Penetrationspriser - Definition, eksempel, fordele og ulemper

Penetrationsprissætning er en prisstrategi, der bruges til hurtigt at vinde markedsandel Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis at indstille en oprindeligt lav pris for at lokke kunder til at købe. Denne prisstrategi bruges generelt af nye deltagere First Mover Advantage Den første mover-fordel refererer til en fordel opnået af et firma, der først introducerer et produkt eller en tjeneste på markedet. Den første bevægelsesfordel på et marked. En ekstrem form for penetrationsprissætning kaldes rovdyrsprissætning.

Prisdiagram for gennemtrængning

Begrundelse bag indtrængningspriser

Det er almindeligt, at en ny aktør bruger en penetrationsprisstrategi for hurtigt at opnå en betydelig markedsandel. Pris er en af ​​de nemmeste måder at differentiere nye aktører fra eksisterende markedsaktører. Det overordnede mål med denne prisstrategi er at:

 • Fang markedsandele
 • Opret brand loyalitet
 • Skift kunder fra konkurrenter
 • Generer betydelig efterspørgsel med henblik på at udnytte stordriftsfordele Stordriftsfordele Størrelsesfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste enheder pr. Enhed og mængden produceret. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning
 • Kør konkurrenter ud af markedet

Situationer hvor penetrationsprissætning fungerer effektivt:

 • Når der er lidt produktdifferentiering
 • Efterspørgslen er priselastisk
 • Hvor produktet er egnet til et massemarked (og derfor til at bruge stordriftsfordele)

Illustration og eksempel på penetrationspriser

En aktuel lille aktør på markedet, hvor vaskemiddel sælger til omkring $ 15. Virksomhed A er et internationalt selskab med en stor mængde overskydende produktionskapacitet og er derfor i stand til at producere vaskemidler til en væsentligt lavere pris. Virksomhed A beslutter at gå ind på markedet, anvende en prisfastsættelsesstrategi og sælge vaskemiddel til en salgspris på $ 6,05. Virksomhedens omkostninger til produktion af vaskemiddel er $ 6.

Eksempel på penetrationspriser

Med en marginal pris på $ 6 og en salgspris på $ 6,05 tjener Company A nominelt overskud pr. Salg. Virksomheden er imidlertid fortrolig med denne beslutning, da dets overordnede mål er at skifte kunder over, fange så meget markedsandel som muligt og udnytte stordriftsfordele med deres høje produktionskapacitet.

Virksomhed A mener, at dens konkurrent ikke vil være i stand til at opretholde sig selv på lang sigt og til sidst vil forlade markedet. Når konkurrenten forlader markedet, bliver firma A den eneste sælger af vaskemiddel og kan derfor etablere et monopol Monopol Et monopol er et marked med en enkelt sælger (kaldet monopolist) men mange købere. I modsætning til sælgere i et perfekt konkurrencepræget marked udøver en monopol væsentlig kontrol over markedsprisen på en vare / et produkt. over markedet og hæve priserne til et niveau, der giver en høj fortjenstmargen.

Fordele ved penetrationspriser

 • Høj adoption og diffusion : Penetrationsprissætning gør det muligt for en virksomhed at få sit produkt eller sin service hurtigt accepteret og vedtaget af kunderne.
 • Markedsdominans : Konkurrenter bliver typisk fanget af en penetreringsprisstrategi og får lidt tid til at reagere. Virksomheden er i stand til at udnytte muligheden for at skifte så mange kunder som muligt.
 • Stordriftsfordele : Prisstrategien genererer en høj salgsmængde, der gør det muligt for et firma at realisere stordriftsfordele og sænke marginale omkostninger.
 • Øget goodwill : Kunder, der er i stand til at finde et godt tilbud i et produkt eller en tjeneste, vil sandsynligvis vende tilbage til firmaet i fremtiden. Derudover skaber denne øgede goodwill positive mund til mund.
 • Høj lageromsætning : Penetrationsprissætning resulterer i en øget lageromsætningshastighed, der gør lodrette forsyningskædepartnere, såsom detailhandlere og distributører, glade.

Ulemper ved penetrationspriser

 • Prisforventning : Når et firma bruger en penetrationsprisstrategi, forventer kunder ofte permanent lave priser. Hvis priserne gradvist stiger, kan kunderne blive utilfredse og stoppe med at købe produktet eller tjenesten.
 • Lav kundelojalitet : Penetrationspriser tiltrækker typisk godejægere eller dem med lav kundelojalitet. Disse kunder skifter sandsynligvis til konkurrenter, hvis de finder en bedre aftale. Prissænkning skaber sjældent kundeloyalitet, selvom det er effektivt til at foretage noget øjeblikkeligt salg.
 • Beskadiget brandimage : Lave priser kan påvirke brandimaget og få kunder til at opleve mærket som billig eller dårlig kvalitet.
 • Priskrig : En prisindtrængningsstrategi kan udløse en priskrig. Dette mindsker den samlede rentabilitet på markedet, og de eneste virksomheder, der er stærke nok til at overleve en langvarig priskrig, er normalt ikke den nye aktør, der udløste krigen.
 • Ineffektiv langsigtet strategi : Prisindtrængning er ikke en bæredygtig langsigtet prisstrategi. Det er normalt en bedre idé at nærme sig markedet med en prisstrategi, som din virksomhed kan leve med på lang sigt. Selvom det derefter kan tage længere tid at erhverve en betydelig markedsandel, er en sådan tålmodig, langsigtet strategi mere tilbøjelig til at tjene din virksomhed bedre generelt og mindre sandsynligt at udsætte dig for alvorlige økonomiske risici.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • Beachhead-strategi Beachhead-strategi Beachhead-strategien refererer til at fokusere ressourcer på et lille markedsområde for at gøre det til et højborg, inden det går ind på det bredere marked
 • Markedsplanlægning Markedsplanlægning Markedsplanlægning er processen med at organisere og definere en virksomheds marketingmål og samle strategier og taktikker for at nå dem. Et solidt
 • ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) er en vigtig e-handelsmåling. ROAS måler indtægter genereret pr. Dollar brugt markedsføring. Det er en lignende og alternativ rentabilitetsmåling som ROI eller "Return on Investment". ROAS bruges ofte i e-handelsvirksomheder til at evaluere effektiviteten af ​​en marketingkampagne.
 • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart er et kraftcenter for en virksomhed, og en af ​​dens vigtigste styrker er dens marketingmix. At overleve på detailmarkedet kræver mere end bare held