Banker i Kenya - Oversigt og guide til top 10 banker i Kenya

Banker i Kenya overvåges af Banki Kuu ya Kenya eller Central Bank of Kenya (CBK). Baseret i Nairobi blev CBK dannet i 1966 efter opløsning af det østafrikanske valutabureau. Centralbanken har ansvaret for at etablere en pengepolitik, der sigter mod at opretholde prisstabiliteten. Andre ansvarsområder omfatter dannelse og implementering af valutapolitikker, fremme af finansiel stabilitet og udstedelse af valuta.

Banker i Kenya

Moody's Investors Service nedgraderede de langsigtede indlånsvurderinger i lokal valuta for de tre banker i Kenya - KCB Bank Kenya Limited, Equity Bank Kenya Limited og Co-operative Bank of Kenya Limited - fra B1 (Rating Under Review) til B2 (stabile udsigter) ). Ratingnedsættelsen kommer efter fortsat svaghed i den kenyanske regerings kreditprofil.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Kenya, er denne liste over de bedste banker i Kenya en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De øverste banker i Kenya er:

Aktiebank Kenya

Udbyderen af ​​finansielle tjenester Equity Bank Kenya Limited blev grundlagt i 2014, hvilket gør den til en af ​​de yngste banker i Kenya. Det tilbyder en bred vifte af finansielle produkter og tjenester, herunder lån, realkreditlån, investeringer, debet- og kreditkort, detailbank og mikrofinansiering. Baseret i Nairobi driver det også datterselskaber i andre lande, såsom Sydsudan, Rwanda og Uganda.

Standard Chartered Bank Kenya

Standard Chartered Bank Kenya Limited, almindeligvis kendt som Standard Chartered Kenya, er en kommerciel bank, der tilbyder bankprodukter og -tjenester såsom transaktionskonti, lån, opsparing, betalingskort og investeringer. Grundlagt i 1911, og derfor den ældste af bankerne i Kenya, er det et datterselskab af Standard Chartered, den britiske multinationale finansielle koncern. Hovedkvarteret i Nairobi fører tilsyn med et netværk med 33 filialer og 90 pengeautomater over hele landet.

Barclays Bank Kenya

Barclays Bank Kenya startede sine aktiviteter i landet i 1916, hvilket gjorde det også til en af ​​de ældste banker i Kenya. Det er også en af ​​de førende banker med hensyn til internationale og indenlandske ressourcer såvel som med hensyn til finansiel styrke. Det leverer en række produkter og tjenester, herunder lån, opsparing, kreditkort, pant og investeringer til enkeltpersoner og små og store erhvervskunder. Baseret i Nairobi fungerer banken som et datterselskab af Barclays Bank i Storbritannien.

Kenya Commercial Bank

Kenya Commercial Bank er en udbyder af finansielle tjenester, der blev oprettet i 2015. Med 168 filialer ejer den det største banknetværk af nogen af ​​bankerne i Kenya. Banken leverer forskellige bankprodukter og -tjenester, såsom kreditkort, lån, opsparing, pant og investeringer. Hovedkvarteret er i Nairobi.

Cooperative Bank of Kenya

Med mere end 3,5 millioner konti i 2013 fører Cooperative Bank of Kenya tilsyn med den næststørste kundebase i landet. Banken leverer en række banktjenester såsom lån, opsparing, betalingskort, kontrol og investeringer. Som et resultat af sin stærke økonomiske vækst blev Cooperative Bank of Kenya udnævnt til Best Bank of Kenya af London Financial Times i 2010. Det blev etableret i 1965 med hovedkvarter i Nairobi.

Diamond Trust Bank of Kenya

Diamond Trust Bank Kenya Ltd (DTB) leverer forskellige bankprodukter og -tjenester, herunder pant, investeringer, forsikring, opsparing og indbetalingskonti, debet- og kreditkort, pengeoverførselstjenester og aktivfinansiering. Dets flagskibsfirma er Diamond Trust Bank Group, en større finansiel institution i Østafrika, med en stærk tilstedeværelse i andre lande som Uganda og Tanzania. Diamond Trust Bank of Kenya blev grundlagt i Nairobi og blev grundlagt i 1945.

National Bank of Kenya

Den statsejede National Bank of Kenya, eller simpelthen National Bank, er en af ​​de største banker i Kenya og leverer en række produkter, herunder opsparing, lån, kontrol, debet- og kreditkort og investeringer til enkeltpersoner, SMV'er og store virksomheder. Banken blev grundlagt i 1968 og opererer fra Nairobi.

Stanbic Bank

Stanbic Bank leverer bankprodukter og -tjenester, der inkluderer kommerciel, detail- og privat bankvirksomhed, aktivforvaltning, kreditkort og pant. Det er en division af Standard Bank, der er baseret i Johannesburg, Sydafrika. I 1992 blev handelsnavnet Stanbic Bank vedtaget, da Standard Bank Group købte ANZ Grindlays Bank for at differentiere det fra Standard Chartered Bank, den tidligere moderselskab for Standard Bank.

Commercial Bank of Africa

Commercial Bank of Africa er den største af alle privatejede kommercielle banker i Kenya. Det blev etableret i 1962 i Tanzania og åbnede derefter filialer i Nairobi og Mombasa. I 1967 nationaliserede Tanzania private banker, og Commercial Bank of Africa overførte sit hovedkontor til Nairobi.

NIC Bank

National Industrial Credit Bank, eller NIC Bank, tilbyder forskellige bankløsninger, herunder opsparing, lån, transaktionskonti, debet- og kreditkort og investeringer. Den kommercielle bank blev grundlagt i 1959 som et resultat af et joint venture mellem Standard Bank Limited i Sydafrika og Mercantile Credit Company Limited i Det Forenede Kongerige. NIC Bank har hovedkontor i Nairobi og fører tilsyn med datterselskaber i landet såvel som i Uganda. Det ejer også en bestemmende andel i NIC Bank Tanzania.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Kenya. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sydafrika Topbanker i Sydafrika Den sydafrikanske reservebank fungerer som centralbank i Republikken Sydafrika. Det blev oprettet i juni 1921 i henhold til valuta- og bankloven af ​​1920. Det fører tilsyn med bankernes aktiviteter i Sydafrika samt arbejder for at opnå og opretholde stabilitet i indenlandske priser. Syden
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere