Debt Service Reserve Account (DSRA) - Definition og oversigt

Gældsservicekontoen (DSRA), som er en komponent i en gældsservicefond, er en reservekonto, der bruges til at betale renter og hovedstol. DSRA er meget vigtigt, når pengestrømmen til rådighed for gældstjenester (CFADS) Cash Flow Available For Debt Service (CFADS) Cash Flow Available for Debt Service (CFADS) er en nøjagtig indikator for et projekts evne til at generere pengestrømme og afbetale gæld forpligtelser. er under det nødvendige beløb for at foretage betalingerne. I tilfælde af en kreditaftale vil långiveren mere end sandsynligt indføre en klausul, der kræver en DSRA, med en balance, der periodisk skal gendannes til et minimumsbeløb. Minimumsbeløbet er ofte betinget af det resterende beløb og den resterende kapital.

Gældstjeneste reservekonto (DSRA)

Formål med gældsservicekontoen

Gældsservicekontoen fungerer som en sikkerhedsforanstaltning for at sikre, at de nødvendige betalinger til långivere kan overholdes. Det er en vigtig del af projektfinansiering Projektfinansiering - En primer-projektfinansieringsprimer. Projektfinansiering er den økonomiske analyse af et projekts komplette livscyklus. Typisk er en cost-benefit-analyse vant til og bruges ofte til at sikre, at låntager får fleksibilitet til at løse problemer eller omstrukturere deres gæld i tider, hvor gældsservicedækningsgraden Gældsservice dækningsgrad Gældsservice dækningsgrad (DSCR) måler et selskabs evne til at bruge sine driftsindtægter til at tilbagebetale alle sine gældsforpligtelser, herunder tilbagebetaling af hovedstol og renter på både kort og langfristet gæld. er under 1.DSRA kan være meget vigtigt for långivere, der er bekymrede for, at låntagere misligholder betalinger.

Hurtige resumépoint

 • Gældsservicekontokontoen er en reserve, der bruges til at tilbagebetale gæld, når pengestrømmen til rådighed for servicegælden er for lav.
 • DSRA er en sikkerhedsforanstaltning, der giver låntageren tid til at håndtere en mangel på pengestrømme til rådighed for servicegæld og forhindrer dem i misligholdelse.
 • DSRA-mål og finansieringsmetode er vigtig i projektfinansiering, og detaljer kan findes i projektets termark og inden for kreditaftalen.

Betydningen af ​​en gældsservicekonto i projektfinansiering

Gældsservicereservokontoen findes almindeligvis i projektfinansiering. Det gælder især for ikke-regres projektfinansiering, hvor långiveren kun har ret til tilbagebetaling af overskud fra det finansierede projekt. DSRA oprettes ofte, når lånet bliver tilbagebetalt, f.eks. Efter opførelsen af ​​et projekt. Hvis projektets pengestrømme til rådighed til gældsservice ikke er tilstrækkelige til at opfylde gældsforpligtelserne Gældskapacitet Gældskapacitet henviser til det samlede gældsbeløb, som en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i gældsaftalen. , krediteres gældsservicekontoen. Ofte kræves låntageren inden for kreditaftalen af ​​låntageren til fordel for agenten.

Sådan beregnes DSRA-beløbet

DSRA-målsaldoen kan afgøres på en række måder og tager både rentebetalingerne Renteudgifter Renteudgifter opstår fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtning. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de største gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere hovedbetalingen og hovedbetalingen. En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et lån, der skyldes. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. i betragtning. Generelt,DSRA skal opfylde den krævede minimumsbalance og gendannes i henhold til vilkårene i kreditaftalen. Finansieringsmetoden kan indstilles som periodiske intervaller afhængigt af gældsservicetiden, eller det kan være et fast beløb på en bestemt dato. Du kan generelt finde den finansieringsmetode, der er angivet i projektets termblad Vejledning til termark Denne termoversigtsguide lærer dig alle de vigtige oplysninger, du har brug for at vide om termark, med detaljerede eksempler på alle større sektioner og.Du kan generelt finde den finansieringsmetode, der er angivet i projektets termblad Vejledning til termark Denne vejledningsoversigtsguide lærer dig alle de vigtige oplysninger, du har brug for at vide om termark, med detaljerede eksempler på alle større sektioner og.Du kan generelt finde den finansieringsmetode, der er angivet i projektets termblad Vejledning til termark Denne termoversigtsguide lærer dig alle de vigtige oplysninger, du har brug for at vide om termark, med detaljerede eksempler på alle større sektioner og.

Eksempler på forskellige klausuler i en kreditaftale vedrørende DSRA følger:

 • ”Efter konverteringsdatoen, ved afslutningen af ​​det første finanspolitiske kvartal, skal låntager deponere et beløb på mindst en femtedel af hovedstolen og forfaldne renter på gældsservicekontoen. Fra tid til anden bagefter deponeres yderligere eller mindre beløb for at tage højde for ændringer i det skyldige beløb. ”
 • "På udløbsdatoen deponerer låntager et beløb svarende til fem millioner dollars på gældsservicekontoen."
 • "Inden for seks måneder efter udgangen af ​​hvert regnskabsår skal de forskellige underkonti inden for gældsservicekontoen gendannes til mindst det krævede beløb."
 • ”I gældsservicefonden opretholdes betalingskontoen til gældsservicen og reservekontoen til gældsservicen. I tilfælde af misligholdelse kan penge på gældsservicekontoen overføres til betalingskontoen til gældsbetaling, der skal bruges til at betale gældsgebyrer med hensyn til gældsforpligtelserne. ”
 • ”Hvis et gældsgebyr forfalder, og underkontoen på betalingskontoen til gældsservice er utilstrækkelig til at imødekomme gældsgebyret, overfører kuratoren et beløb, der er tilstrækkeligt til at kompensere for manglen. Det kommer fra den relevante underkonto inden for gældsservicekontoen. ”

Bemærk: Eksempelbestemmelserne ovenfor er kun til uddannelsesmæssige formål og bør ikke bruges til andre formål.

Sådan redegøres for DSRA i en finansiel model

DSRA og finansieringsmetoden er vigtige at overveje, når du opretter en finansiel model Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. til et projekt. Finansieringen af ​​DSRA såvel som brugen af ​​denne reservekonto vil påvirke pengestrømme og udstrømning.

At opbygge en gælds- og reserveplan kan være meget nyttig til at bestemme, hvordan DSRA vil påvirke et projekts pengestrømme. Følgende er et eksempel på en gælds- og reserveplan:

Debt Service Reserve Account (DSRA) - Eksempelberegning

Hvis du gerne vil lære mere om finansiel modellering, skal du tjekke Finance's Financial Modelling Courses .

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

 • Project Finance Project Finance - En primer-projektfinansieringsprimer. Projektfinansiering er den økonomiske analyse af et projekts komplette livscyklus. Typisk bruges en cost-benefit-analyse til
 • Gældskapacitet Gældskapacitet Gældskapacitet henviser til den samlede gæld, en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i gældsaftalen.
 • Gældstjeneste dækningsgrad Gældstjeneste dækningsgrad Gældstjeneste dækningsgrad (DSCR) måler et selskabs evne til at bruge sine driftsindtægter til at tilbagebetale alle sine gældsforpligtelser, herunder tilbagebetaling af hovedstol og renter på både kort og langfristet gæld .
 • Gæld vs egenkapitalfinansiering Gæld vs egenkapitalfinansiering Gæld vs egenkapitalfinansiering - hvilket er bedst for din virksomhed, og hvorfor? Det enkle svar er, at det afhænger. Beslutningen om egenkapital versus gæld er afhængig af et stort antal faktorer som det nuværende økonomiske klima, virksomhedens eksisterende kapitalstruktur og forretningens livscyklusfase for at nævne nogle få.