Treynor-forholdet er et porteføljeprestationsmål, der justerer for systematisk risiko Systematisk risiko Systematisk risiko er den del af den samlede risiko, der skyldes faktorer, der ligger uden for en bestemt virksomheds eller enkeltpersons kontrol. Systematisk risiko skyldes faktorer, der er eksterne for organisationen. Alle investeringer eller værdipapirer er underlagt systematisk risiko, og det er derfor en ikke-diversificerbar risiko. . I modsætning til Sharpe Ratio Sharpe Ratio Sharpe Ratio er et mål for risikojusteret afkast, der sammenligner en investerings overskydende afkast med dens standardafvigelse for afkast. Sharpe-forholdet bruges almindeligvis til at måle effektiviteten af en investering ved at justere for dens risiko. , som justerer afkast med porteføljens standardafvigelse, bruger Treynor Ratio Portfolio Beta, som er et mål for systematisk risiko.
Disse nøgletal vedrører risiko og afkast Risiko og afkast Ved investering er risiko og afkast stærkt korreleret. Øget potentielt investeringsafkast går normalt hånd i hånd med øget risiko. Forskellige typer risici inkluderer projektspecifik risiko, branchespecifik risiko, konkurrencemæssig risiko, international risiko og markedsrisiko. afkast af en portefølje og er en afkastkvotient divideret med risiko. Treynor-forholdet er opkaldt efter Jack Treynor, en amerikansk økonom kendt som en af udviklerne af Capital Asset Pricing Model.
Treynor Ratio Formula
Fra nedenstående formel kan du se, at forholdet vedrører både afkastet af porteføljen og dets systematiske risiko. Fra et rent matematisk perspektiv repræsenterer formlen størrelsen på overskydende afkast fra den risikofrie rente pr. Enhed af systematisk risiko. Ligesom Sharpe Ratio er det en Return / Risk Ratio.
Treynor Ratio måler porteføljens ydeevne og er en del af Capital Asset Pricing Model. For at læse mere om, hvordan man beregner Beta, Beta Beta (β) for en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er et mål for dens afkastvolatilitet i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast. klik her Beta-lommeregner Denne beta-lommeregner giver dig mulighed for at måle volatiliteten for en enkelt akties afkast i forhold til hele markedet. Beta (β) for en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er en måling af dens afkastvolatilitet i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af loftet.
Treynor-forholdseksempel
Antag, at du sammenligner to porteføljer, en aktieportefølje og en portefølje med fast indkomst. Du har foretaget omfattende undersøgelser af begge porteføljer og kan ikke beslutte, hvilken der er en bedre investering. Du beslutter dig for at bruge Treynor-forholdet til at hjælpe dig med at vælge den bedste porteføljeinvestering.
Aktieporteføljens samlede afkast er 7%, og fastindkomstporteføljens samlede afkast er 5%. Som fuldmagt til den risikofrie rente bruger vi afkastet på amerikanske statsobligationer - 2%. Antag, at aktieporteføljens beta er 1,25, og fastindkomstporteføljens beta er 0,7. Fra følgende oplysninger beregner vi Treynor-forholdet for hver portefølje.
Af resultaterne ovenfor ser vi, at aktieporteføljens Treynor-forhold er lidt højere. Vi kan således udlede, at det er en mere passende portefølje at investere i. En højere ratio indikerer et mere gunstigt risiko / afkast-scenario. Husk, at Treynor Ratio-værdier er baseret på tidligere præstationer, som muligvis ikke gentages i fremtidig præstation.
Som finansanalytiker er det vigtigt ikke at stole på et enkelt forhold til dine investeringsbeslutninger. Andre finansielle målinger bør overvejes, inden der træffes en endelig beslutning.
Når du bruger Treynor-forholdet, skal du huske:
- For negative værdier af Beta giver forholdet ikke meningsfulde værdier.
- Når man sammenligner to porteføljer, angiver forholdet ikke betydningen af værdiens forskel, da de er ordinære. For eksempel er en Treynor-forhold på 0,5 bedre end en på 0,25, men ikke nødvendigvis dobbelt så god.
- Tælleren er det overskydende afkast til den risikofrie sats. Nævneren er porteføljens beta eller med andre ord et mål for dens systematiske risiko.
Flere ressourcer
Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:
- Model for kapitalfastsættelsesprissætning (CAPM) Model for kapitalfastsætningspriser (CAPM) Kapitalaktivprissætningsmodellen (CAPM) er en model, der beskriver sammenhængen mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie, baseret på denne sikkerheds beta
- Intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør den aktuelle nutidsværdi (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering.
- Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (eller T-Bills for short) er et kortvarigt finansielt instrument, der udstedes af det amerikanske finansministerium med løbetid fra et par dage op til 52 uger (et år). De betragtes som en af de sikreste investeringer, da de støttes af den fulde tro og kredit fra De Forenede Staters regering.
- Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere