Enkel interesse (ikke-sammensat interesse) - Eksempler og formler

Enkel rente er en beregning af renter, der ikke tager højde for effekten af ​​sammensætning. I mange tilfælde er renteforbindelser med hver bestemt låneperiode, men i tilfælde af simpel rente gør det det ikke. Beregningen af ​​simpel rente er lig med hovedstolen multipliceret med renten, ganget med antallet af perioder.

For en låntager er simpel rente fordelagtig, da den samlede renteudgift vil være mindre uden virkningen af ​​sammensætning. For en långiver er sammensat rente fordelagtigt, da den samlede renteudgift over lånets løbetid vil være større.

Enkel vs sammensat interesse

Enkel interesse formel

Enkel interesse: I = P x R x T

Hvor:

  • P = Hovedbeløb
  • R = rentesats
  • T = antal perioder

Perioden skal udtrykkes i samme tidsrum som satsen. Hvis for eksempel renten udtrykkes i en årlig rente, f.eks. I et 5% om året (årligt) rentelån, skal antallet af perioder også udtrykkes i år. Bemærk, at ændringer i rentesatser undertiden kan udtrykkes i basispoint Basispoint (BPS) Basispoint (BPS) er den almindeligt anvendte måling til at måle ændringer i rentesatser. Et basispunkt er 1 hundrededel af en procent. Se eksempler. Denne metric (BPS). Det kan være værd at bruge det som finansiel professionel at lære at konvertere BPS til rentesatser.

Hvis renten udtrykkes som et årligt tal, men den relevante tidsperiode er mindre end et år, skal renten beregnes i et år. For eksempel, hvis renten er 8% om året, men den pågældende beregning kræver en kvartalsrente, er den relevante rentesats 2% per kvartal. De 2% pr. Kvartal svarer til en simpel rente på 8% om året. Det er imidlertid ikke det samme i tilfælde af sammensat rente.

Eksempler på simple interesser

Eksempel nr. 1

Mr. Albertson planlægger at placere sine penge i et indskudsbevis, der modnes om tre måneder. Hovedstolen er $ 10.000, og der optjenes 5% rente årligt. Han ønsker at beregne, hvor meget interesse han vil tjene i de tre måneder.

I = P x R x T

I = $ 10.000 x 5% / år x 3/12 af et år

Jeg = $ 125

Eksempel 2

Sara ønsker at låne penge fra sin mor, og hun tilbydes et femårigt, ikke-sammensat lån på $ 7.000 med en årlig rente på 3%. Hvad er Saras samlede renteudgift?

I = P x R x T

I = $ 7.000 x 3% / år * 5 år

Jeg = $ 1.050

Almindelige anvendelser af simpel interesse

Enkel interesse har mange virkelige applikationer, såsom følgende:

# 1 Obligationer

Obligationer betaler ikke-sammensatte renter i form af en kuponbetaling. Disse kuponbetalinger geninvesteres / sammensættes ikke automatisk og er derfor et eksempel på simpel rente.

# 2 pant

Det kan være overraskende at lære, at de fleste pant er baseret på ikke-sammensatte renter. Selvom hovedstolen betaler sig, betragtes renten altid som fuldt ud betalt, og der er således ingen sammensætningseffekt på selve renten.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til ikke-sammensat interesse. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere finansressourcer være meget nyttige:

  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Rente, der skal betales Rente, der skal betales, er en forpligtelseskonto, der vises på en virksomheds balance, der repræsenterer det beløb til renteudgifter, der er påløbet til dato, men som ikke er betalt pr. Balancedagen. Det repræsenterer det beløb, der i øjeblikket skyldes renter til långivere og er typisk en løbende forpligtelse
  • Hvad er finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.
  • Finansielle modelleringsressourcer Finansielle modelleringer Gratis økonomiske modelleringsressourcer og guider til at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler lærer dig bedste praksis med økonomisk modellering med hundreder af eksempler, skabeloner, vejledninger, artikler og meget mere. Lær, hvad økonomisk modellering er, hvordan man bygger en model, Excel-færdigheder, tip og tricks