UNICHAR-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger Unicode

UNICHAR-funktionen er kategoriseret under Excel Tekstfunktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. UNICHAR giver brugeren en Unicode-karakter af et specificeret tal, hvor Unicode er et decimaltal fra 0 til 65535. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2013.

Formel

= UNICHAR (antal)

Hvor:

Talargumentet er et heltal. Det er et påkrævet input. Det kan være et tal eller en henvisning til en celle i et regneark, der indeholder nummeret. UNICHAR-funktionen konverterer det angivne tal til et Unicode-nummer, der repræsenterer et tegn.

Hvordan bruges UNICHAR-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​UNICHAR-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får et sæt data, som vi ønsker at konvertere til UNICODE-tegn. Først vil vi liste dataene ned i en kolonne, som vist nedenfor:

UNICHAR-funktion

I den tilstødende kolonne vil vi indtaste følgende formel:

UNICHAR-funktion - Eksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

UNICHAR-funktion - Eksempel 1a

 1. Når det angivne tal er 65, returnerer UNICHAR-funktionen det tegn, der er repræsenteret af Unicode-nummer 65 (store bogstaver A).
 2. Når nummeret er 32, returnerer UNICHAR-funktionen tegnet repræsenteret af Unicode-nummer 32 (mellemrumstegn).
 3. Hvis det angivne tal er 45, returnerer UNICHAR-funktionen det tegn, der er repræsenteret af Unicode-nummeret 45 (bindestreg).

Eksempel 2

UNICHAR er en udvidelse af CHAR-funktionen. CHAR-funktionen tillader kun tal mellem 1 og 255. Hvis vi vil kode numre større end 255, skal vi bruge UNICHAR-funktionen.

UNICHAR-funktion - Eksempel 2

Vi fik en #VÆRDI! fejl skyldes, at vi gav 0 i række 6 et uidentificeret nummer i række 5.

UNICHAR-funktion og karakterkoder

Computere, som vi ved, arbejder i tal. Alfabet, specialtegn som “&” og “#” gemmes alle og vises ved at tildeles et unikt nummer af systemet.

Oprindeligt var nummereringssystemet eller den anvendte kodeside anderledes. For eksempel var der ANSI-kodesystemet, der blev udviklet og brugt af Microsoft, mens Macintosh-tegnsættet blev udviklet og brugt af Macintosh-computere.

Brugere stod over for problemer, da de forsøgte at konvertere tegnkoder fra et system til et andet. For at løse problemet blev der udviklet et universelt tegnsæt, der er kendt som Unicode-systemet. Systemet tildelte en unik karakterkode til alle de tegn, der blev brugt i alle systemer. Det blev designet til at rumme over en million kodepunkter. For kompatibilitet er de første 255 kodepunkter i Unicode-systemet imidlertid de samme som ANSI-systemet for vestlige sprogs tegn og tal.

UNICHAR-funktionen er nyttig, da den hjælper med at oversætte kodesidnumre til tegn for filer, der er oprettet på andre typer systemer ved hjælp af Unicode. UNICHAR kan også bruges med andre Excel-funktioner som TRIM eller SUBSTITUTE til at fjerne uønskede tegn fra et regneark.

Et par pointer om UNICHAR-funktionen

 1. Baseret på antallet kan det returnerede Unicode-tegn være en række tegn, for eksempel i UTF-16- eller UTF-8-koder. UTF refererer til Unicode Transformation Format og inkluderer UTF-1, UTF-7, UTF-8, UTF-16 og UTF-32.
 2. UNICHAR-funktionen returnerer en # N / A-fejl, når Unicode-numrene er delvise surrogater, og datatyperne ikke er gyldige.
 3. #VALUE-fejl opstår, hvis tallet er nul, eller tallene falder uden for det tilladte interval.
 4. Husk, at store og små bogstaver på tastaturet henviser til forskellige tegnkoder, f.eks. “A” = 65, “a” = 97.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for at læse Finance's guide til Excel UNICHAR-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje