Eksterne stordriftsfordele - Oversigt, kilder, fordele og ulemper

Eksterne stordriftsfordele henviser til faktorer, der ligger uden for det enkelte virksomheds kontrol, men som findes inden for branchen og fører til en sådan omkostningsfordel. For eksempel, hvis regeringen pålægger højere takster Tarif En tarif er en form for skat, der pålægges importerede varer eller tjenester. Tariffer er et almindeligt element i international handel. De primære mål med at pålægge importen af ​​en bestemt vare, så er det gavnligt for alle indenlandske virksomheder, der producerer det gode, da det reducerer deres konkurrence.

Eksterne stordriftsfordele

Da virksomheder øger deres produktionsniveauer, falder deres gennemsnitlige omkostninger (AC) for produktionen. Omkostningsfordelene ved højere produktionsniveauer er kendt som stordriftsfordele.

Resumé

  • Eksterne stordriftsfordele henviser til faktorer, der ligger uden for det enkelte virksomheds kontrol, men som findes inden for branchen og fører til en omkostningsfordel.
  • Udsigten til eksterne stordriftsfordele får ofte virksomheder i samme branche til at klynge sig sammen.
  • Eksterne stordriftsfordele og klyngeindustrier fører ofte til dannelse af byområder. Det er en situation, hvor virksomheder, der er gensidigt fordelagtige fra forskellige brancher, er oprettet tæt på hinanden.

Interne vs. eksterne stordriftsfordele

Interne stordriftsfordele er forskellige fra eksterne, da førstnævnte inkluderer faktorer, der er unikke for et individuelt firma. Hvis et bestemt firma formulerer en produktionsteknik, der sparer tid og omkostninger, er fordelen internt for virksomheden og vil ikke påvirke andre virksomheder i branchen.

Udsigten til eksterne stordriftsfordele får ofte virksomheder i samme branche til at klynge sig sammen. Når et firma er godt etableret i en bestemt region, kan det få adgang til et udviklet transportnetværk, forbindelser med leverandører Disintermediation Disintermediation er fjernelse af forskellige elementer midt i en forsyningskæde. Mellemmændene inden for produktudvikling - eller en klar arbejdsstyrke. Nye virksomheder, der opstår inden for branchen, vil gerne udnytte den eksisterende infrastruktur og bosætte sig tæt på det ældre firma.

Eksterne stordriftsfordele og klyngeindustrier fører ofte til dannelse af byområder. Det er en situation, hvor virksomheder, der er gensidigt fordelagtige fra forskellige brancher, er oprettet tæt på hinanden.

I en sådan opsætning kan alle virksomheder nyde eksterne stordriftsfordele på tværs af brancher. For eksempel er fødevareforarbejdningsindustrier ofte placeret tæt på landbrugsfelter, så begge industrier kan reducere deres transportomkostninger.

Kilder til eksterne stordriftsfordele

Eksterne stordriftsfordele opstår på grund af en eller flere af følgende faktorer:

1. Koncentrationsfordele

Når virksomheder inden for samme branche samles, kan de drage fordel af den eksisterende infrastruktur og forsyningsnetværk. Desuden kvalificerede arbejdere Arbejdsmarked Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, hvor arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere efterspørger. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester for kompensation, mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation, der har tendens til at flytte sig tæt på sådanne klynger for arbejde og derved give virksomheder let adgang til arbejdskraft.

2. Oplysninger om økonomi

Når flere firmaer er placeret tæt på hinanden, kan de få adgang til perfekt information om priserne på input. Da alle virksomheder køber input fra de samme leverandører, kan sidstnævnte ikke opkræve forskellige priser fra forskellige firmaer. Fjernelsen af ​​diskriminerende priser sikrer, at ingen virksomheder betaler et højere beløb for input, og det reducerer de samlede gennemsnitlige omkostninger.

3. Innovationsøkonomier

Mange virksomheder foretrækker at oprette deres lokaler tæt på centre, der beskæftiger sig med forskning og udvikling af effektive produktionsmetoder. Virksomheder kan derefter hurtigt tilpasse sig alle innovationer udviklet af disse centre for at opnå større effektivitet i produktionen og derfor sænke deres omkostninger.

4. Skattefradrag

Når et lands regering tilbyder skatteindrømmelser ved produktion af et bestemt produkt eller tilskud til køb af visse råvarer, reducerer det produktionsomkostningerne for alle virksomheder i den pågældende industri. Det er en anden kilde til eksterne stordriftsfordele.

Overvej et nyt firma, X, der står over for muligheden for at oprette lokaler isoleret eller i en klynge. Dens produktionsomkostninger inkluderer følgende komponenter: råvarer, arbejdskraft, maskiner og transport.

Omkostningerne ved hver af input er lavere i klyngeregionen, da faciliteter til det samme allerede er tilgængelige der. For at producere 1.000 enheder er omkostningsfordelingen som følger (alle tal er denomineret i dollars):

Eksterne stordriftsfordele - prøvetabel

Firma X kan reducere sine gennemsnitlige produktionsomkostninger med $ 11, hvis det opretter sine lokaler nær klyngen.

Fordele og ulemper ved eksterne stordriftsfordele

Eksterne stordriftsfordele kaldes undertiden positive eksternaliteter, fordi de giver følgende fordele for virksomheder:

1. Lige fordele

Alle virksomheder i en bestemt branche får lige adgang til fordelene ved eksterne stordriftsfordele.

2. Vækst i understøttende industrier

Eksterne stordriftsfordele øger produktionsniveauerne for alle virksomheder i en bestemt industri og tilskynder derfor væksten i understøttende industrier, det vil sige industrier, der leverer råvarer, udstyr og transporttjenester.

Der er dog visse ulemper ved eksterne stordriftsfordele, som er som følger:

1. Ud over kontrol

Faktorer, der bidrager til sådanne fordele, ligger uden for virksomhedernes kontrol. Derfor får intet firma en konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en egenskab, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele tillader en virksomhed at opnå i forhold til andre, da fordelene er lige tilgængelige for alle virksomheder.

2. Placeringsbegrænsninger

Ofte fremmer klyngebrancher og eksterne stordriftsfordele et stærkt indbyrdes forhold. Det kan begrænse virksomheder i at flytte til et sted væk fra klyngen.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Asymmetrisk information Asymmetrisk information Asymmetrisk information er, ligesom udtrykket antyder, ulige, uforholdsmæssige eller skæve oplysninger. Det bruges typisk med henvisning til en eller anden form for forretningsaftale eller finansiel ordning, hvor den ene part besidder flere eller mere detaljerede oplysninger end den anden.
  • Omkostningsstruktur Omkostningsstruktur Omkostningsstruktur refererer til de typer udgifter, som en virksomhed afholder, og består typisk af faste og variable omkostninger. Faste omkostninger forbliver uændrede
  • Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter opstår, når produktet og / eller forbruget af en vare eller en tjeneste udøver en negativ effekt på en tredjepart uden for markedet. En almindelig transaktion involverer to parter, dvs. forbruger og producenten, der omtales som den første og anden part i transaktionen.
  • Omkostninger ved fremstillede varer (COGM) Omkostninger ved fremstillede varer (COGM) Omkostninger ved fremstillede varer, også kendt som COGM, er et udtryk, der anvendes i ledelsesregnskab, der refererer til en tidsplan eller opgørelse, der viser de samlede produktionsomkostninger for en virksomhed i specifik periode.