Knapphed - Definition, det grundlæggende og eksempler i erhvervslivet

Knapphed, også kendt som mangel, er en økonomi Økonomi Finans Økonomi Artikler er designet som selvstudievejledninger for at lære økonomi i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler om økonomi og de vigtigste begreber såsom konjunkturcyklus, BNP-formel, forbrugeroverskud, stordriftsfordele, økonomisk merværdi, udbud og efterspørgsel, ligevægt og mere udtryk, der bruges til at henvise til et kløft mellem utilstrækkelige ressourcer og de mange teoretiske behov, som folk forventer at blive opfyldt af den nævnte ressource. Som et resultat er folk tvunget til at beslutte, hvordan man bedst tildeler en knappe ressource på en effektiv måde, så de fleste af behovene og yderligere ønsker kan imødekommes. Derfor,alle ressourcer med ikke-nul omkostninger i forbrugsprocessen Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. kan betragtes som knappe i et givet omfang. Men i praksis er det der virkelig betyder noget, vi kalder relativ knaphed.

Knapphed - ørkenbillede

Grundlæggende om knaphed

Hypotetisk set, hvis hver ressource på jorden var rigelig, ville der ikke være behov for økonomer. Beslutninger om ressourceallokering Forsyningsloven Forsyningsloven er et grundlæggende princip i økonomien, der hævder, at hvis alt andet er konstant, vil en stigning i vareprisen have en tilsvarende direkte stigning i udbuddet af dem. Leveringsloven skildrer producentens adfærd, når prisen på en vare stiger eller falder. ville ikke være nødvendigt, og afvejninger ville være overflødige. Desværre fungerer den virkelige verden ikke på en sådan måde. Hver vare kommer med en pris; i det væsentlige viser hver ressource på jorden en vis knaphed.

F.eks. Er tid og penge karakteristisk knappe ressourcer. I den virkelige verden er det almindeligt at finde nogen med lidt af en ressource eller endda begge dele. En person uden job kan have meget tid, men stadig ikke være i stand til at imødekomme hans grundlæggende personlige behov. En direktør i et prestigefyldt selskab kan have mange penge og være i stand til at gå på pension når som helst, men alligevel har han kun råd til at gå til en ti minutters frokost eller sove i kun fem timer hver nat. Folk, der har en overflod af både penge og tid, er meget få i den virkelige verden.

Mangel

Manglende forretning

Ideelt set får manglen værdien af ​​råvarer til at værdsætte. Hvorfor? Råvarer, der mangler, har tendens til at være attraktive. Dette er et almindeligt scenario i det virkelige liv, fordi folk nogle gange vil have det, som de ikke kan få. På grund af dette markedsfører AIDA Model AIDA-modellen, der står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en reklameeffektmodel, der identificerer de faser, som en person drager fordel af, at folk har tendens til at opfatte de ting, der er en mangelvare som værdifuld for at øge salget. Her er en række taktikker, der får knaphed til virkelig at fungere for marketingfolk:

# 1 Køb nedtælling

En timer inden for salgssammenhæng indebærer, at salgsteamet definerer knaphed som nøgleparameter. Så hvordan øger det salget? Når en kunde forstår, hvor lang tid hun har brug for til at træffe en beslutning, vil hun handle med en hastende følelse. Virksomheder som eBay bruger en sådan taktik, og det fungerer rigtig godt, fordi det driver det sidste øjebliks rush for at foretage køb, inden tiden løber ud.

# 2 Nedtælling af salgspris

Nedtællinger fungerer også i sammenhæng med en tidsbegrænset salgspris. En nedtælling af salgsprisen bruges til at skabe hastende karakter og tilskynde forbrugerne til at foretage køb inden tiden løber ud. Det skaber knaphed såvel som et køb nu-tankegang, mens man tapper på, hvad sociologer kalder tabsafvigelse for at tilskynde forbrugerne til at foretage et køb med det samme i stedet for senere.

# 3 Næste dag forsendelse

Næste dag udnytter skibsfarten også styrken ved knaphed ved hjælp af nedtællinger. Mange online-virksomheder bruger taktikken til at fortælle forbrugerne, at de har meget lidt tid, før de mister muligheden for at få deres indkøb afsendt den følgende dag. Dette øger hastigheden hos forbrugeren og tilskynder hende til at foretage køb. Virksomheder som Amazon drager fordel af nedtællinger for at opfordre forbrugerne til at foretage køb, ellers garanterer de ikke levering næste dag, når tiden løber ud. Det fungerer, fordi mange forbrugere ønsker, at deres indkøb skal ankomme hurtigst muligt.

# 4 Sæsonbestemte tilbud

Sæsonbestemte tilbud bruges til at skabe knaphed og tilskynde til salg, fordi årstider og helligdage ikke varer så længe. Faktisk er dette grunden til, at butikker som Starbucks tilbyder græskar-aromatiserede produkter i løbet af efteråret. For eksempel på Starbucks går græskar-flavored drinks til $ 7,81, hvilket er lidt højere end den sædvanlige pris på $ 6,67. Så hvad bringer denne forskel? I en forbrugers sind er køb af en sæsonbestemt drink forbundet med overbærenhed. Forbrugeren købte ikke bare en drink; hun modtog også en ekstra vare, der også er på sæsonbestemt tilbud. I det væsentlige går en forbruger all in.

# 5 Begrænset lagermeddelelse

Da knaphed får varer til at virke meget populære, især for online-købere, har mange online-sælgere tendens til at udnytte begrænsede aktiemeddelelser. Når en forbruger ser et produkt, som hun elsker, er næsten udsolgt, vil hun handle med det hastende og købe det med det samme. Virksomheder som Zappos bruger taktikken til at drive salg og tilskynde købere til at foretage køb.

Sidste ord

Knapphed kan virke som en abstrakt idé, men det kan være en stor drivkraft inden for markedsføring 5 P'er af markedsføring De 5 P'er af markedsføring - Produkt, pris, kampagne, sted og mennesker - er nøgle marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er af. Knapphed er grunden til, at næsten alle betragter de ting, der mangler, som værdifulde. Derudover er det ikke løsningen på et forsinket salg, selvom det kan føre til salg. Hvis marketingfolk bruger det for meget, kan det føre til den modsatte effekt; marketingfolk vil skræmme deres forbrugere væk.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskud er en økonomisk måling til beregning af fordelen (dvs. overskud) af, hvad forbrugerne er villige til at betale for en vare eller tjenesteydelse i forhold til markedsprisen. Forbrugeroverskudsformlen er baseret på en økonomisk teori om marginal nytte.
  • Økonomisk merværdi EVA - Økonomisk merværdi EVA eller økonomisk merværdi er et mål baseret på restindkomstteknikken, som måler det afkast, der genereres ud over investorernes afkastkrav (forhindringsrente). Metricen tjener som en indikator for rentabiliteten af ​​igangværende projekter, og dens underliggende forudsætning består af ideen om, at reel
  • Pengepolitik Pengepolitik Pengepolitik er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten af ​​pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed.
  • Udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den mængde, der kræves af den vare, lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden.