Fabrikant af originalt udstyr (OEM) - Definition, eksempel, fordele

En producent af originalt udstyr eller OEM er et firma, der fremstiller og sælger produkter eller dele af et produkt, som deres køber, et andet firma, sælger til sine egne kunder, mens de lægger produkterne under sin egen branding Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til værdien af et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller. OEM'er opererer ofte i bil- og computerindustrien.

Producent af originalt udstyr

En OEM er ofte den direkte kunde hos en detailvirksomhed, der sælger direkte til forbrugerne. Købertyper Købertyper er et sæt kategorier, der beskriver forbrugernes forbrugsvaner. Forbrugeradfærd afslører, hvordan man appellerer til mennesker med forskellige vaner. For eksempel er en Lenovo-bærbar computers dele ikke alle fremstillet af Lenovo. Nogle dele, såsom dens processor eller hukommelsesmodul, kan være produkter fra en OEM.

Producent af originalt udstyr vs. merværdiforhandler

I det væsentlige sælger merværdiforhandlere eller VAR'er produkter fra en OEM, men inkorporerer visse tilføjede funktioner, inden de gør det. De to deler et gensidigt fordelagtigt forhold, da VAR'er hjælper OEM'er med at sælge deres produkter, og OEM'er overlader deres produkter til VAR'er, så de kan sælge dem med flere funktioner, der forbedrer produkternes drift.

Producent af originalt udstyr vs. eftermarked

Mens en producent af originalt udstyr producerer originalt udstyr, producerer en eftermarkedsprodukt på den anden side produkter, der er lavet til at ligne og fungere ombytteligt med OEM-produkterne.

I enklere vendinger er delene ikke originale produkter, fordi de er fremstillet af virksomheder, lokalt eller udenlandske, uden godkendelse fra OEM'erne til at producere sådanne produkter. Selvom det normalt er billigere, fungerer produkterne ikke garanteret så godt som OEM-produktet.

Eksempel på en producent af originalt udstyr

Lad os overveje et eksempel for bedre at illustrere, hvordan OEM'er fungerer. Sig, at firma A er i produktion af hukommelseskort. De producerer ikke kun en type af produktet, men flere versioner af det, som derefter igen sælges til forskellige computerproducenter / detailhandlere. Disse virksomheder er merværdiforhandlere, der markedsfører direkte til offentligheden.

Andre egenskaber ved en producent af originalt udstyr

1. OEM sælger licenser

OEM'er sælger typisk produktlicenser for at bruge deres dele til de merværdiforhandlere, de markedsfører til.

2. OEM til hardware

Hardware kan let købes fra internettet, hvad enten det er fra en producent af detailprodukter eller via en OEM. Dog leveres OEM-hardware normalt ufuldstændigt af dele som kabler og adaptere, der er nødvendige for installation og drift af hardwaren.

3. OEM til software

OEM-software, som hardware, kommer normalt ikke med mange ting bortset fra basissoftwaren og dens licensnøgle.

Fordele ved køb af originalt udstyrsproducentprodukter

Her er nogle fordele, man får ved at købe OEM'er:

1. God kvalitet

Og hvorfor ikke? Når alt kommer til alt er et OEM-produkt det samme produkt, der er fremstillet af den originale producent. Selvom der er billigere versioner, afspejler prisen på OEM-produktet dets kvalitet.

2. Holdbarhed

Sådanne produkter er normalt ikke kun af god kvalitet, men er også holdbare. For eksempel, når man køber et reservehjul, er et OEM-dæk typisk bedre end at få et eftermarkedsdæk, fordi man kan være sikker på de materialer, der bruges til fremstilling af det.

3. Levetid

OEM-dele har ofte en længere levetid end eftermarkedsdele.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning
  • Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter tilbyder forbrugerne valgmuligheder, når de træffer købsbeslutninger ved at tilbyde lige så gode alternativer og øger dermed nytten. Fra et selskabs perspektiv skaber erstatningsprodukter imidlertid en rivalisering. Som et resultat kan virksomheder have høje marketing- og salgsfremmende omkostninger, når de konkurrerer
  • Supply Chain Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra starten af ​​indkøb af råmaterialer til den endelige
  • Value Added Value Added Value er den ekstra værdi, der oprettes ud over den oprindelige værdi af noget. Det kan gælde for produkter, tjenester, virksomheder, ledelse og