Fusionsmandag - Oversigt, historie, tilbud i 2019

Fusionsmåndag henviser til praksis for virksomheder med at annoncere større fusioner og opkøb på en mandag. De involverede parter afslutter detaljerne i aftalen i løbet af weekenden og offentliggør meddelelsen først mandag morgen. Målet er naturligvis at videregive oplysningerne om tilslutning til to (eller flere) virksomheder, men hensigten er at hjælpe med at drive aktiekurserne Aktiekurs Betegnelsen aktiekurs refererer til den aktuelle kurs, som en aktie af aktien er handler for på markedet. Ethvert børsnoteret selskab, når dets aktier er af nævnte selskaber frem til meddelelsen.

Fusion mandag

Resumé:

 • Fusionsmåndag er et udtryk opfundet af Wall Street for at betegne det faktum, at store aktører på markedet ofte afslutter større fusioner og opkøb i løbet af weekenden og annoncerer dem mandag.
 • Målet for mandagsmeddelelser er at hjælpe med at svinge aktiekurser til fordel for de virksomheder, der laver store spil på markedet.
 • I et stykke tid syntes meddelelser om fusioner og opkøb mandag at uddø, idet virksomheder valgte at frigive nyheder om deres forretning, mens de skete; 2019 ser ud til at være året, der genindførte Fusionsmåndag i det økonomiske sprog.

Fusionens død mandage

Det syntes i det mindste i en periode, at fusionsmandage hørte fortiden til. Virksomheder ventede ikke på at frigive oplysninger om opkøb. Traditionelle Wall Streeters skubbede stadig for at indgå aftaler, men mange begyndte at gøre deres meddelelser på tirsdage. Nogle begyndte endda at afsløre fusioner på fredage.

Mens mange virksomheder besluttede at annoncere deres fusioner og overtagelser (M & As) Fusioner Acquisitions M & A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi erhvervelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger andre dage, fandt analytikere, at ved at se på nyere data , Fusionsmandage er stadig meget levende og godt. I 2014 blev 37% af alle M & A-tilbud (til en værdi af 1 mia. $ Eller bedre) annonceret på en mandag. I 2015 blev 33% annonceret på en mandag.

2019s fusionsmandag

Fusionens mandags styrke er tydelig i 2019. Mandagens meddelelser om større begivenheder fortsatte i hele juni måned. De seneste tilbud inkluderer:

 1. Prosperity Bancshares 'erhvervelse af LegacyTexas for 2,1 milliarder dollars i en kontant- og aktieaftale.
 2. Pfizers køb af Array Biopharma for 11,4 milliarder dollars.
 3. Keane Groups fusion med C&J Energy Services.
 4. BidFairs overtagelse af Sotheby's for 3,7 milliarder dollars.

Sandsynligvis det stærkeste bevis for tilbagelevering af fusionsmandag er den første uge i juni 2019. Mandag den 3. juni samlede Bloomberg data om et forbløffende antal større handler, alt kl. 15.00. Det var den næststørste dag - kontant i form af kontanter Kontant overvejelse Kontant vederlag er køb af et selskabs udestående aktier ved hjælp af kontanter som betalingsform. Et kontant tilbud er en måde, som en erhverver kan bruge til at erhverve en andel i et andet selskab under en fusion eller overtagelsestransaktion. Kontant vederlag foretrækkes normalt af aktionærerne - for året. Blandt de $ 40 milliarder dollars i tilbud, der blev annonceret denne særlige dag, inkluderer de mest bemærkelsesværdige Blackstone Group LP's erhvervelse af nogle GLP Petes lagre for 18,7 milliarder dollars.

Andre værdige omtaler inkluderer JPMorgan Chase & Co.s køb af El Paso Electric Co. for $ 2,78 mia. Samt Hospitality Properties Trust's erhvervelse af Spirit MTA REITs portefølje af udlejninger til en værdi af 2,4 mia. $.

Med mere end $ 1 billioner i tilbud hidtil i 2019 blev næsten 30% annonceret mandag.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • Køb Side vs Sell Side M&A Køb Side vs Sell Side M & A Rådgivere på M&A-transaktioner på buy side og salg af side adskiller sig med hensyn til deres roller og hvordan de kompenseres. Købssiden betyder at arbejde med køberne i muligheder for at erhverve andre forretninger. M&A på salgssiden betyder på den anden side at arbejde med sælgerne
 • Black Friday Black Friday Dagen efter Thanksgiving - i USA - kaldes ofte Black Friday. Spørgsmålet er derfor, ”Hvorfor kaldes den dag sort
 • Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday kan betragtes som onlineækvivalenten til Black Friday, som er en verdensomspændende salgsbegivenhed, der er berygtet for sine stejle rabatter og giga
 • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige