Output / Input Budgettering - Oversigt, proces, fordele og ulemper

Et output / input budget er også kendt som et performance budget. Det er en type budget, der afspejler både finansieringsniveauer (input) og det forventede output fra hver enhed i organisationen Typer af organisationer Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde i. Organisatoriske strukturer. Output / input-budgetteringsmetoden bruges ofte af regeringer til at vise forholdet mellem skatteydernes midler (input) og output fra tjenester leveret af staten og føderale regeringer. Den fokuserer primært på de forventede resultater snarere end finansieringsniveauerne, hvilket fører til optimal ressourceudnyttelse i både den offentlige og den private sektor.

Output / input budgettering

Resumé

  • Output / input budgettering kaldes også performance budgettering.
  • Det involverer at udarbejde skøn over omkostninger og indtægter baseret på produktiviteten for enhederne eller afdelingerne i organisationen.
  • Output / input-budgettering bruges hovedsageligt af regeringer og nonprofitorganisationer, da de er ansvarlige over for henholdsvis skatteydere og donorer.

Hvordan et output- / inputbudget formuleres

Der udarbejdes et output / input-budget baseret på ledelsens evaluering af præstationen for de forskellige enheder i organisationen. Enheder, der genererer den højeste rentabilitet eller resultater, tildeles en større andel af budgettet, mens de efterfølgende enheder tildeles færre input. Denne metode til tildeling af ressourcer sigter mod at gøre optimal brug af knappe ressourcer såsom ekspertise, økonomi og brug af produktiv tid.

For at et output / input-budget skal være effektivt, skal organisationen løbende evaluere budgettets udførelse og medarbejdernes produktivitet i hver finansperiode Regnskabsår (regnskabsår) Et regnskabsår (regnskabsår) er en periode på 12 måneder eller 52 uger på tid brugt af regeringer og virksomheder til regnskabsformål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010.. Dette hjælper ledelsen med at kende de resultater, der opnås af hver enhed i organisationen, og bestemme, hvor godt de fungerer. Regeringsafdelinger bruger resultaterne til at retfærdiggøre tildeling af forskellige finansieringsniveauer til hver enhed. Da regeringen er afhængig af skatteydernes penge til at finansiere sine aktiviteter,det skal sikre, at det besidder nøjagtige oplysninger om resultaterne for alle afdelinger eller projekter.

Output / input budgetteringsproces

1. Sæt mål

Det første trin i formuleringen af ​​et output / input-budget er at udarbejde en liste over mål, som organisationen planlægger at nå i den næste økonomiske periode. For eksempel kan regeringens sundhedsafdeling sætte målet om at nå 95% sundhedsdækning i det næste år. Målene skal være klare. De skal kommunikeres tydeligt til de ansatte, der er ansvarlige for en vellykket gennemførelse af målene.

2. Identificer projekter eller enheder for at opfylde målene

Efter identifikation af målene er det næste trin at identificere programmer, projekter eller enheder til gennemførelse af målene. Afdelingen skal sikre de krævede ressourcer såsom økonomi, infrastruktur og ekspertise for at nå de fastsatte mål.

Ved hjælp af eksemplet ovenfor i sundhedsdækningen kan regeringen tildele målet om at implementere 95% sundhedsdækningsmål til et af programmerne under sundhedsafdelingen. Enheden skal have en positiv track record med succes at implementere regeringsdirektiver i sundhedssektoren. Det skal være i stand til at få adgang til tilstrækkelig økonomi, personale og andre ressourcer, der kræves for at tilmelde borgere til det nationale sundhedsprogram.

3. Udvikle præstationskriterier

Ledelsen bør udvikle kriterier, mod hvilke programmets eller enhedernes præstationer evalueres. Kriterierne kan være med hensyn til antallet af arbejdstimer, antallet af tilmeldinger til et program eller opnåelsen af ​​visse præstationsmål Arbejdsstyrke KPI'er Hvordan kan vi overvåge arbejdsstyrken? Regeringer og økonomer henviser normalt til tre vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at vurdere styrken af ​​en nations arbejdsstyrke. For eksempel kan succesen med 95% sundhedsdækning vurderes ud fra antallet af borgere, der er tilmeldt programmet.

4. Udarbejd økonomiske planer for hvert projekt

Det næste trin er at udarbejde økonomiske planer for hvert program eller enhed. Hvor flere programmer eller enheder er involveret, skal ledelsen tildele midler i henhold til hvert projekts rentabilitet eller ressourcebehov. Den enhed, der forventes at producere de største resultater, skal tildeles en større andel af budgettet sammenlignet med andre enheder, der producerer mellem til lave resultater. Tildelingen skal derefter opsummeres for at få det samlede budget til organisationen.

5. Vurder udførelsen af ​​hvert projekt i forhold til den budgetterede præstation

Organisationen skal foretage periodiske evalueringer af præstationen for hver enhed eller program for at bestemme, hvor godt de klarer sig i forhold til den budgetterede præstation. Ledelsen bør formulere en systematisk tilgang til evaluering for at opretholde sammenhæng i evalueringer fra en periode til en anden. Ydelsen vurderes ud fra de kriterier, som ledelsen har udviklet for hver organisationsenhed eller program.

6. Korrekte afvigelser

Evalueringerne viser enheder, der er på vej til at nå de fastsatte mål, samt enheder, der hænger bagud. De enheder, der klarer sig godt, skal roses for deres gode præstationer, mens enheder, der er langsomme med at nå de fastsatte mål, bør gennemgås og have korrigerende handlinger bør foreslås. Ledelsen kan identificere faktorer, der bremser præstationen og foreslå måder til at løse problemerne og gendanne den normale præstation.

Fordele ved output / input budgettering

Følgende er nogle af fordelene ved et output / input budget:

1. Bedre ansvarlighed

Regeringsenheder er afhængige af skatteydernes penge til at finansiere deres aktiviteter, hvilket betyder, at de har brug for at vise, hvordan pengene bruges. En sådan ansvarsfølelse gør medarbejderne ansvarlige ved at kvantificere et specifikt mål baseret på dets betydning og den mængde penge, der tildeles det. Skatteydere er interesserede i at vide, om deres midler er brugt korrekt; den offentlige enhed skal offentliggøre sine resultater.

2. Forbedret ydeevne

Et output / input-budget tildeler en større andel af midlerne til afdelinger eller projekter med de højeste resultater baseret på det foregående års præstationer. Praksis kan motivere afdelinger til løbende at forbedre deres præstationer, mens de med de højeste resultater vil arbejde hårdt for at bevare deres øverste positioner. Som et resultat vil organisationen opleve operationel effektivitet fra en periode til den næste.

Ulemper ved output / input budgettering

1. Let at manipulere

Et præstationsbudget er let at manipulere, og medarbejdere kan manipulere data for at opfylde de specifikke mål, som ledelsen forventer. Dette kan påvirke mængden af ​​midler afsat til de specifikke afdelinger, da hver afdeling konkurrerer om at overgå hinanden. Organisationer bør indføre stærke interne kontrolsystemer for at forhindre manipulation af personalet.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Bottom-up budgettering Bottom-up budgettering Bottom-up budgettering er en budgetteringsmetode, der starter på afdelingsniveau og går op til øverste niveau. Hver afdeling i organisationen skal opstille en liste over de ting, den har brug for, de projekter, den planlægger at udføre i den næste økonomiske periode, og omkostningsestimater. Skøn over alle afdelinger opsummeres derefter for at få det samlede virksomhedsbudget.
  • Kapitaludgifter Kapitaludgifter Kapitaludgifter henviser til midler, der bruges af et selskab til køb, forbedring eller vedligeholdelse af langsigtede aktiver for at forbedre virksomhedens effektivitet eller kapacitet. Langfristede aktiver er normalt fysiske og har en brugstid på mere end en regnskabsperiode.
  • Forhandlet budgettering Forhandlet budgettering Forhandlet budgettering er en budgetteringsproces, der kombinerer både top-down budgettering og bottom-up budgettering. Den forhandlede budgetproces pålægger ikke budgetforberedelsesprocessen på et enkelt niveau, men tillader snarere delt ansvar mellem overordnede og underordnede.
  • Budgettyper Budgettyper Der er fire almindelige typer budgetteringsmetoder, som virksomheder bruger: (1) inkrementel, (2) aktivitetsbaseret, (3) værdiproposition og (4) nulbaseret. Det