CHISQ.INV-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

CHISQ.INV-funktionen er kategoriseret under Excel Statistisk funktion Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det vil beregne den inverse af den venstre-halede sandsynlighed for chi-kvadratfordelingen.

I finansiel analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, denne funktion kan være nyttig til at finde ud af variationerne i de antagelser, der er foretaget. Overvej f.eks. En præcisionsmaskine, der producerer kugler til et kugleleje af høj kvalitet med en diameter på nøjagtigt 2000 um (2 mm). Antages det, at maskinerne typisk producerer kugler i den størrelse i gennemsnit, men individuelle kugler kan variere lidt i begge retninger efter en normalfordeling.

Afhængig af produktionsbetingelser, såsom leveret råmateriale, fugtighedsfaktor osv., Vil produktionen variere, så nogle maskiner producerer kugler fordelt omkring målet på 3000 μm, mens andre producerer kugler med en bredere distribution. Derfor varierer variansparameteren for den normale fordeling af kuglestørrelserne fra maskine til maskine. Ved hjælp af CHISQ kan vi modellere variansen for en bestemt maskine.

Formel

= CHISQ.INV (sandsynlighed, frihedsgrad)

Funktionen CHISQ.INV bruger følgende argumenter:

 1. Sandsynlighed (krævet argument) - Dette er sandsynligheden forbundet med chi-kvadratfordelingen.
 2. Deg_freedom (krævet argument) - Dette er antallet af frihedsgrader. Det skal være et heltal mellem 1 og 1010.

For at lære mere, start vores gratis Excel crash-kursus nu!

Hvordan bruges CHISQ.INV-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​funktionen CHISQ.INV, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

CHISQ.INV-funktion

Formlen til beregning af den inverse af sandsynligheden for venstre-tailed chi-kvadratfordeling er vist nedenfor:

CHISQ.INV - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

CHISQ.INV - Eksempel 1a

Så den omvendte af den venstre-halede sandsynlighed for chi-kvadratfordelingen er 0.71335.

Ting at huske om CHISQ.INV-funktionen

 1. Hvis argumentet frihedsfrihed ikke er et heltal, afkortes det af MS Excel.
 2. #VÆRDI! error - Opstår, når et af argumenterne er ikke-numeriske - det vil sige, at MS Excel ikke kan genkende dem som numeriske værdier.
 3. #NUM! fejl - Opstår, når:
  • Sandsynlighedsværdien er mindre end nul eller større end eller lig med en.
  • Argumentet frihedsgrader er mindre end 1 eller større end 1010.
 4. CHISQ.INV-funktionen blev introduceret i Excel 2010 og er derfor ikke tilgængelig i tidligere versioner.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af FMVA Financial Modelling Certification FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel for Finance - Formler og funktioner Excel for Finance Denne Excel for Finance-guide lærer de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en stor finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel-funktioner Tutorial
 • Vejledning og liste - Avancerede Excel-formler Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-tastaturgenveje - Windows og Mac Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje