Nomineret rådgiver (NOMAD) - Oversigt, roller, proces

En nomineret rådgiver (NOMAD) henviser til et firma inden for finansielle tjenesteydelser, som et selskab bruger til at blive placeret på London Stock Exchange's Alternative Investment Market (AIM) Alternative Investment Market (AIM) Det Alternative Investment Market (AIM) blev lanceret den 19. juni 1995 som et børsemarked på London Stock Exchange (LSE). Markedet var designet til. For at blive noteret på AIM er det et krav at ansætte en NOMAD, der er forhåndsgodkendt af London Stock Exchange (LSE). Når virksomheden er noteret på AIM, er den nominerede rådgiver ansvarlig for at regulere virksomheden.

Nomineret rådgiver

Hvorfor virksomheder vil blive noteret på AIM

AIM blev oprettet i 1995 af London Stock Exchange London Stock Exchange (LSE) London Stock Exchange (LSE), der er baseret i London, Det Forenede Kongerige, er et af de førende aktiemarkeder i verden. Ejet af London Stock Exchange Group blev LSE etableret i 1571, hvilket gør det til en af ​​de ældste børser i verden. Det nye delmarked blev oprettet for at gøre det muligt for nye vækstvirksomheder at rejse kapital. Virksomhederne var i stand til at opnå det samt drage fordel af de lavere krav til notering, der kræves af AIM.

Virksomheder verdensomspændende liste på AIM, og listerne fortsætter med at vokse. I de sidste fem år var den gennemsnitlige kapitalindsamling på AIM21,5 millioner GBP. Derudover var den gennemsnitlige daglige handelsvolumen på børsen det sidste år 2,4 GBP mia.

Rollen som en nomineret rådgiver

En nomineret rådgiver er en corporate finance-rådgiver, der er forhåndsgodkendt af London Stock Exchange til at optage et selskab til AIM. For at blive NOMAD skal et firma opfylde følgende kriterier:

 • Skal være et firma eller en virksomhed - en NOMAD kan ikke være en person;
 • Øvet virksomhedsfinansiering Corporate Finance Resources Gratis ressourcer til at fremme din karriere inden for corporate finance. Finans ressourcebibliotek inkluderer Excel-skabeloner, forberedelse af interview, teknisk viden, modellering i mindst de sidste to år;
 • Handlet på mindst tre relevante transaktioner i de sidste to år; og
 • Ansæt mindst fire kvalificerede ledere.

Efter at være blevet udnævnt til NOMAD for en virksomhed, bliver rådgiveren ansvarlig for at rådgive og vejlede virksomheden om det ansvar, det påtager sig at blive optaget i AIM. Ansvaret inkluderer hovedsageligt (AIM pålægger officielt 45 regler):

 • Opbevaring af en udbyder af lovgivningsmæssig informationstjeneste for at sikre, at videregivelsesoplysninger kan meddeles efter behov (AIM-regel 10)
 • Betal løbende AIM-gebyrer, der er fastsat af London Stock Exchange, så snart sådanne betalinger forfalder (AIM-regel 37)
 • Krav om at indsende yderligere optagelsesdokumentation for yderligere udstedelser af værdipapirer, hvis de nye udstedelser kræver et prospekt, søger optagelse som en ny klasse eller foretager en omvendt overtagelse (AIM-regel 27)
 • Krav om offentliggørelse af årlige reviderede regnskaber, der skal sendes til aktionærerne senest seks måneder efter regnskabsårets afslutning (AIM-regel 19)

Derudover vil de konsekvent underrette virksomheden om sine forpligtelser, når den er på AIM. For at opnå det vil en NOMADs opgaver normalt omfatte:

 • Udførelse af omfattende due diligence for at sikre, at en virksomhed er egnet til AIM;
 • Vejledning i hele flotationsprocessen IPO-processen IPO-processen er, hvor en privat virksomhed udsteder nye og / eller eksisterende værdipapirer til offentligheden for første gang. De 5 trin diskuteret i detaljer;
 • Forberedelse af virksomheden til at blive noteret på et offentligt marked
 • Hjælp med at udarbejde AIM-adgangsdokumentation
 • Bekræftelse af, at virksomheden passer ordentligt til LSE; og
 • Fungerer som den primære regulator for en virksomhed gennem hele sin tid på AIM.

Så for at opsummere begynder NOMAD først med at hjælpe virksomheden med at navigere i AIM-listeprocessen. NOMAD udfører derefter due diligence for at sikre, at virksomheden passer korrekt til AIM, og at de vil få succes efter notering.

Når virksomheden er noteret på AIM, er NOMAD ansvarlig for at overvåge virksomheden og sikre, at den fortsat overholder AIM-reglerne. Mere end 3.865 virksomheder er noteret på AIM over hele verden, så behovet for NOMAD'er er fortsat ekstremt vigtigt.

Nomineret rådgiver - grundlæggende NOMAD-proces

Ud over at ansætte en nomineret rådgiver skal et selskab, der søger at blive noteret på AIM, også ansætte en mægler, revisor og juridisk rådgiver. De adskiller sig fra en NOMAD på følgende måder:

 • Mæglere er specialiserede i at bringe købere og sælgere sammen og er ikke involveret i et omfattende NOMAD-ansvar.
 • Revisorer er uafhængige tredjepartsobservatører, der sigter mod at give pålidelig økonomisk information til aktionærerne. De hjælper virksomheden med at udarbejde årsregnskabet til distribution.
 • En juridisk rådgiver hjælper med verifikation af udsagn og giver vejledning og rådgivning til bestyrelsesmedlemmer i virksomheden.

Virkelighedseksempel på en NOMAD

Nominerede rådgivere er vigtige for en virksomheds succes på AIM. Faktisk kræver AIM, at ansættelse af en NOMAD fortsat er opført på AIM.

Den 20. maj 2020 blev en kasinoleverandør, Nektan, fjernet fra AIM, efter at den ikke havde udpeget en ny NOMAD inden for en måned efter indtræden i børsen. Det var i direkte overtrædelse af AIM-regel 1, der siger "optagelse af et selskabs værdipapirer til handel annulleres, hvis en ny NOMAD ikke udpeges inden for en måned."

Nektans oprindelige NOMAD, Shore Capital and Corporate, trak sig tilbage i april 2020, og Nektan kunne ikke tilmelde sig en ny NOMAD. Som sådan blev de suspenderet fra udvekslingen.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

 • Mæglervirksomhed Mæglervirksomhed En mæglervirksomhed leverer formidlingstjenester på forskellige områder, f.eks. Investering, opnåelse af et lån eller køb af fast ejendom. En mægler er en mellemmand, hvem
 • Aktieforskning versus investeringsbankjob Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet
 • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
 • Underwriting Underwriting I investment banking er underwriting den proces, hvor en bank rejser kapital til en klient (selskab, institution eller regering) fra investorer i form af egenkapital eller gældsværdipapirer. Denne artikel har til formål at give læserne en bedre forståelse af kapitalindsamlings- eller tegningsforløbet