Tidsplan 13D arkivering - Oversigt, krav, aktionærer> 5%

Tidsplan 13D-arkivering er påkrævet i henhold til regel 13D i US Securities and Exchange Commission (SEC). Enhver, der køber mere end 5% af en virksomheds børsnoterede værdipapirer Værdipapirer Offentlige værdipapirer eller omsættelige værdipapirer er investeringer, der handles åbent eller let på et marked. Værdipapirerne er enten egenkapital eller gældsbaserede. skal indsende formularen til SEC. Dokumentet kaldes også rapporten Beneficial Ownership Report.

Tidsplan 13D arkiveringKilde: SEC Archives

Tidsplan 13D-arkivering afslører navnene på de store aktionærer Interessent versus aktionær Udtrykkene "interessent" og "aktionær" bruges ofte ombytteligt i forretningsmiljøet. Når man ser nøje på betydningen af ​​interessent vs aktionær, er der vigtige forskelle i brugen. Generelt er en aktionær en interessent i virksomheden, mens en interessent ikke nødvendigvis er en aktionær. i et selskab og formålet med købet af aktier. Dokumentet leveres til det selskab, der udsteder værdipapirer, og til de børser, hvor værdipapiret handles.

SEC kræver også en hurtig ændring for alle væsentlige ændringer, der er beskrevet i tidsplanen. En filholder skal straks opdatere Schedule 13D for at afspejle enhver væsentlig ændring, såsom en betydelig stigning i procentdelen af ​​selskabets udestående aktier, som de ejer.

I lighed med andre SEC-arkiver kan skema 13D findes på EDGAR-databasen US - EDGAR EDGAR er en database, hvor amerikanske offentlige virksomheder arkiverer reguleringsdokumenter såsom årsrapporter, kvartalsrapporter, 10-k, 10-q, prospekt og mere. EDGAR står for Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval og er en søgbar database med arkivering af dokumenter til amerikanske virksomheder. . I databasen kan formular 13D findes under titlen "SC 13D - generel erklæring om erhvervelse af reelt ejerskab." SC13D / A er den ændrede version af arkivering.

Sektioner i skema 13D arkivering

Tidsplan 13D indeholder syv sektioner:

1. Sikkerhed, udsteder og ejer

Grundlæggende oplysninger om sikkerhedens type og klasse og kontaktoplysningerne for sikkerhedens ejer.

2. Identitet og baggrund

Baggrundsoplysninger om ejeren og henvisninger til enhver involvering i tidligere kriminel aktivitet.

3. Fondens størrelse og kilde eller andre overvejelser

Oplysninger om oprindelsen af ​​pengene til transaktionen.

4. Formål med transaktionen

Her angiver aktionæren transaktionens mål. Afsnittet giver investorer mulighed for at se, om den kommende transaktion er en overtagelse, overtagelse, eller om aktionæren simpelthen mener, at selskabets aktier er undervurderede.

5. Interesse i udstederens værdipapirer

Et udtrykkeligt overblik over formålet med transaktionen, sektionen noterer antallet af erhvervede aktier og den ejerandel, det repræsenterer.

6. Kontrakter, arrangementer, forståelser eller forhold til relation til udstederens værdipapirer

I denne del af tidsplanen skal køberen offentliggøre eventuelle aftaler eller forhold, de har med enhver person, der er relateret til virksomheden.

7. Materialer, der skal arkiveres som udstillinger

Indeholder udstillinger, der skal arkiveres med tidsplanen. Et eksempel ville være et brev til ledelsen i tilfælde af en fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse ved fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs (et overtagende) erhvervelse af et målselskab ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig.

Betydningen af ​​skema 13D

Skema 13D arkivering giver information til investorer om ændringer i ejerskabet af en virksomheds egenkapital og formålet med ændringerne. Baseret på denne information kan investorer træffe informerede investerings- og afstemningsbeslutninger.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance forklaring på skema 13D. Finance tilbyder en bred vifte af kurser i regnskab, finansiel analyse og finansiel modellering, herunder den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram . For at hjælpe dig med at fremme din karriere, se de yderligere finansressourcer, der er anført nedenfor:

  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere
  • Canada - SEDAR Canada - SEDAR SEDAR er en søgbar database til offentlige virksomhedsregnskaber, årsrapporter og andre dokumenter i Canada. SEDAR står for: System for elektronisk dokumentanalyse og hentning. Det er et krævet arkiveringssystem for alle børsnoterede canadiske virksomheder.
  • Offentlige selskabsarkiv Publicationsarkiv er en vigtig kilde til data og information for finansielle analytikere. At vide, hvor man kan finde disse oplysninger, er et kritisk første skridt i udførelsen af ​​økonomisk analyse og økonomisk modellering. Denne vejledning skitserer de mest almindelige kilder til arkivering af offentlige selskaber.
  • Typer af SEC-arkiveringer Typer af SEC-arkiveringer US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiveringer, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger.