På Par - Oversigt, obligationsrenter og kuponrenter, betydning

Udtrykket "pari" betyder "til pålydende værdi." Obligationer, foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (foretrukket aktie, præferenceaktier) er den klasse af aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. eller andre gældsværdipapirer kan handles til pari eller til pålydende værdi, under pari eller over pari.

På Par

Parværdier er normalt konstante i modsætning til markedspriser, der svinger med forbrugernes efterspørgsel og rentebevægelser. Parværdien eller pålydende værdi tildeles på det tidspunkt, hvor værdipapiret udstedes. Da værdipapirer typisk udstedes i trykt form, skrives pari-værdien normalt på værdipapirets "ansigt", deraf udtrykket "pålydende værdi." Til par betyder generelt "svarende til pålydende værdi", som også er kendt som "pålydende værdi."

Resumé

  • Udtrykket "på niveau" betyder pålydende værdi.
  • Parværdier er normalt konstante i modsætning til markedspriser, der svinger med forbrugernes efterspørgsel og rentebevægelser.
  • Parværdier er normalt fastsat til 100 i stedet for 100% af pålydende på $ 1.000-obligationen.

Forståelse “Til Par” og Parværdi

På grund af regelmæssige ændringer i rentesatser Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. , obligationer og andre finansielle værdipapirer handler ofte ikke rigtigt til deres pari-værdier. For eksempel sælges en obligation muligvis ikke til pari, hvis den gældende rente er højere eller lavere end obligationens kuponrente. Kuponrenten kan defineres som den rentesats, den giver.

Parværdier er generelt fastsat til 100 i stedet for 100% af pålydende værdi af obligationen på $ 1.000. Så når en obligation er citeret eller siges at handle med 100, betyder det, at obligationen handler til 100% af sin pålydende værdi, som er $ 1.000. Men hvis en obligation siges at handle til 85, betyder det, at den kun handler til 85% af sin pålydende værdi, hvilket gør den til $ 850.

Obligationsrente og kuponrenter

En obligation, der handler til sin pålydende værdi, kommer normalt med en markedsrente, der svarer til dens tildelte kuponrente Kuponrente En kuponrente er størrelsen af ​​den årlige renteindtægt, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi. . Investorerne i obligationen forventer til gengæld et afkast svarende til kuponen for omkostningerne ved lån til obligationsudstederen.

Par-kuponrate = rente

Kuponrenten og renten i forhold til obligationskursen

Obligationsprisformel

Hvor:

  • C er kuponbetalingen.
  • n er antallet af betalingsperioder.
  • jeg er rentesatsen.
  • FV er værdien ved udløb. Pålydende værdi er også kendt som pålydende værdi.

Ovenstående er formlen til beregning af prisen på en obligation. Formlen for nutidsværdi bruges til at bestemme obligationsprisen. Det er vigtigt at bemærke, at kuponrenten og renten er væsentlige i obligationsprissætning. Obligationsprissætning. Obligationsprissætning er videnskaben om beregning af en obligations udstedelseskurs baseret på kupon, pålydende værdi, afkast og løbetid. Obligationsprissætning tillader investorer eller værdiansættelse og at huske, at en obligation, der handler "til pari", får den samme kuponrente og rente.

Overvej en obligation med en pålydende værdi på $ 100 og en løbetid på fem år. Obligationen leveres med en årlig kuponrente på 6%, der opkræves årligt. Markedsrenten er 6%.

Ved hjælp af obligationsprissætningsformlen kan vi nu vise, at obligationen værdiansættes "til pari".

Obligationsprissætning - Eksempelberegning

Kupon og renter

Kuponrenter beregnes som en procentdel af obligationens nominelle værdi, men varierer fra renten på andre finansielle instrumenter, da det er dollarbeløbet og ikke den procentdel, der er fast over tid. En obligation med en pålydende værdi på $ 100 og en kuponrente på 5% betaler $ 5 i renter, selvom obligationskursen stiger eller falder.

Parværdier og aktier

Pari-værdi påtager sig ringe eller ingen betydning på aktiemarkederne, fordi det ikke nødvendigvis påvirker selve aktiekursen. En akties pålydende værdi er normalt $ 0,01 pr. Aktie og er angivet i udstederens vedtægter. Ikke desto mindre kan pari-værdierne for foretrukne aktier være højere, da de også bruges til at estimere udbytte.

Hvorfor "Til sidst" betyder noget

Parværdi er et benchmark for prissætning af obligationer. Når obligationsprisen sættes under pålydende værdi, anses obligationen for at være "diskonteret" eller handler med en rabat; når obligationens pris er over pålydende værdi, anses obligationen for at handle med en præmie.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kuponrente Kuponrente En kuponrente er det årlige renteindkomst, der betales til en obligationsindehaver, baseret på obligationens pålydende værdi.
  • Parobligation Parobligation En parobligation henviser til en obligation, der aktuelt handler til pålydende værdi. Obligationen leveres med en kuponrente, der er identisk med markedsrenten
  • Diskonteringssats Diskonteringssats I corporate finance er en diskonteringssats det afkast, der bruges til at diskontere fremtidige pengestrømme tilbage til deres nuværende værdi. Denne sats er ofte et selskabs vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC), afkastkrav eller den forhindringsrate, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.
  • Vedtægter Vedtægter Vedtægter er et sæt formelle dokumenter, der fastslår eksistensen af ​​et selskab i USA og Canada. For en virksomhed at være