Arbejdsmarked - Oversigt, komponenter og analyse

Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, hvor arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere efterspørger. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester til kompensation Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, som mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation, der har behov for en person til at udføre et specifikt job eller til udfør en opgave. Arbejdstageren kan derefter sammenlignes med en sælger, mens arbejdsgiveren er køber.

Arbejdsmarked

En fælles faktor, der forbinder de to enheder, er den løn eller løn, der er aftalt at modtages af arbejdstageren fra arbejdsgiveren. Kort sagt, det er her, arbejdstagere kan finde arbejde, der passer til deres færdigheder og kvalifikationer, og hvor begge er enige om lønningerne, fordelene Medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) En medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) refererer til en medarbejdergodtgørelsesplan, der giver ansatte en ejerandel i virksomheden. Arbejdsgiveren tildeler en procentdel af virksomhedens aktier til hver berettiget medarbejder uden forhåndsomkostninger. Fordelingen af ​​aktier kan være baseret på medarbejderens lønskala, vilkår for og andre former for kompensation til arbejdstageren.

På arbejdsmarkedet antages det, at arbejdstagere flytter til, hvor der er behov for deres kvalifikationer, hvad enten det er i deres lokale region eller i udlandet. Desuden er de også udskiftelige, hvilket betyder, at en person, der kan gøre jobbet bedre, kan tappes for at overtage den anden arbejdstagers job. Derudover er lønningerne ikke faste, hvilket betyder, at de kan gå op eller ned afhængigt af arbejdstagerens præstationer KPI'er for arbejdsstyrken Hvordan kan vi overvåge arbejdsstyrken? Regeringer og økonomer henviser normalt til tre vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at vurdere styrken af ​​en nations arbejdsstyrke. Løn eller kompensation er den højeste motiverende faktor på arbejdsmarkedet.

Komponenter på arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedet består af fire komponenter, nemlig arbejdskraftpopulationen, ansøgerpopulationen, ansøgerpuljen og de valgte personer.

1. Arbejdsstyrkens befolkning

Arbejdsstyrkens befolkning eller deltagelse i arbejdsstyrken henviser til antallet af personer, der er tilgængelige for at arbejde på et arbejdsmarked. Den tager højde for alle arbejdstagere, der tilbyder deres kvalifikationer og tjenester til beskæftigelse, uanset hvilken branche de befinder sig i.

2. Ansøgerpopulation

Den anden komponent er ansøgerpopulationen, der henviser til de mennesker, der ansøger om et bestemt job, der passer til deres ekspertise og færdigheder. Rekrutterere kigger først på arbejdsmarkedet og ser derefter næste for personer, der opfylder de færdigheder og kvalifikationer, der er sat til et bestemt job. For eksempel tilhører de mennesker, der søger it, grafisk design og lignende job, den samme ansøgerpopulation, som er målrettet af rekrutterere, der leder efter denne type professionelle.

3. Ansøgerpool

Den tredje komponent er ansøgerpuljen, som er det faktiske antal personer, der oprindeligt tilkendegav deres interesse i at ansøge om et bestemt job ved at sende deres CV. Det kan meget vel blive betragtet som den første del af udvælgelsesprocessen, hvor rekrutteringsafdelingen i en bestemt organisation modtager ansøgninger og screener dem for at bestemme, hvem der går videre til næste screeningsrunde.

4. Valgte personer

Den fjerde komponent er de valgte individer, hvilket simpelthen betyder den eller de personer, der har gennemgået screeningprocessen og er ansat til jobbet. Selvfølgelig vurderes dette ud fra en række faktorer, og personen screenes mod et nøje bestemt sæt kvalifikationer.

Arbejdsmarkedsanalyse

Forståelse af arbejdsmarkedsanalyse

Arbejdsmarkedsanalyse er en integreret del af en organisations rekrutteringsproces, fordi den ikke kun hjælper den med at finde de mest kvalificerede medarbejdere til de job, den tilbyder, men også sikrer, at den giver en konkurrencedygtig kompensationspakke til sine medarbejdere. Dette er vigtigt for, at en organisation kan beholde sine kompetente medarbejdere og dermed fortsætte sin produktivitet.

Generelt involverer arbejdsmarkedsanalyse følgende processer:

  • Identificering af de forskellige arbejdsmarkeder for en given type position . Det indebærer at se på det passende arbejdsmarked baseret på en bestemt position.
  • Kontrol af markedet for lønninger til en fælles holdning . Processen indebærer kontrol af lignende stillinger på arbejdsmarkedet for at afgøre, om en organisations lønsatser ligger på omtrent samme niveau.
  • Bestemmelse af markedstendenser . Dette trin besvarer spørgsmål om, hvordan andre organisationer kompenserer deres arbejdstagere, herunder deres lønpraksis.
  • Justering af lønpakker eller stillingsstruktur . Efter at have kontrolleret andre organisationers lønsatser og fundet ud af, om der er behov for justeringer, fremsætter afdelingen anbefalinger til sådanne justeringer og omstrukturering af stillinger i virksomheden.
  • Konsultationer med ledelsen . Denne proces indebærer at sidde ned med ledelsen for at bestemme deres arbejdsstyrkens behov.

Hvad er arbejdsmarkedsinformation (LMI)?

Arbejdsmarkedsinformation (LMI) er dybest set alt, hvad der er at vide om et specifikt arbejdsmarked. Oplysninger om erhverv, deres placering, lønninger, udbud og efterspørgsel og demografi Demografi Demografi henviser til de socioøkonomiske karakteristika for en befolkning, som virksomheder bruger til at identificere kundernes produktpræferencer og købsadfærd. Med deres målmarkeds egenskaber kan virksomheder oprette en profil for deres kundebase. er alle inkluderet i LMI.

Hvordan er LMI nyttigt?

LMI er meget nyttigt for folk, der ser på at få et job, der er bæredygtigt. En arbejdstager, der ser på LMI, har en større chance for at blive rekrutteret, fordi han eller hun ved, hvilke brancher eller job, de leder efter.

For eksempel beslutter en person, der finder ud af, at hotelbranchen søger at ansætte 1.000 mad- og drikkevarespecialister i løbet af de næste to år, at tage uddannelse og korte kurser om emnet. På det tidspunkt, hvor han ansøger om jobbet et halvt år senere, er hans chancer for at blive rekrutteret bestemt højere end for den person med mindre legitimationsoplysninger. Det betyder yderligere, at han vil modtage en bedre kompensationspakke end resten netop for de kvalifikationer og certifikater, han besidder.

Sammenfattende hjælper LMI en arbejdstager med at identificere kravene på arbejdsmarkedet og hjælper ham med at blive udstyret med de rigtige kvalifikationer.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Medarbejderbaggrundskontrol Medarbejderbaggrundskontrol Medarbejderbaggrundskontrol henviser til en gennemgang af en persons tidligere optegnelse for at udarbejde deres kriminelle, økonomiske og kommercielle optegnelser. Baggrundskontrol er
  • Fem højest betalte job i den finansielle industri Fem højest betalte job i den finansielle industri Vi håber du nyder denne guide til de fem højest betalte job i den finansielle industri. Den finansielle sektor er let en af ​​de mest konkurrencedygtige, når det kommer til at finde et job. Dette gælder endda med hensyn til entry-level positioner, da det næsten helt uhørt at opbygge en succesrig karriere i
  • Strukturel arbejdsløshed Strukturel arbejdsløshed Strukturel arbejdsløshed er en type arbejdsløshed forårsaget af uoverensstemmelsen mellem den arbejdsløse befolknings kvalifikationer og de job, der er tilgængelige på markedet. Strukturel arbejdsløshed er en langvarig begivenhed, der skyldes grundlæggende ændringer i økonomien.