Discount Factor Template - Download gratis Excel-skabelon

Denne diskonteringsfaktormal skabelon hjælper dig med at beregne mængden af ​​diskonterede pengestrømme Diskonteret cash flow DCF-formel Den diskonterede cashflow DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til styrken af ​​perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed ved hjælp af eksplicitte rabatfaktorer.

Her er, hvordan rabatfaktorskabelonen ser ud:

Skærmbillede af rabatfaktorskabelon

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

En diskonteringsfaktor er et decimaltal ganget med en pengestrøm Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesvejledninger til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler vil lære dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse, værdi for at tilbagediskontere det tilbage til nutidsværdien . Diskonteringsfaktoren stiger over tid (hvilket betyder, at decimalværdien bliver mindre), da effekten af ​​sammensætning af diskonteringsrenten bygger over tid.

Rabatfaktoren er et alternativ til at bruge XNPV XNPV-funktionen i Excel XNPV-funktionen i Excel skal bruges over den almindelige NPV-funktion i økonomisk modellering og værdiansættelsesanalyse for at sikre præcision og nøjagtighed. XNPV-formlen bruger specifikke datoer, der svarer til hver pengestrøm, der diskonteres i serien. Lær trin for trin i denne vejledning med eksempler og billeder eller XIRR XIRR-funktion XIRR-funktionen er kategoriseret under Excel Financial-funktioner. Funktionen beregner den interne afkast (IRR) for en række pengestrømme, der muligvis ikke er periodiske. Hvis pengestrømmene er periodiske, skal vi bruge IRR-funktionen. I økonomisk modellering er XIRR-funktionen nyttig i XIRR-funktionen er funktioner i Excel. I modsætning til at bruge XNPV-funktionen,manuel beregning af rabatfaktoren giver dig mulighed for at identificerenutidsværdien af ​​hver enkelt pengestrøm .

Formlen for rabatfaktor er:

Rabatfaktor = 1 / (1 x (1 + rabatprocent) ^ Periodenummer)

Flere gratis skabeloner

For flere ressourcer, se vores forretningsskabelonbibliotek for at downloade adskillige gratis Excel-modellering, PowerPoint-præsentation og Word-dokumentskabeloner.

  • Excel-modelleringsskabeloner Excel & finansielle modelskabeloner Download gratis finansielle modelskabeloner - Finans regnearkbibliotek indeholder en 3-opstillet finansiel modelskabelon, DCF-model, gældsplan, afskrivningsplan, kapitaludgifter, renter, budgetter, udgifter, prognoser, diagrammer, grafer, tidsplaner , værdiansættelse, sammenlignelig virksomhedsanalyse, flere Excel-skabeloner
  • PowerPoint-præsentationsskabeloner
  • Transaktionsdokumentskabeloner Skabeloner Gratis forretningsskabeloner, der kan bruges i dit personlige eller professionelle liv. Skabeloner inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan bruges til transaktioner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlægning og forretningsanalyse.