PEG-forhold | Pris-indtjening-vækst-forhold Hvad det virkelig betyder

PEG-forholdet er et selskabs pris / indtjeningsgrad divideret med dets indtjeningsvækst over en periode (typisk de næste 1-3 år). PEG-forholdet justerer det traditionelle P / E-forhold ved at tage højde for den vækst i indtjening pr. Aktie, der forventes i fremtiden. Dette kan hjælpe med at "justere" virksomheder, der har en høj vækstrate og en høj pris / indtjeningsgrad Prisindtjeningsgrad Prisindtjeningsforholdet (P / E-forhold) er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og indtjening pr. Aktie. Det giver investorer en bedre følelse af værdien af ​​en virksomhed. P / E viser markedets forventninger og er den pris, du skal betale pr. Enhed af nuværende (eller fremtidig) indtjening.

Eksempel på PEG-forhold

Hvad er PEG-forholdsformlen?

PEG-forholdsformlen for en virksomhed er som følger:

PEG = aktiekurs / indtjening pr. Aktie / indtjening pr. Aktie vækstrate

formel for pindforhold

Eksempel på PEG-forholdsberegning

Ved hjælp af eksemplet vist i tabellen øverst i denne vejledning er der tre virksomheder, vi kan sammenligne - Fast Co, Moderate Co og Slow Co.

  • Fast Co har en pris på $ 58,00, 2018 EPS på $ 2,15 og 2019 EPS på $ 3,23.
  • Fast Co har derfor en P / E på 27,0x, som divideret med dens vækstrate på 50, resulterer i et PEG-forhold på 0,54.
  • Moderate Co har en pris på $ 146,12, 2018 EPS på $ 11,43 og 2019 EPS på $ 13,25.
  • Moderate Co har en P / E på 12,8x, divideret med vækst i EPS på 15,9, resulterer i en PEG på 0,80.
  • Slow Co har en pris på $ 45,31, 2018 EPS på $ 8,11 og 2019 EPS på $ 8,65.
  • Slow Co's P / E er 5,6x, hvilket divideret med vækst på 6,7 resulterer i et PEG-forhold på 0,84.

Skærmbillede af pris / indtjening til vækst (PEG) -forhold

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Sådan fortolkes PEG-forholdet

Baseret på ovenstående eksempler har Fast Co det højeste P / E-forhold 27 gange, og på overfladen kan det se dyrt ud. Slow Co har derimod et meget lavt PE-forhold på kun 5,6 gange, hvilket kan få investorer til at tro, at det er billigt.

Der er en stor forskel mellem disse to virksomheder (alt andet lige), nemlig at Fast Co vokser sin indtjening pr. Aktie meget hurtigere end Slow Co. I betragtning af hvor hurtigt Fast Co vokser, synes det rimeligt at betale mere til bestanden. En måde at estimere hvor meget mere på er ved at dividere hvert selskabs PE-forhold med dets vækstrate. Når vi gør dette, ser vi, at Fast Co faktisk kan være “billigere” end Slow Co i betragtning af dets stigende EPS.

Risici ved brug af PEG-forholdet

Mens forholdet hjælper med at justere for vækst over en periode, tager det typisk kun højde for en kort periode, f.eks. 1-3 år. Af denne grund kan et eller to års høj vækst overdrive fordelen ved at købe den hurtigere voksende virksomhed. Det modsatte gælder med Slow Co.

Derudover kan den ultimative drivkraft for en virksomheds værdi - Free Cash Flow - og vækst i EPS muligvis ikke resultere i vækst i cash flow (dvs. høje kapitaludgifter, der kræves for at opnå indtjeningsvækst).

Selvom det ofte er en nyttig tilpasning til P / E, skal det kun betragtes som en af ​​forskellige faktorer, når en virksomhed vurderes.

Finansiel modellering til værdi for et selskab

Brug af PEG-forholdsformlen kan være nyttigt, men i sidste ende er økonomisk modellering den bedste måde at redegøre for alle aspekter af en virksomheds vækstprofil, når de foretager en værdiansættelse. Opbygning af en Discounted Cash Flow (DCF) -model tager typisk højde for ca. 5 års forventet vækst plus en terminalværdi for at nå frem til forretningens nuværende nutidsværdi.

Der findes forskellige typer økonomiske modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de top 10 typer. For at lære mere om finansiel modellering og værdiansættelse, se vores online finansielle modelleringskurser.

Typer af økonomiske modeller - Eksempel

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til justering af det traditionelle PE-forhold ved at dividere med en virksomheds vækstrate i indtjening pr. Aktie for at nå frem til PEG-forholdet.

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere anbefaler vi stærkt disse yderligere ressourcer:

  • Værdiansættelsesteknikker Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, anvendes tre hovedvurderingsmetoder: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Den ultimative pengestrømsguide Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesguider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) -modellering og præcedenstransaktioner som brugt i investeringsbank, aktieanalyse
  • Prognoser for en resultatopgørelse Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed