Rejspolitik - Oversigt, hvordan det fungerer, casestudie

I henhold til Indian Indian Insurance Act 1963 er en rejsepolitik en type marine forsikringspolice, der dækker tab på grund af uforudsete risici for gods under en bestemt rejse. Det er også kendt som skibsfartsforsikring.

Rejsepolitik

Resumé

  • I henhold til Indian Indian Insurance Act 1963 er rejsepolitik en type marine forsikringspolice, der dækker tab på grund af uforudsete risici for gods under en bestemt rejse.
  • Politikontrakten indeholder komplette detaljer om risikoen sammen med oplysninger om konnossement, skibets navn osv.
  • En rejsepolitik er forskellig fra en tidspolitik, idet den tager hensyn til andre aspekter af havrejser.

Sådan fungerer rejsepolitikker

Enhver forsikringspolice er designet til at skadesløse forsikrede mod risici for skade på ejendom, miljø eller menneskeliv i tilfælde af en naturlig katastrofe, ulykke, tyveri osv. En rejse indebærer følgende risici med stor indsats:

1. Skader på værdifuld last eller det dyre skib

2. Skader på miljøet på grund af lækage af olie

3. Tab af liv eller skade på kaptajnen og besætningen

For at beskytte mod risikoen for beskadigelse af gods tages der en rejsepolitik inden starten af ​​en rejse. Det er gyldigt for den pågældende rejse og slutter, når lasten ankommer til sin destination. Det dækker ikke havneophold og lastning / losning af gods.

Politikontrakten indeholder fuldstændige detaljer om risikoen sammen med oplysninger om konnossement Kupon Et kupon er et dokument, der bekræfter modtagelse af afsendt gods. Lading er processen med at indlæse gods eller forsendelse i et skib. , skibets navn osv. Da en rejsepolitik kun beskytter lasten i transit og ikke skibet, tages den for det meste af lastejere, der er involveret i international handel.

Hvilke risici er dækket?

En rejsepolitik dækker kun uforudsigelige og uundgåelige risici. I begyndelsen af ​​rejsen skal skibet være sødygtigt for denne transit for at politikken kan opretholdes.

Det anses for at være søværdigt, når det er egnet til at støde på de almindelige farer ved havene under transit. Derudover skal skibets besætning være rimeligt kompetent.

Politikken dækker lasten under hele sejladsen, selvom der er forsinkelser undervejs. Det er muligt at udvide det til at omfatte ekstra dækning mod farer som strejke, optøjer, civil uro osv.

Rejspolitik vs. tidspolitik

Der er to typer havpolitikker:

1. Rejsepolitik

En tidspolitik er gyldig i en bestemt periode, normalt et år. Dets kontrakt fastsætter det nøjagtige minut, når omslaget træder i kraft, og når det ophører. Mens en rejsepolitik forsikrer lasten i transit fra et sted til et andet, forsikrer en tidspolitik det i en bestemt periode.

En rejsepolitik passer til de forretningsmænd eller handlende, der sjældent har brug for søforsikringspolicer, eller som eksporterer en relativt lille mængde gods ad søvejen.

2. Tidspolitik

På den anden side foretrækker større eksporthuse med høj sejlads en tidspolitik, der beskytter al den last, de sender i en bestemt periode.

Antag, at en erhvervsdrivende forsikrede deres gods gennem en tidspolitik. Af personlige årsager ankommer skibets kaptajn to timer for sent. Som et resultat løber den tid, der er omfattet af politikken, og dækningen ophører, selvom lasten stadig er på åbent hav.

Af en sådan grund er lasten for det meste forsikret på rejse. Sammenkoblet fordelene fra hver ende er skibsforsikring i dag for det meste en sammenlægning af både tidsforsikringspolicer.

Casestudie

Overvej XY Ltd., en producent af computerhardware i Indien, der for nylig gik ind i eksporten af ​​skærme og bundkort. Sidste måned modtog det en kæmpe ordre fra et MNC i Singapore. For at beskytte udstyret mod risici under transport købte XY Ltd. en rejsepolitik.

Halvvejs gennem rejsen befandt skibet sig midt i en stærk tyfon. Selvom udstyret var omhyggeligt pakket, blev en del af det beskadiget. Da skibet nåede Singapores havn, nægtede køberen at acceptere 60% af sendingen.

XY Ltd. hævdede skadeserstatning Skadeserstatning Skadesløsholdelse er en juridisk aftale fra en part om at holde en anden part skyldfri - ikke ansvarlig - for potentielle tab eller skader. fra forsikringsselskabet. Da havstormen var en forsikret fare i forsikringskontrakten, dækkede forsikringsselskabet tabet af indtægter. Her opstod tabet under den pågældende rejse, før skibet var i stand til at nå sin destination. Derfor var XY Ltd.'s krav gyldigt.

Relaterede målinger

Finance er en global leverandør af Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. Hvis du vil lære mere og udvide din karriere, kan du udforske de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og ulykkesforsikringsselskaber Ejendoms- og havariforsikringsselskaber er virksomheder, der dækker aktiver (f.eks. Hus, bil osv.) Og også ansvarsforsikring for ulykker, kvæstelser og skader på andre mennesker eller deres ejendele.
  • Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring Variabel livsforsikring er en form for livsforsikring, der kombinerer egenskaberne ved livsforsikring og investering. Karakteristika: politiske lån
  • Medarbejdermoral Medarbejdermoral Medarbejdermoral defineres som den samlede tilfredshed, udsigter og følelser af velvære, som en medarbejder har på arbejdspladsen. Med andre ord henviser det til, hvordan tilfredse medarbejdere har deres arbejdsmiljø. Medarbejdermoral er vigtig for mange virksomheder på grund af dens direkte indvirkning på
  • Forsikringsomkostninger Forsikringsomkostninger Forsikringsomkostninger er det beløb, som et selskab betaler for at få en forsikringskontrakt og eventuelle yderligere præmiebetalinger. Virksomhedens betaling er opført som en udgift for regnskabsperioden. Hvis forsikringen bruges til at dække produktion og drift