Top 10 banker i Australien - Oversigt over australske banker, karriere

Det australske banksystem spiller en vigtig rolle i landets finansielle system. Bortset fra traditionelle banktjenester leverer banker også forretningsbank, handel på finansielle markeder, børsmægling, forsikring og kapitalforvaltning. Der er 53 australske banker, hvoraf 14 ejes af regeringen. Denne guide beskriver de 10 bedste banker i Australien.

Ifølge Moody's er Australiens banksystem stabilt, mens landet har stærke boligpriser, stigende husstandsgæld og moderat lønvækst. For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Australien, vil denne liste over de bedste banker i Australien være en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores lister over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

top 10 banker i Australien liste

De 10 bedste banker i Australien er:

Commonwealth Bank

Commonwealth Bank er en multinationale bank med tilstedeværelse i hele New Zealand, Fiji, Asien, USA og Storbritannien. Banken blev grundlagt i 1911 og har hovedkontor i Sydney. Banken beskæftiger omkring 51.800 medarbejdere og driver mere end 11.000 filialer.

Det er den største af bankerne i Australien og tilbyder et diversificeret udvalg af finansielle produkter og tjenester. Det leverer i øjeblikket detail-, forretnings-, institutionel bank- og formuestyringsprodukter og -tjenester til sine 16,6 millioner kunder.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 740 mia. Dollars, og den samlede indkomst var 19,52 mia.

Australien og New Zealand Banking Group (ANZ)

ANZ Bank blev grundlagt i 1835 og er en af ​​de største australske banker og leverer forskellige bank- og finansielle produkter og tjenester til detailkunder, høj nettoværdi, små virksomheder, erhvervskunder, kommercielle og institutionelle kunder. Bankens Wealth Australia-division består af forretningsenhederne Insurance and Funds Management, der tilbyder forsikrings-, investerings- og superannuationsløsninger. Banken opererer på 34 markeder i USA, Europa, Australien, New Zealand, Asien og Stillehavsområdet og Mellemøsten.

Banken beskæftiger omkring 46.000 medarbejdere og har hovedkontor i Melbourne. I 2016 rapporterede den samlede aktiver på US $ 726 mia. Og bogførte en samlet indkomst på US $ 4.106 mio.

National Australian Bank (NAB)

Nummer tre på listen over de 10 bedste banker i Australien er NAB, dannet ved fusionen mellem National Bank of Australasia og Commercial Banking Company i Sydney i 1982. Banken leverer bankprodukter og tjenester til enkeltpersoner og virksomheder.

Hovedkvarteret i Docklands opererer NAB gennem 820 bankcentre og er til stede i New Zealand, USA, Asien og Europa.

NAB beskæftiger i øjeblikket omkring 35.063 medarbejdere og betjener omkring 8 millioner kunder over hele verden. Fra og med 2016 nåede bankens samlede indtægter op på 5,1 milliarder dollars, og de samlede aktiver udgjorde 617 milliarder dollars.

Westpac Bank

Westpac Bank var Australiens første bank, etableret i 1817 som Bank of New South Wales. I 1982 blev det Westpac Banking Corporation, da BNSW fusionerede med Commercial Bank of Australia. Det leverer bankprodukter og finansielle tjenester gennem fem divisioner: Forbrugerbank, Business Bank, BT Financial Group, Westpac Institutional Bank og Westpac New Zealand. Banken beskæftiger ca. 32.620 medarbejdere. Westpac har hovedkontor i Sydney og betjener 13 millioner kunder.

I 2016 bogførte banken en samlet indtægt på 8,1 mia. Dollars og rapporterede samlede aktiver på 643 mia.

Bank of Queensland

Bank of Queensland blev grundlagt i 1874 og er en af ​​de ældste banker i Australien. Det har hovedkontor i Queensland og tilbyder detailbanktjenester. Banken beskæftiger 48.556 enkeltpersoner og driver 200 filialer i hele Australien.

Fra og med 2016 var bankens samlede indkomst 394 millioner dollars, og de samlede aktiver var 40,1 milliarder dollars, hvilket gjorde den til en af ​​de største australske banker.

Macquarie Bank

Macquarie Bank har hovedsæde i Sydney og er den største investeringsbank i Australien. Banken blev grundlagt i 1969 og leverer tjenester inden for kapitalforvaltning og finans, bank, rådgivning, risiko og kapital på tværs af gælds-, aktie- og råvaremarkeder. Macquarie Bank har hovedkontor i Sydney og beskæftiger 13.597 medarbejdere.

Pr. 2017 nåede bankens samlede indtægter op på 8,3 milliarder dollars, og de samlede aktiver udgjorde 145 milliarder dollars.

Bendigo Bank

Bendigo Bank blev dannet ved fusionen mellem Bendigo Bank og Adelaide Bank i november 2007. Banken er en af ​​de største detailbanker i Australien med ca. 7.200 ansatte. Hovedkvarteret i Bendigo opererer i Adelaide og South Australia og har regionale kontorer i Docklands, Melbourne og Ipswich, Queensland.

Fra 2016 var bankens samlede indkomst 1,23 mia. Dollars, og de samlede aktiver var 327,3 mia. Dollar.

AMP Bank Ltd.

AMP Bank blev grundlagt i 1988 og leverer detailbanktjenester. Hovedkvarteret i Sydney beskæftiger banken omkring 6.000 medarbejdere. AMP Bank leverer en bred vifte af tjenester, herunder indskud, boliglån, selvstyrede superannuationsfondsprodukter, praksisfinansieringslån samt transaktionsbanktjenester. Banken er et af de førende uafhængige formueforvaltningsselskaber i Australien og New Zealand.

AMP Bank betjener over fem millioner detailkunder og 400 institutionelle kunder over hele Australien og New Zealand. De opererer også i Asien, Mellemøsten, Europa og Nordamerika.

Pr. 2016 var bankens samlede indtægt 4.923 millioner dollars, og de samlede aktiver var 5.984 millioner dollars.

Suncorp Bank

Suncorp Bank leverer tjenester inden for almen forsikring, bank, livsforsikring og formueforvaltning i Australien og New Zealand. Banken blev grundlagt i 1902 og har base i Brisbane. Suncorp Bank beskæftiger omkring 13.500 personer og betjener ni millioner kunder i Australien og New Zealand.

I 2016 posterede banken en samlet indtægt på 13,8 mia. Dollars og rapporterede samlede aktiver på 77,06 mia.

Bankwest

For nylig, der kom på listen over top 10 banker i Australien, er Bankwest, som blev grundlagt i 1895 som en långiver til landdistrikter til støtte for statens landbrugssektorer. I 1945 blev Agricultural Bank en fuldgyldig handelsbank. Efter stiftelsen i 1990 ændrede den navn til Bankwest i 1994. Banken har base i Perth og har også kontorer i Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne og Sydney.

Med lidt over 926 ansatte har Bankwest specialiseret sig i personlig bankvirksomhed, forretningsbank, kommerciel bankvirksomhed, virksomheds- og privatbank, handelsfinansiering, landbrugsfinansiering, kreditkort og andre finansielle tjenester.

Pr. 2016 var bankens samlede indkomst 1,43 mia. $.

Karriere kort

For at forberede dig på en karriere inden for bankvirksomhed i Australien, se vores karrierekort nu!

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de 10 bedste banker i Australien. Vi håber, at du nu har en bedre forståelse af de bedste australske banker. For at fortsætte med at lære og udvikle din karriere anbefaler vi disse yderligere ressourcer:

  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker er mindre virksomheder, der typisk ikke tilbyder fuld service-investeringsbank, men som mindst tilbyder en investeringsbank-finansiel service. Boutique-banker har ofte kun en lokal eller regional tilstedeværelse, selvom nogle opererer globalt. Liste over boutique-investeringsbanker
  • Hvad gør investeringsbankfolk? Hvad gør investeringsbankfolk? Hvad gør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan arbejde 100 timer om ugen ved at udføre forskning, finansiel modellering og bygningspræsentationer. Selvom det har nogle af de mest eftertragtede og økonomisk givende positioner i banksektoren, er investeringsbank også en af ​​de mest udfordrende og svære karriereveje, Guide til IB
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview