Type A personlighed - Definition, egenskaber, hvordan man håndterer

Ifølge American Psychological Association henviser Type A-personlighed til "et komplekst mønster af adfærd og følelser, der inkluderer overdreven vægt på konkurrence, aggression, utålmodighed og fjendtlighed."

I psykologiens verden er en måde at skelne menneskers forskellige personligheder ved at klassificere deres iboende træk som type A, B eller C - som hver beskriver, hvordan folk tænker, handler og reagerer på forskellige situationer.

Type A personlighed

Lad os nedenfor dykke ned i type A personlighed - hvordan det påvirker mennesker, hvordan Type A individer håndterer stress, og hvordan du kan håndtere mennesker, der er Type A.

Karakteristika for mennesker med type A personlighed

Type A-individer kan beskrives som:

1. Konkurrencedygtig

Et hovedtræk ved mennesker med type A-personlighed er konkurrenceevne. De føler altid behovet for at vinde i enhver situation.

2. utålmodig

Type A-individer har normalt travlt. De bliver frustrerede, når de har brug for at falde i tråd Little's Law Little's Law er en sætning, der bestemmer det gennemsnitlige antal varer i køsystemer, baseret på den gennemsnitlige ventetid for en vare i et system, og som ofte har mistet temperamentet, bevæger sig hurtigt og ofte, og tænk, at de ikke har meget tid til overs.

3. Dominerende

Uanset om det er på arbejde eller i deres personlige liv Husholdningschef Husholdningslederen er en skatteopgørelsesstatus for enkeltpersoner, der bor i USA. For at en skatteyder kan kvalificere sig som husstandschef, skal han / hun være enten enlig eller ugift ved årets udgang og have opretholdt et hjem for en kvalificerende person som forældre, et barn eller andre nære slægtninge. , mennesker med type A personlighed ses som dominans i enhver interaktion. De hævder sig uden virkelig at tænke på, hvad andre mennesker føler.

4. Alt for ambitiøs

De forbinder succes med deres præstationer, skubber sig selv med deadlines og ser altid på at opnå mere og klatre højere.

Negative virkninger af type A personlighed

Nedenfor er nogle af de negative virkninger af at have en type A personlighed:

1. Stressrelaterede sundhedsproblemer

Mennesker med type A-personlighed påtager sig normalt krævende job eller arbejder i en stærkt konkurrencepræget branche. I nogle tilfælde skaber stressende job type A-opførsel.

2. Hypertension

Mange faktorer kan forårsage forhøjet blodtryk, men type A personlighed har været forbundet med hypertension og en større chance for at udvikle koronar hjertesygdom.

3. Social isolation

Folk, der ses som uhøflige, aggressive og utålmodige, har svært ved at opbygge relationer. De bruger meget tid på at arbejde og kan have tendens til at fremmedgøre andre.

Sådan håndteres mennesker med type A-personligheder

Hvad vil du gøre, hvis nogle af dine venner eller kolleger har type A-træk? Her er nogle tip at overveje:

1. Negative træk er en kendsgerning

Ved og forstå, at alle har hans eller hendes negative træk. For personer med type A-personlighed udføres tilsyneladende negativ adfærd ofte ikke med vilje. Hvis din ven eller kollega er sur, skal du være rolig og stille. Tag stilling for at få ham eller hende til at forstå, hvad der sker.

2. Hold kommunikationslinjer åbne

Mennesker med type A personlighed har en dominerende holdning. De har tendens til at tro, at penge vil gøre dem lykkelige i stedet for at tilbringe tid sammen med familie og venner. De har måske svært ved at udtrykke sig, så sørg for at tale med dem og fortælle dem, at de kan nå ud til dig.

Det er vigtigt for dem at forstå, at selv om det er nødvendigt at tjene penge, spiller empati, kærlighed og medfølelse en stor rolle i etablering og vedligeholdelse af relationer Netværk og opbygning af relationer (del 2) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes i din karriere og helheden i din livserfaring. Mens tekniske færdigheder får os ansat til vores foretrukne stilling, hjælper bløde færdigheder os med at kommunikere og samarbejde effektivt på arbejdspladsen. Bløde færdigheder som at vide, hvordan man kommer sammen med andre mennesker.

3. Undgå situationer, der udløser deres negative træk

Hvis du arbejder med Type A kolleger eller ledere, kan du minimere situationer, der gør dem vrede. Vær altid opmærksom på dine leverancer Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er metrics, der bruges til periodisk at spore og evaluere en organisations præstationer mod opnåelse af specifikke mål. De bruges også til at måle en virksomheds samlede præstationer, så der er ingen problemer, når det kommer til din præstation på arbejdspladsen.

Har du venner med type A? Tilskynd dem til at meditere, gøre yoga eller deltage i aktiviteter, der hjælper med at lindre stress.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring af type A personlighed. Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
  • Viden vs visdom Viden vs visdom Viden vs visdom kan betragtes som to sider af samme mønt, men de er tydeligt forskellige ting. De udelukker heller ikke hinanden
  • Netværk og opbygning af relationer (del 1) Netværk og opbygning af forhold (del 1) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes inden for netværk inden for din virksomhed. Netværk spiller en vigtig rolle i vores professionelle liv, startende fra vores jobsøgning, fortsætter med at blive medlem og arbejde i en virksomhed og endelig fremme vores karriere.
  • Personligt brand Personligt brand Vores personlige brand er, hvad folk ser som vores identitet, hvem de ser os som, og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med os. Det afslører, hvem vi er, hvad vi tilbyder, og hvad vi værdsætter. Når vi arbejder i en virksomhed, skaber vores kolleger en opfattelse af os baseret på, hvordan vi præsenterer os for dem.