Skattepligtig indkomst - Definition, typer og hvordan man beregner

Skattepligtig indkomst refererer til enhver persons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst bruges som grundlag til at beregne, hvor meget individet eller organisationen Organisationstyper Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde i. Organisationsstrukturer skylder regeringen for den specifikke skatteperiode.

Skattepligtig indkomst

En vigtig ting at huske på skattepligtig indkomst er, at den ikke kun inkluderer ens løn Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, men som også kompensation i andre former, såsom tip, bonusser, godtgørelser, provisioner og kapitalgevinster.

Typer af skattepligtig indkomst

Enhver skatteyder ved, at manglende indberetning af en indkomstskat kan føre til alvorlige konsekvenser. Så for at være sikker på at betale skat, her er en liste over indkomsttyperne:

1. Medarbejderkompensation og ydelser

Disse er de mest almindelige typer af skattepligtig indkomst og inkluderer lønninger samt frynsegoder.

2. Investerings- og forretningsindtægter

For personer, der er selvstændige, er de også underlagt skattepligt, specifikt gennem deres virksomheds indkomst. For eksempel kvalificerer netto lejeindkomst og partnerskabsindkomst som skattepligtig indkomst.

3. Diverse skattepligtige indkomster

Dette inkluderer indkomst, der ikke passer ind i de andre typer. Det inkluderer ting som dødsfald, livsforsikring Kommerciel forsikringsmægler En kommerciel forsikringsmægler er en person, der har til opgave at fungere som formidler mellem forsikringsudbydere og kunder. Eksistensen af ​​kommercielle forsikringsmæglere går langt med at forhindre kunder i at gå vild i havet af pålidelige og skruppelløse forsikringsudbydere. og annulleret gæld. Underholdsbidrag, genstande involveret i byttehandel og indkomst fra ens hobby er også diverse skattepligtig indkomst.

Skattepligtig vs. ikke-skattepligtig indkomst

Skattepligtig indkomst inkluderer alle former for kompensation, uanset om de er i form af kontanter eller tjenester samt ejendom. Medmindre en bestemt indkomst udtrykkeligt er undtaget ved lov fra skattepligt, er enhver indkomst skattepligtig og skal indberettes i selvangivelsen. Eksempler inkluderer:

 • Løn
 • Løn
 • Renter modtaget fra banker
 • Aktieoptioner Medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) En medarbejderaktiebesiddelsesplan (ESOP) refererer til en medarbejderfordelingsplan, der giver medarbejderne en ejerandel i virksomheden. Arbejdsgiveren tildeler en procentdel af virksomhedens aktier til hver berettiget medarbejder uden forhåndsomkostninger. Fordelingen af ​​aktier kan være baseret på medarbejderens lønskala, vilkår for
 • Udbytte
 • Arbejdsløshedserstatning
 • Noter modtaget
 • Leje fra personlig ejendom

Ikke-skattepligtig indkomst henviser derimod til indkomst, der modtages, men som ikke er skattepligtig. Selvom sådanne former for kompensation ikke kan beskattes, skal de stadig afspejles i selvangivelsen. Eksempler på ikke-skattepligtig indkomst er:

 • Gaver
 • Arv
 • Kontantrabat på købte varer
 • Børnebidrag
 • Velfærdsfordele
 • Måltider og logi

Sådan beregnes skattepligtig indkomst

Hver skattesæson får arbejdere til at beregne deres indkomst for at bestemme, hvor meget skat de skal betale. Selvom nogle mennesker kan gøre det alene, søger mange hjælp fra revisorer. Nedenfor er enkle trin for at forsøge at bestemme ens justerede bruttoindkomst, hvilket er det beløb, ens skatteforpligtelse beregnes på.

 1. Bestem den samlede indkomst . Enkeltpersoner skal sammensætte al modtaget kompensation.
 2. Beregn ufortjent indkomst . Uindtjent indkomst refererer til indkomst, der opnås uden at skulle arbejde for kompensation, såsom udbytte, underholdsbidrag, arbejdsløshedserstatning og fast ejendom.
 3. Vælg arkiveringsstatus . Der er fire arkiveringsstatus: single, gift arkivering i fællesskab, gift arkivering separat og huschef.
 4. Reducer indkomsten . Form 1040 indeholder en liste over almindelige fradrag fra bruttoindkomst.
 5. Beregn for justeret bruttoindkomst . Efter at have opsummeret alle fradragene i det forrige trin, trækkes dette tal fra den samlede eller brutto indkomst for at komme med den "justerede bruttoindkomst." Dette er det indkomstbeløb, som skat faktisk opkræves for.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • Regnskab for indkomstskatter Regnskab for indkomstskatter Indkomstskat og dens regnskab er et nøgleområde for virksomhedsfinansiering. At have en konceptuel forståelse af regnskab for indkomstskat gør det muligt for en virksomhed at opretholde økonomisk fleksibilitet. Skat er et indviklet felt at navigere i og forvirrer ofte selv de mest dygtige finansielle analytikere.
 • Sådan bruges IRS.gov-webstedet Sådan bruges IRS.gov-webstedet IRS.gov er det officielle websted for Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteopkrævningsbureau. Hjemmesiden bruges af virksomheder og
 • Progressiv skat Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser
 • Skattebeskyttelse Skattebeskyttelse Et skatteskjold er et tilladt fradrag fra skattepligtig indkomst, der resulterer i en reduktion af skyldige skatter. Værdien af ​​disse skjolde afhænger af den effektive skattesats for selskabet eller individet. Almindelige omkostninger, der er fradragsberettigede, inkluderer afskrivninger, afskrivninger, pantbetalinger og renteudgifter