Rapport om kreditanalyse - oversigt, indhold, betydning

En kreditanalyserapport er et dokument udarbejdet af et kreditbureau og indeholder oplysninger om en persons kredithistorik. Rapporten opdeler, hvordan låntagere betaler deres regninger, mængden af ​​ubetalt gæld og den varighed, de har styret kreditkontiene.

Rapport om kreditanalyse

Ved udarbejdelsen af ​​kreditanalyserapporten er et kreditbureau interesseret i konti, der ikke er betalt, misligholdte konti, der er videresendt til inkassofirmaer og låntagere, der har indgivet konkurs eller har fået deres aktiver overtaget. Oplysningerne gives til långivere, når de vurderer en låntagers låneansøgning for at bestemme deres kreditværdighed Kreditværdighed Kreditværdighed, kort sagt, er hvor "værdig" eller fortjener en er kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. , baseret på deres tidligere kreditbetalingshistorik.

Indholdet af en kreditanalyserapport

En kreditrapport indeholder forskellige typer information, som långivere og andre interesserede parter kan bruge til at kontrollere identiteten og kreditværdigheden af ​​en potentiel låntager. Hovedkomponenterne i en kreditrapport inkluderer følgende:

1. Identitetsoplysninger

En kreditrapport indeholder et afsnit om en persons grundlæggende identifikationsoplysninger, herunder navn, fysisk placering, ansættelse, fødselsdato og personnummer. Rapporten kan indeholde en liste over tidligere adresser, ansættelsessteder og eventuelle stavefejl ved navnet.

De identificerende informationer bruges ikke til at vurdere kredit score. Credit Score. Långivere bruger kredit score til at vurdere en potentiel låntagers kvalifikation til et lån og de specifikke vilkår for lånet. af et individ. Långivere eller institutioner kan anmode om kreditrapporten for at kontrollere identiteten af ​​en potentiel låntager og forhindre tilfælde af identitetstyveri.

2. Kreditkonti

Afsnittet om kreditkonti indeholder oplysninger om tidligere og aktuelle kreditkonti, der er rapporteret af tidligere långivere og kreditorer. Ideelt set indeholder sektionen oplysninger om de forskellige typer kreditkonti, der er knyttet til en person.

Regnskabet kan blandt andet omfatte kreditkort, realkreditlån, autolån og studielån. For hver lånetype indeholder rapporten oplysninger om kontoens åbningsdato, kreditgrænse, kontosaldo samt betalingshistorik.

3. Kreditforespørgsler

Forespørgselssektionen indeholder oplysninger om virksomheder eller finansielle institutioner, der for nylig har fået adgang til en låntagers kreditrapport, enten til salgsfremmende screening eller på grund af et lån eller et kreditkort. Låntagerens version af kreditanalyserapporten viser to typer forespørgsler, dvs. bløde og hårde forespørgsler.

Bløde forespørgsler er kun synlige for låntager og potentielle långivere, og de inkluderer låntagers egen anmodning, forespørgsler fra nuværende långivere og forespørgsler fra virksomheder, der leverer forudgodkendte kreditkorttilbud.

På den anden side foretages hårde henvendelser fra potentielle långivere, når de gennemgår en låntagers kredithistorie, fordi de har ansøgt om et lån eller kreditkort. Kun de hårde forespørgsler er inkluderet i långiverens version af kreditrapporten. Ved beregning af en låntagers kredit score tages kun de hårde henvendelser i betragtning.

4. Konkurs og genbesiddelser

Afsnittet om konkurs og tilbagetagelse indeholder oplysninger om konkurs og misligholdte konti, der er afleveret til inkassobureauer til håndhævelse. Eventuelle genoptagelser og tvangsauktioner Afskærmning Når en husejer holder op med at betale på et lån, der blev brugt til at købe et hjem, anses huset for at være i afskærmning. Hvad det i sidste ende betyder er, at ejerskabet af er inkluderet her såvel som forfaldne konti hos et hospital, forsikrings- og kabelfirmaer. Oplysningerne kan skade låntagerens omdømme, og långivere kan være tilbageholdende med at godkende låneansøgninger fra personer med en beskadiget kredithistorie.

Hvordan kreditbureauer indsamler oplysninger

Finansielle institutioner og andre virksomheder, som en låntager driver forretning med, er de vigtigste informationskilder i kreditanalyserapporten. Andre informationskilder kan omfatte domstole, lokale myndigheder, inkassobureauer og andre enheder, som låntagere handler med.

Selv om virksomhederne ifølge loven ikke er forpligtet til at give kundeoplysninger til kreditbureauer, indsender de fleste virksomheder status på kreditkonti til et eller alle de tre store kreditbureauer (Transunion, Equifax og Experian).

De fleste virksomheder indsender kundedata på de aktive kreditkort og lånekonti mindst en gang om måneden, og alle oplysninger registreres derefter i kreditrapporten. Nogle virksomheder indsender dog ikke oplysninger om låntagerens kreditkontostatus, medmindre kunden har misligholdt flere betalinger. For eksempel, hvis en kundes konto hos et kabelfirma forbliver forsinket i lang tid uden tilbagebetaling fra abonnenten, kan virksomheden underrette kreditbureauer om de kreditkonti, der er blevet kriminelle.

Betydningen af ​​en kreditanalyserapport

Kreditrapporten er den eneste informationskilde ved beregning af kredit score, en numerisk værdi, som långivere bruger, når de vurderer en låntagers kreditværdighed. Hvis kreditrapporten viser ensartede betalinger til tiden for alle de tidligere kreditkonti, får en låntager tildelt en høj kredit score, hvilket kan hjælpe dem med at få gunstige kreditvilkår på lån.

Men hvis låntageren har en historie med forsinkede betalinger og misligholdelser, vil han / hun have en lav kredit score, hvilket vil gøre det vanskeligt for dem at få adgang til kreditfaciliteter. Hvis en bank godkender en låneansøgning til en låntager med en lav kredit score, skal de kæmpe med højere renter for at kompensere långiveren for den høje risiko for misligholdelse.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase skal du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Kommerciel låneaftale Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiveren giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser
  • Kreditadministration Kreditadministration Kreditadministration involverer en afdeling i en bank eller et långivende institut, der har til opgave at styre hele kreditprocessen. Udlån af penge er en af ​​kernefunktionerne i en bank, og banker genererer indtægter ved at opkræve en højere rente på lån end de renter, de betaler på kundeindskud.
  • Låneservicering Låneservicering Låneservicering er den måde, et finansieringsselskab (en långiver) går på at opkræve hoved-, rente- og deponeringsbetalinger, der er forfaldne eller forfaldne. Øvelsen
  • Kredittyper Kredittyper De tre hovedtyper af kredit er revolverende kredit, afdrag og åben kredit. Kredit giver folk mulighed for at købe varer eller tjenester ved hjælp af lånte penge.