Strukturel arbejdsløshed - Oversigt, årsager, hvordan det fungerer

Strukturel arbejdsløshed er en form for arbejdsløshed forårsaget af uoverensstemmelsen mellem den arbejdsløse befolknings kvalifikationer og de job, der er tilgængelige på markedet. Strukturel arbejdsløshed er en langvarig begivenhed, der skyldes grundlæggende ændringer i økonomien Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner.

Strukturel arbejdsløshed - Afskediget kvinde

Strukturel arbejdsløshed er et væsentligt problem i økonomien på grund af dens langvarige virkninger og udfordringer forbundet med at løse problemet. Det kan resultere i en stigning i den naturlige ledighed. Det er dog ikke altid en indikator for en recession Deflation Deflation er et fald i det generelle prisniveau for varer og tjenester. Sagt på en anden måde, deflation er negativ inflation. Når det sker, vokser valutaens værdi over tid. Således kan flere varer og tjenester købes for det samme beløb. i en økonomi, fordi den kan skabes selv i perioder med økonomisk vækst.

Hvad forårsager strukturel arbejdsløshed?

Strukturel arbejdsløshed er forårsaget af eksterne processer eller begivenheder, der udløser grundlæggende ændringer i økonomien, herunder:

# 1 Teknologiske ændringer

Teknologiske fremskridt kan påvirke en økonomi betydeligt. Indførelsen af ​​nye teknologier kan få nogle af de eksisterende job til at blive forældede og efterlade mange mennesker arbejdsløse. Også nye teknologier kan øge produktiviteten betydeligt, så virksomhederne kan reducere deres arbejdsstyrke uden at skade deres samlede produktion. I et sådant scenario står mange arbejdere over for tabet af deres job, og strukturel arbejdsløshed vil opstå.

# 2 Konkurrence

Konkurrence er en anden faktor, der kan føre til strukturel ledighed i en økonomi. For eksempel er globalisering Globalisering Globalisering er forening og interaktion mellem verdens enkeltpersoner, regeringer, virksomheder og lande. Det er opnået gennem den ene af drivkræfterne bag øget konkurrence rundt om i verden. Udviklingslande leverer generelt billig arbejdskraft; mange virksomheder fra udviklede lande flytter deres produktionsfaciliteter til udviklingslande. Som et resultat bliver arbejdstagere, der tidligere var involveret i produktion, arbejdsløse.

Selvom befolkningens geografiske mobilitet ikke er en direkte årsag til strukturel arbejdsløshed, kan den alvorligt forværre dens virkninger. Hvis befolkningen i regioner med høj arbejdsløshed ikke er villige til at flytte til andre dele af landet med en bedre beskæftigelsessituation, vil arbejdsløsheden vare længere.

Hvordan overvindes strukturel arbejdsløshed?

Det er ikke let at overvinde strukturel arbejdsløshed. På grund af arten og omfanget af ændringer i en økonomi kan politikere ofte ikke direkte løse problemet. Følgende handlinger kan dog overvejes for at forbedre situationen:

# 1 Uddannelse

Regeringen yder støtte til at få uddannelse til de ledige for at øge deres kvalifikationer til at finde et job i nye brancher.

# 2 Flyttetilskud

Regeringen subsidierer flytningen af ​​arbejdsløse fra regioner med høj strukturel ledighed til andre regioner. Derudover kan regeringen tilbyde virksomheder eller subsidier til at skabe jobmuligheder i deprimerede regioner.

# 3 Reducer eller fjern arbejdsløshedsunderstøttelse

Regeringen kan vælge at fjerne arbejdsløshedsunderstøttelse for at tilskynde de ledige til at finde et job hurtigst muligt.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed er en type arbejdsløshed, hvor arbejdskraften reduceres som følge af konjunkturcyklusser eller udsving i økonomien, såsom recessioner (perioder med økonomisk tilbagegang). Når økonomien er på sit højeste eller har kontinuerlig vækst, er antallet af cyklisk arbejdsløshed lav
  • Økonomisk leje Økonomisk leje Per definition er økonomisk leje forskellen mellem marginalproduktet og salgsomkostningerne. Når et firma kontrollerer værdifulde produktionsressourcer som jord, arbejdskraft og kapital, vil det bruge ressourcerne til at bringe det til sin optimale produktionsmængde.
  • Arbejdskraft KPI'er Arbejdskraft KPI'er Hvordan kan vi overvåge arbejdsstyrken? Regeringer og økonomer henviser normalt til tre vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at vurdere styrken af ​​en nations arbejdsstyrke
  • Pigou-effekt Pigou-effekt Pigou-effekten er en teori foreslået af den berømte anti-keynesianske økonom, Arthur Pigou. Det forklarer et forhold mellem forbrug, beskæftigelse og økonomisk produktion i tider med deflation og inflation.