Eksponering ved standard (EAD) - Oversigt, hvordan man beregner, vigtighed

Eksponering ved misligholdelse (EAD) er det forventede tabsbeløb, som en bank kan blive udsat for i tilfælde af og på tidspunktet for låntagerens misligholdelse. Tabet afhænger af det beløb, som banken blev eksponeret for låntager på misligholdelsestidspunktet, da misligholdelsen sker på en ukendt fremtidig dato. Det opnås ved at tilføje den risiko, der allerede er trukket på operationen, til en procentdel af uudnyttet risiko.

Eksponering ved standard (EAD)Kilde

Banker beregner ofte en EAD-værdi for hvert lån og bruger derefter tallene til at bestemme deres samlede standardrisiko. Standardrisiko. Standardrisiko, også kaldet standard sandsynlighed, er sandsynligheden for, at en låntager ikke foretager fuld og rettidig betaling af hovedstol og renter. Det er et dynamisk tal, der ændres, når en låntager tilbagebetaler en långiver.

Resumé

  • Eksponering ved misligholdelse (EAD) er det forventede tabsbeløb, som en bank kan blive udsat for i tilfælde af og på tidspunktet for låntagerens misligholdelse.
  • Mens beregningen af ​​EAD styres af regulatorerne under fundamentet intern ratingbaseret tilgang (F-IRB), har bankerne under den avancerede tilgang (A-IRB) større fleksibilitet i, hvordan de beregner EAD.
  • En bank kan beregne sit forventede tab ved at tage produktet af EAD, PD og LGD.

Hvordan beregnes EAD?

Mens beregningen af ​​EAD under den grundlæggende interne ratingsbaserede tilgang (F-IRB) styres af regulatorer, har bankerne under den avancerede tilgang (A-IRB) større fleksibilitet i, hvordan de beregner EAD.

F-IRB tilgang

I henhold til fundamentmetoden beregnes eksponering ved misligholdelse under hensyntagen til det underliggende aktiv, terminsvurdering, facilitetstype og forpligtelsesoplysninger. Værdien tager ikke højde for sikkerhed, garantier eller sikkerhed (ignorerer kreditrisikoreduktionsteknikker med undtagelse af netting på balance, hvor effekten af ​​netting er inkluderet i EAD).

EAD svarer til den nominelle eksponering for transaktioner på balance. Under visse omstændigheder tillades netting på balancen af ​​lån og indskud i en bank til en virksomheds modpart at reducere estimatet for eksponering ved misligholdelse.

For poster uden for balancen er der to brede typer, som fundamentmetoden skal håndtere: transaktioner med usikker fremtidig træk, såsom forpligtelser og revolverende kreditter, og OTC-valuta, rentesats En rente refererer til det opkrævede beløb af en långiver til en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. og egenkapitalderivatkontrakter.

A-IRB tilgang

I henhold til den avancerede tilgang bestemmer banken selv, hvordan den relevante EAD skal anvendes på hver eksponering, og strømliner sine kapitalkrav ved at isolere de specifikke risikofaktorer, der er mest alvorlige, og bagatellisere andre. En bank, der bruger interne EAD-estimater til kapitalformål, kan muligvis differentiere EAD-værdier baseret på et bredere sæt transaktionskarakteristika og låntagerkarakteristika.

Værdierne (som med PD- og LGD-estimater) forventes at repræsentere et konservativt syn på langsigtede gennemsnit, skønt banker frit kan bruge mere konservative estimater.

En bank, der ønsker at bruge sine egne estimater af EAD, skal demonstrere over for sin tilsynsførende, at den kan opfylde yderligere minimumskrav vedrørende estimaternes pålidelighed og integritet. Alle estimater af EAD skal beregnes efter eventuelle specifikke hensættelser, som en bank måtte have rejst mod en eksponering.

Banker kan hjælpe med at reducere deres kapitaltilførsel ved hjælp af en avanceret IRB-tilgang.

Sandsynlighed ved standard, tab givet som standard og eksponering ved standard

PD (Probability of Default) -analyse er en metode, der generelt anvendes af større institutioner til at beregne deres forventede tab. En PD tildeles et specifikt risikomål og repræsenterer sandsynligheden for misligholdelse i procent. Det måles normalt ved at vurdere forfaldne lån og beregnes ved at køre en migrationsanalyse af lån med tilsvarende rating. Beregningen vedrører en bestemt tidshorisont og måler procentdelen af ​​lån, der misligholder.

LGD (tab givet misligholdelse) tab givet misligholdelse (LGD) Det tab, som en bank eller långiver pådrager sig, når låntager misligholder (betaler ikke tilbage) på lånet kaldes tab givet misligholdelse. Det tab, der gives standardværdien, som er unik for banksektoren eller segmentet, måler det forventede tab. Det repræsenterer det beløb, som långiveren ikke har inddrevet efter at have solgt det underliggende aktiv, hvis en låntager misligholder et lån.

En nøjagtig LGD-variabel kan være vanskelig at bestemme, om porteføljetab er forskellig fra, hvad der var forventet, eller om segmentet er statistisk lille. Industri-LGD'er er tilgængelige fra tredjeparts långivere.

PD og LGD-værdier er generelt gyldige gennem en økonomisk cyklus. Imidlertid vil långivere revurderes med ændringer i markedet eller porteføljesammensætningen. Økonomisk opsving, recession og fusioner kan kræve en revaluering.

En bank kan beregne sit forventede tab ved at tage produktet af EAD, PD og LGD.

Forventet tab = EAD * PD * LGD

Hvorfor er eksponering ved standard vigtig?

Som reaktion på den globale finanskrise i 2007-2008 2008-2009 Global finanskrise Den globale finanskrise i 2008-2009 henviser til den massive finansielle krise, som verden stod over fra 2008 til 2009. Finanskrisen satte sit præg på enkeltpersoner og institutioner omkring kloden, hvor millioner af amerikanere er dybt påvirket. Finansielle institutioner begyndte at synke, mange blev absorberet af større enheder, og den amerikanske regering blev tvunget til at tilbyde redning, banksektoren vedtog internationale regler for at mindske sin eksponering for misligholdelse. Estimaterne for EAD (Exposure at Default) og LGD (Loss given Default) er vigtige input til måling af forventede og uventede kredittab og dermed kreditrisikokapital (lovgivningsmæssig og økonomisk).

Den lovgivningsmæssige ramme (Basel III Basel III Basel III-aftalen er et sæt finansielle reformer, der blev udviklet af Baselkomiteen for banktilsyn (BCBS) med det formål at styrke) fremsat af Baselkomiteen for banktilsyn (BCBS) efter finanskrisen sigter mod at forbedre banksektorens evne til at håndtere chok som følge af finansiel og økonomisk stress. Ved at forbedre risikostyring, oplysningsstandarder og bankgennemsigtighed håber den internationale aftale at undgå en dominoeffekt af svigtende finansielle institutioner.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Basel-aftaler Basel-aftaler Basel-aftalerne refererer til et sæt banktilsyn, der er fastsat af Basel-komitéen for banktilsyn (BCBS). De blev udviklet igen
  • Standardrate Standardrate Standardrenten er satsen for alle lån udstedt af en långiver eller finansiel institution, der ikke betales af låntager og erklæres for at være
  • Downside Risk Downside Risk Downside risiko refererer til sandsynligheden for, at et aktiv eller værdipapir falder i pris. Det er det potentielle tab, der kan skyldes et fald
  • Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering.