Revisionsrisikomodel - Oversigt, risikotyper, revisionssikring

En revisionsrisikomodel er et konceptuelt værktøj, der anvendes af revisorer til at kvantificere revisionsstrategiens påstandsniveau. Værktøjet leveres med en praktisk anvendelse i bred skala og hjælper med at beslutte, hvilke typer beviser og hvor meget der skal akkumuleres for hver relevant påstand.

Revisionsrisikomodel

Revisionsrisikomodellen angiver den type bevis, der skal indsamles for hver transaktionsklasse, oplysninger og kontosaldoer. Det anvendes bedst i planlægningsfasen og har kun ringe værdi med hensyn til evaluering af revisionspræstationer.

Resumé

  • En revisionsrisikomodel er et konceptuelt værktøj, der anvendes af revisorer til at kvantificere revisionsstrategiens påstandsniveau.
  • Revisionsrisikomodellen anvendes bedst i planlægningsfasen og har kun ringe værdi med hensyn til evaluering af revisionspræstationer.
  • Risici, der overvejes i hver cyklus, er (1) iboende risiko, (2) kontrolrisiko, (3) acceptabel revisionsrisiko og (4) påvisningsrisiko.

Hvilke risici overvejes i hver cyklus?

1. Iboende risiko

Iboende risiko er revisors vurdering af modtageligheden for væsentlig fejlinformation af en påstand om en transaktionsklasse, en kontosaldo eller en vedlagt oplysning, citeret individuelt eller en sammenlægning. Vurderingen udføres inden overvejelse af relevante interne kontroller er på plads. Iboende risiko er i det væsentlige den opfattede systematiske risiko Systematisk risiko Systematisk risiko er den del af den samlede risiko, der er forårsaget af faktorer, der ligger uden for en bestemt virksomheds eller enkeltpersons kontrol. Systematisk risiko skyldes faktorer, der er eksterne for organisationen. Alle investeringer eller værdipapirer er underlagt systematisk risiko, og det er derfor en ikke-diversificerbar risiko. af væsentlig fejlinformation baseret på virksomhedens struktur, branche eller marked, det deltager i.

En højere iboende risiko indikerer, at transaktionsklassen, saldoen eller den vedlagte oplysning risikerer at blive væsentligt fejlagtig. Lavere iboende risiko indebærer, at kontoen sandsynligvis ikke indeholder væsentlig fejlinformation.

Iboende risiko er baseret på faktorer, der i sidste ende påvirker mange konti eller er særlige for en bestemt påstand. For eksempel kan den iboende risiko potentielt være højere for værdiansættelsespåstanden relateret til konti eller GAAP GAAP GAAP eller generelt accepterede regnskabsprincipper er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der er udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og de skøn, der involverer den bedste vurdering.

2. Kontrolrisiko

Kontrolrisiko er revisors vurdering af, hvor sandsynligt en væsentlig fejlinformation kan forekomme i en påstand om en transaktionsklasse, kontosaldo eller en vedhæftet oplysning og kan ikke identificeres eller forhindres på en tidsfølsom måde af kundens allerede eksisterende interne kontrol.

Generelt vil en revisor udføre en kontrolrisikovurdering vedrørende regnskabsniveauet for risiko og påstanden om risiko. Derfor vil udførelsen af ​​en sådan vurdering kræve, at revisor har en stærk forståelse af organisationens interne kontrol.

Det siges, at klienten pådrager sig en høj kontrolrisiko for kontrollerne, hvis en bestemt påstand ikke fungerer effektivt, eller hvis revisor finder, at afprøvning af den interne kontrol ville være en ineffektiv anvendelse af revisionsressourcer.

For eksempel kan kontrolrisikoen være højere for en værdiansættelse af konti, der beregnes på en kompleks måde eller involverer regnskabsførerens bedste vurdering, hvis klientens interne kontrol mangler en uafhængig gennemgang og verifikation af regnskabet.

3. Acceptabel revisionsrisiko

Acceptabel revisionsrisiko er revisors vilje til at offentliggøre en ukvalificeret konklusion om årsregnskabet, der kan have væsentlig fejlinformation. Ukvalificerede revisionsudtalelser Revisors udtalelser I den uafhængige revisors beretning kan en revisor afgive en af ​​fem forskellige udtalelser: Ren (ukvalificeret) udtalelse; Kvalificeret udtalelse på grund af GAAP-afgang Kvalificeret udtalelse på grund af en begrænsning af omfanget Uenig mening på grund af GAAP-afgang og ansvarsfraskrivelse på grund af en begrænsning af omfanget. angive, at årsregnskabet formodes at være fri for væsentlig fejlinformation.

4. Opdagelsesrisiko

Opdagelsesrisiko er risikoen for, at revisionsbevis Bevis i en revision Bevis i en revision er oplysninger, der indsamles i gennemgangen af ​​en virksomheds finansielle transaktioner, saldi og interne kontroller for at bekræfte, at en given revisionspåstand ikke kan registrere væsentlig fejlinformation. Hvis klienten viser en høj detektionsrisiko, vil revisoren sandsynligvis være i stand til at opdage eventuelle væsentlige fejl. Revisoren vil reagere ved at reducere den materielle test.

Hvis der er en lav detektionsrisiko, er der en mindre sandsynlighed for, at revisor ikke er i stand til at opdage en væsentlig fejl; derfor skal revisor gennemføre yderligere materielle test.

Forholdet mellem acceptabel revisionsrisiko og revisionssikring

Revisionssikring er det direkte supplement til acceptabel revisionsrisiko. For eksempel, hvis acceptabel revisionsrisiko er 5%, vil revisionssikringsniveauet være (1-5%) = 95%. Derfor opnår revisor 95% total sikkerhed for, at årsregnskabet ikke indeholder væsentlig fejlinformation.

Revisionsrisikomodel i aktion

Et offentligt revisionsfirmas acceptable revisionsrisiko er 4%, og den iboende risiko og kontrolrisikoen er henholdsvis 80% og 100%. Hvad er detektionsrisikoen?

Påvisningsrisiko = 0,04 / (0,80 * 1,0)

Detektionsrisiko = 0,05

Opdagelsesrisikoen for revisionsbevis for en påstand, der ikke opdager væsentlige fejlinformationer, er 5%. Revisionen giver derfor (1 - .05) sikkerhed for, at årsregnskabet ikke indeholder væsentlig fejlinformation.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Revisionsberetning Revisors beretning En uafhængig revisors beretning er en officiel udtalelse fra en ekstern eller intern revisor om kvaliteten og nøjagtigheden af ​​årsregnskabet
  • Manipulation af regnskaber Regnskabsmanipulation Manipulation af regnskaber refererer til praksis med at bruge kreative regnskabsmæssige tricks til at få en virksomheds regnskaber til at afspejle
  • Negativ bekræftelse Negativ bekræftelse Negativ bekræftelse er en almindelig branchepraksis for revisorer til at indsamle revisionsbevis fra eksterne interessenter. En negativ bekræftelse er et brev
  • Trusler mod revisors uafhængighed Trusler mod revisors uafhængighed I revisionsyrket er der fem store trusler, der kan kompromittere en revisors uafhængighed. Hvis en revisor udsættes for en bestemt trussel, skal han eller hun enten udvikle sikkerhedsforanstaltninger for at reducere truslen til et acceptabelt niveau eller fratræde revisionsopgaven.