Etisk dilemma - definition, hvordan man løser og eksempler

Et etisk dilemma (etisk paradoks eller moralsk dilemma) er et problem i beslutningsprocessen Virksomhedsstrategi Virksomhedsstrategi fokuserer på, hvordan man styrer ressourcer, risiko og afkast på tværs af et firma, i modsætning til at se på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi mellem to mulige valgmuligheder, hvoraf ingen er absolut acceptabelt set fra etisk synspunkt. Selvom vi står over for mange etiske og moralske problemer i vores liv, kommer de fleste af dem med relativt enkle løsninger.

Etisk dilemma

På den anden side er etiske dilemmaer ekstremt komplicerede udfordringer, som ikke let kan løses. Derfor er evnen til at finde den optimale løsning i sådanne situationer afgørende for alle.

Enhver person kan støde på et etisk dilemma i næsten alle aspekter af deres liv, herunder personlig, social og professionel Professionel. Udtrykket professionel henviser til enhver, der tjener deres penge på at udføre en aktivitet, der kræver et bestemt niveau af uddannelse, dygtighed eller træning. .

Hvordan løses et etisk dilemma?

Den største udfordring ved et etisk dilemma er, at det ikke tilbyder en åbenlys løsning, der overholder etiske normer. Gennem hele menneskehedens historie har folk været udsat for sådanne dilemmaer, og filosoffer målrettede og arbejdede for at finde løsninger på dem.

Følgende tilgange til løsning af etisk dilemma blev udledt:

  • Gendriv paradokset (dilemma): Situationen skal analyseres omhyggeligt. I nogle tilfælde kan eksistensen af ​​dilemmaet afvises logisk.
  • Værdi teori tilgang: Vælg det alternativ, der tilbyder større eller mindre ondt.
  • Find alternative løsninger: I nogle tilfælde kan problemet genovervejes, og der kan opstå nye alternative løsninger.

Eksempler

Nogle eksempler på etiske dilemmaeksempler inkluderer:

  • At tage kredit for andres arbejde
  • At tilbyde en klient et dårligere produkt til din egen fortjeneste
  • Brug af intern viden til din egen fortjeneste

Etiske dilemmaer i erhvervslivet

Etiske dilemmaer er især vigtige i erhvervslivet, da de ofte forekommer på arbejdspladsen. Nogle virksomheder og professionelle organisationer (f.eks. CFA CPA vs CFA® Når man overvejer en karriere inden for virksomhedsfinansiering eller kapitalmarkederne, vil man ofte høre folk spørge: "Skal jeg få en CPA eller CFA?" Og "Hvad er bedre?". denne artikel vil vi skitsere ligheder og forskelle mellem CPA og CFA-betegnelser og forsøge at styre dig i den rigtige retning omkring) overholde deres egne adfærdskodekser og etiske standarder. Overtrædelse af standarderne kan føre til disciplinære sanktioner.

Næsten alle aspekter af virksomheden kan blive et muligt grundlag for etiske dilemmaer. Det kan omfatte relationer med kolleger, ledelse, kunder og forretningspartnere.

Folks manglende evne til at bestemme den optimale løsning på sådanne dilemmaer i professionelle omgivelser kan resultere i alvorlige konsekvenser for virksomheder og organisationer. Situationen kan være almindelig i virksomheder, der vurderer resultater mest.

For at løse etiske problemer, virksomheder og organisationer Typer af organisationer Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde i. Organisationsstrukturer bør udvikle strenge etiske standarder for deres medarbejdere. Enhver virksomhed skal demonstrere sine bekymringer med hensyn til de etiske normer i organisationen. Derudover kan virksomheder tilbyde etisk uddannelse til deres medarbejdere.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Forretningsetik Forretningsetik For at holde det enkelt er forretningsetik de moralske principper, der fungerer som retningslinjer for den måde, en virksomhed udfører sig selv og dens transaktioner på. I
  • Topregnskabsskandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne
  • Typer af due diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er due diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence.
  • Whistleblower-politik Whistleblower-politik En whistleblower-politik betragtes nu som en meget kritisk del af næsten alle organisationer som et resultat af juridiske spørgsmål. Whistleblowers bliver næsten altid