Pull Marketing-strategi - oversigt, illustration og praktisk eksempel

En pull marketingstrategi, også kaldet en pull-salgsfremmende strategi, henviser til en strategi, hvor et firma sigter mod at øge efterspørgslen efter sine produkter Produktomkostninger Produktomkostninger er omkostninger, der afholdes for at skabe et produkt, der er beregnet til salg til kunder. Produktomkostninger inkluderer direkte materiale (DM), direkte arbejdskraft (DL) og produktionsomkostninger (MOH). og trække ("trække") forbrugere til produktet. Træk marketingstrategier drejer sig om at få forbrugere Købertyper Købertyper er et sæt kategorier, der beskriver forbrugernes forbrugsvaner. Forbrugeradfærd afslører, hvordan man appellerer til folk med forskellige vaner om at have et bestemt produkt. En pull-marketingstrategi kan bruges af sig selv eller i forbindelse med en push-marketingstrategi.

I en pull marketing-strategi er målet at få en forbruger til at søge et produkt og få detailhandlere til at lagre produktet som svar på direkte forbrugernes efterspørgsel.

Træk marketingstrategi

Eksempler på brug af en Pull Marketing-strategi

I en pull marketing-strategi markedsfører et firma sit produkt direkte til forbrugerne. Forbrugerne opsøger derefter de produkter, de skal købe. Der er flere pull marketingmetoder tilgængelige i dag, herunder:

 • Sociale medienetværk
 • Mund til mund
 • Mediedækning
 • Salgsfremmende tilbud og rabatter
 • Annoncering
 • E-mail-markedsføring

Udforsk yderligere emner om virksomhedsstrategi Virksomhedsstrategi Virksomhedsstrategi fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi med Finance's Strategic Course.

Illustration af en Pull Marketing-strategi

En pull marketingstrategi illustreres som følger:

Træk marketingstrategi

Som illustreret ovenfor involverer en pull-marketingstrategi en virksomhed, der bruger marketingaktiviteter 5 P'er af Marketing De 5 P'er af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er, der trækker forbrugerne til sine produkter.

Med henvisning til illustrationen ovenfor kører et produktionsfirma f.eks. Marketingkampagner direkte til forbrugerne. På grund af marketingkampagnerne søger forbrugerne et bestemt produkt og går til detailhandlere, der ønsker at købe produktet. Detailhandlere når derefter ud til producenten, så de kan lagre produktet og svare på direkte forbrugernes efterspørgsel.

En pull-marketingstrategi kan kontrasteres med en push-marketingstrategi, hvor markedsføringsaktiviteter anvendes langs forsyningskæden Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra starten af ​​sourcing af råvarer finalen .

Eksempel på en Pull Marketing-strategi

Colin lancerede for nylig et nyt produkt - Fanner 3000. Efter at have tilbragt måneder i det varme vejr i Hong Kong udviklede Colin et innovativt ventilatorprodukt, der ikke udsender nogen lyd, er prissat konkurrencedygtigt, er energieffektivt og er i stand til at afkøle et rum til et valgt temperatur.

For at markedsføre sit produkt besluttede Colin at skabe efterspørgsel efter produktet gennem sociale medier, mund til mund og mediedækning. For at være mere specifik kørte Colin adskillige Facebook- og Instagram-reklamer, arbejdede med YouTube-påvirkere for at oprette videokampagner og fik sit produkt vist på et teknologi-nyhedswebsted. En uge inden gennemførelsen af ​​disse marketingaktiviteter begynder Colins telefon at ringe, da detailhandlere og distributører spørger om lageret af produktet i deres butikker.

Gennem ovenstående marketingaktiviteter bruger Colin en pull-strategi - skaber forbrugernes efterspørgsel og trækker forbrugere, detailhandlere og distributører til sit produkt.

Fordele

Der er flere fordele ved en pull marketingstrategi:

 • Kunne etablere direkte kontakt med forbrugere og opbygge forbrugerlojalitet
 • Stærkere forhandlingsstyrke med detailhandlere og distributører
 • Fokuserer på at skabe brand equity og produktværdi
 • Forbrugerne søger aktivt produktet, hvilket fjerner meget af presset ved at udføre markedsføring
 • Kan bruges til at teste et produkts accept på markedet og få feedback fra forbrugerne om produktet

Ulemper

Potentielle ulemper ved at bruge en pull-strategi inkluderer følgende:

 • Virker normalt kun effektivt, når der er høj brand loyalitet
 • Leveringstiden er lang, da forbrugerne sammenligner alternativer inden de foretager et køb
 • Kræver at skabe stor efterspørgsel efter et produkt, hvilket kan være vanskeligt i et meget konkurrencepræget markedslandskab
 • Kræver stærk markedsføringsindsats for at overbevise forbrugerne om aktivt at søge produktet (de kan i stedet bare beslutte at nøjes med det lignende produkt, som en forhandler har på lager, snarere end at insistere på at få dit produkt)

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

 • AIDA-model AIDA-model AIDA-modellen, der står for Attention, Interest, Desire and Action model, er en reklameffektmodel, der identificerer de faser, som et individ
 • At banke på døre At banke på døre At banke på døre er en strategi for leadgenerering, der anvendes af bankrådgivere til at sikre forretningsmuligheder.
 • Markedsplanlægning Markedsplanlægning Markedsplanlægning er processen med at organisere og definere en virksomheds marketingmål og samle strategier og taktikker for at nå dem. Et solidt
 • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart er et kraftcenter for en virksomhed, og en af ​​dens vigtigste styrker er dens marketingmix. At overleve på detailmarkedet kræver mere end bare held