Banker i Ghana - Oversigt, guide til top 10 banker i Ghana

Ghanas bank- og finansieringsindustri består af 28 private banker. Bank of Ghana fungerer som landets centrale monetære myndighed. Grundlagt i 1957 regulerer den ghanesiske centralbank finansielle institutioner og banker i Ghana. Det fører også tilsyn med de monetære politikker og rådgiver regeringen om deres gennemførelse.

Banker i Ghana

Moody's Investors Service advarer om svære tider for banker i Ghana i 2018 efter faldende indtægter de sidste to år. Ratingbureauet Rating Agency Et ratingbureau er et selskab, der vurderer selskabers og offentlige enheders økonomiske styrke, især deres evne til at imødekomme hovedstol og forventer, at driftsindtægterne fra ghanesiske banker vil falde yderligere som følge af dæmpet vækst, hvilket belaster deres rentabilitet og effektivitetsforhold. Banker i Ghana kunne se en reduktion i renteindtægter fra lån og lånerelaterede gebyrindtægter og provision.

For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Ghana, er denne liste over de bedste banker i Ghana en nyttig guide til, hvor man skal starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Ghana er:

GCB Bank Limited

GCB Bank Limited har hovedkontor i Accra og vedtog sit nuværende navn i 2013 efter at have været tidligere kendt som Ghana Commercial Bank. I 1953 blev banken grundlagt som Bank of the Gold Coast for at tjene lokale handlende, forretningsmænd og landmænd. Det tilbyder i øjeblikket en bred vifte af finansielle produkter og tjenester til sine kunder, som inkluderer enkeltpersoner, små og mellemstore virksomheder, parastatale virksomheder og store virksomheder.

Fra 2016 beskæftigede banken 1.532 personer og ledede 150 filialer og 11 agenturer over hele landet.

Indtægter: GHS 1,06 mia. (2016)

Nettoindtægt: GHS 299 millioner (2016)

Aktiver i alt: GHS 6,05 mia. (2016)

Ecobank Ghana (EBG)

Ecobank Bank er medlem af Ecobank Group, der opererer i 36 lande i Afrika. EBG var den første af bankerne i Ghana, der modtog en universel banklicens fra landets centralbank. Det startede sin virksomhed i 1990, efter at Ecobank Transnational helt købte Trust Bank.

Banken leverer betaling og overførsler, kort og lån, bancassurance, e-produkter, mikrofinansiering, investeringsprodukter og Hajj-finansielle tjenester. Det drev 77 filialer og beskæftigede 1.611 medarbejdere fra 2016.

Zenith Bank of Ghana

Zenith Bank Ghana er et datterselskab af Zenith Bank Plc, en Nigeria-baseret multinational udbyder af finansielle tjenester. Banken startede sin universelle bankvirksomhed i 2005 og tilbyder førsteklasses banktjenester til enkeltpersoner og virksomheder over hele landet.

Zenith har hovedkontor i Accra og overvåger 34 forretningssteder (filialer og agenturer) samt et antal POS-terminaler og pengeautomater. Det er også en af ​​bankerne i Ghana, der leverer mobilbank og realtids internetbanktjenester.

Omsætning: GHS 425,24 millioner (2017)

Nettoindtægt: GHS 172,55 millioner (2017)

Aktiver i alt: GHS 4,67 mia. (2017)

Barclays Bank of Ghana

Barclays Bank Ghana blev grundlagt i 1917 og er et datterselskab af Barclays Africa Group Ltd. i Sydafrika. Banken tilbyder personlige bankprodukter og -tjenester til individuelle kunder i Ghana. Det leverer også virksomheds-, skatkammer- og detailprodukter og -tjenester til virksomheder og erhvervskunder.

Gruppen for finansielle tjenester administrerer et netværk med mere end 70 servicesteder i hele landet, der består af 56 filialer, to Premier-suiter, ni Prestige-centre, tre agenturer samt 165 pengeautomater.

Omsætning: GHS 887,3 millioner (2017)

Nettoresultat: GHS 386,17 millioner (2017)

Aktiver i alt: 5,95 mia. GHS (2017)

Landbrugsudviklingsbank

En lov fra Parlamentet oprettede Agricultural Development Bank (ADB) i 1965 for at tjene bankbehovene i Ghanas landbrugssektor. I 1970 omdøbte banken sig fra Agricultural Credit and Co-operative Bank, efter at den fik fulde kommercielle bankbeføjelser.

Baseret i Accra fører den statsejede udviklings- og kommercielle bank tilsyn med et netværk af 64 servicesteder placeret over hele landet bestående af 50 filialer, ti agenturkontorer og fire gårdlånekontorer. Det beskæftiger 1.197 medarbejdere.

Indtægter: GHS 278,46 millioner (2016)

Nettoresultat (tab): (GHS 70 mio.) (2016)

Aktiver i alt: GHS 3,04 mia. (2016)

uniBank Ghana

Stiftet i 1997 modtog uniBank Ghana sin banklicens i 2001 og begyndte primært at tilbyde finansielle tjenester til individuelle kunder og små og mellemstore virksomheder. I 2009 udvidede den privatejede bank til mobil- og internetbank.

I marts 2018 overtog Bank of Ghana uniBank og udnævnte KPMG som administratorer for banken i seks måneder efter finansinstitutionens gentagne manglende opfyldelse af likviditets- og reservekrav.

Fra 2017 ledede banken et netværk af 55 filialer i ni ud af landets ti regioner.

Omsætning: GHS 392,93 millioner (2016)

Nettoindkomst: GHS 41,98 millioner (2016)

Samlede aktiver: GHS 5,74 mia. (2016)

Société Générale Ghana Ltd.

Société Générale Ghana (SG), tidligere kendt som Société Générale - Social Security Bank (SG-SSB), startede sin virksomhed som en af ​​bankerne i Ghana i 1977. Banken blev oprettet i 1975 under navnet Security Guarantee Trust Limited og driver i øjeblikket som et datterselskab af bankkonglomeratet Société Générale.

I 2004 omdøbte banken sig som SG-SSB efter Société Générales erhvervelse af en 51% kontrollerende andel i udbyderen af ​​finansielle tjenester. I 2013 vedtog virksomheden sit nuværende navn efter at have fået sin aktionærers godkendelse.

Hovedkvarteret i Accra fører tilsyn med 42 filialer over hele landet.

Omsætning: GHS 348,25 millioner (2016)

Nettoresultat: GHS 63,9 millioner (2016)

Aktiver i alt: GHS 2,45 mia. (2016)

Fidelity Bank of Ghana

Fidelity Bank of Ghana, tidligere kendt som Fidelity Discount House, modtog sin kommercielle banklicens i 2006. Banken tilbyder personlige, kommercielle og engrosbankprodukter og -tjenester. Som den hurtigst voksende af indfødte banker i Ghana tjener den også landets ikke-bankede og underbankede befolkning gennem dets enhed for finansiel inklusion.

Baseret i Accra driver banken et netværk med mere end 80 filialer og 112 pengeautomater i hele Ghana.

Omsætning: GHS 522,97 millioner (2017)

Nettoindkomst: 90,43 millioner GHS (2017)

Aktiver i alt: GHS 5,38 mia. (2017)

National Investeringsbank

Den statsejede National Investment Bank (NIB) fungerer i øjeblikket som en universalbank i Ghana med fokus på udvikling / kommercielle banktjenester. Banken fungerer også som en stor långiver til landets agroforarbejdnings-, bygge- og anlægs-, fremstillings- og servicesektorer.

I 1963 etablerede den ghanesiske regering NIB som en national udviklingsbank for at fremme og øge hurtig industrialisering i den lokale økonomi. Baseret i Accra administrerer banken i øjeblikket 49 filialer og tre agenturer over hele landet.

Omsætning: GHS 348,83 millioner (2015)

Nettoindtægt: GHS 120,11 millioner (2015)

Aktiver i alt: GHS 2,65 mia. (2015)

Universal Merchant Bank Ghana Ltd.

I 1972 begyndte Universal Merchant Bank Ghana Ltd at fungere som en af ​​de førende handelsbanker i Ghana. I 2005 modtog banken sin universelle banklicens og begyndte at tilbyde detailbankprodukter og -tjenester. Det fungerer gennem sine personlige, private, forretnings-, virksomheds- og internetbank-segmenter med Treasury, Trade og Credit-afdelinger.

Banken forvalter i øjeblikket 31 filialer, et UMB PPP Incubator Center og to UMB-centre for virksomheder.

Omsætning: GHS 287,31 millioner (2017)

Nettoindtægt: GHS 47,64 millioner (2017)

Aktiver i alt: GHS 2,99 mia. (2017)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Ghana. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sydafrika Topbanker i Sydafrika Den sydafrikanske reservebank fungerer som centralbank i Republikken Sydafrika. Det blev oprettet i juni 1921 i henhold til valuta- og bankloven af ​​1920. Det fører tilsyn med bankernes aktiviteter i Sydafrika samt arbejder for at opnå og opretholde stabilitet i indenlandske priser. Syden
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere