Uafhængig direktør - Definition, Listing Requirement, Fordele og ulemper

En uafhængig direktør i selskabsledelse henviser til et medlem af en bestyrelse Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Ethvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selvom det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. som ikke har et væsentligt forhold til en virksomhed og hverken er en del af dets ledelsesteam eller er involveret i den daglige drift af virksomheden.

Uafhængig direktør

Resumé:

  • En uafhængig direktør er medlem af bestyrelsen, som (1) ikke har et væsentligt forhold til virksomheden, (2) ikke er en del af selskabets ledelsesteam og (3) ikke er involveret i den daglige- virksomhedens daglige drift.
  • For at kunne notere på bestemte børser er der krav til antallet af uafhængige bestyrelsesmedlemmer.
  • Et væsentligt forhold er et forhold, der kan forstyrre udøvelsen af ​​en direktørs uafhængige vurdering.

Uafhængige direktører - et krav om at blive noteret på en børs

Afhængigt af børsen er der krav til antallet af uafhængige direktører, der skal bestå af bestyrelsen. New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg kræver, at (uafhængige) direktører udgør størstedelen af ​​bestyrelsen. Af denne grund er det vigtigt at forstå definitionen af ​​en uafhængig direktør for at undgå at overtræde regler.

NYSE og NASDAQs respektive definitioner er som følger:

NYSE : "Uafhængig direktør" er en, som bestyrelsen "bekræfter" ikke har noget "væsentligt forhold" med selskabet "hverken direkte eller som partner, aktionær eller officer i en organisation, der har et forhold til virksomheden."

NASDAQ : "" Uafhængig direktør "er en, der ikke er administrerende direktør eller medarbejder i virksomheden, og som efter bestyrelsens opfattelse ikke har noget forhold, der ville" forstyrre udøvelsen af ​​uafhængig vurdering "i udførelsen af ​​direktøransvar.

Selvom NYSE og NASDAQ definerer udtrykket lidt anderledes, er den underliggende besked, at en uafhængig direktør ikke må have et væsentligt forhold til det selskab, det er bestyrelsesmedlem, eller have et væsentligt forhold til et beslægtet selskab, der driver forretning med virksomheden. Et væsentligt forhold er et forhold, der kan forstyrre udøvelsen af ​​en direktørs uafhængige vurdering.

Potentielle fordele ved udnævnelse af uafhængige direktører

Uafhængige direktører er generelt ønskelige at blive udnævnt til bestyrelsen og er nøglen til god selskabsledelse.

Et bestyrelse, der er flertalsuafhængigt, ville være bedre egnet til at føre tilsyn med den administrerende direktør En administrerende direktør, en forkortelse for Chief Executive Officer, er den højest placerede person i en virksomhed eller organisation. Administrerende direktør er ansvarlig for en organisations overordnede succes og for at træffe ledelsesmæssige beslutninger på øverste niveau. Læs en jobbeskrivelse i modsætning til en bestyrelse bestående af afhængige direktører. Derudover resulterer udnævnelse af flere uafhængige direktører generelt i større rådgivning og ekspertise fra tredjepart (på grund af ledere fra forskellige baggrunde). Da direktørerne pr. Definition ikke har et væsentligt forhold til virksomheden, er de ikke underlagt unødig indflydelse fra ledelsesteamet.

Potentielle ulemper ved udnævnelse af uafhængige direktører

Ud over de potentielle fordele er der en række ulemper at overveje.

Et eksempel er risikoen for informationsasymmetri Asymmetrisk information Asymmetrisk information er, ligesom udtrykket antyder, ulige, uforholdsmæssige eller skæve oplysninger. Det bruges typisk med henvisning til en eller anden form for forretningsaftale eller finansiel ordning, hvor den ene part besidder flere eller mere detaljerede oplysninger end den anden. som uafhængige direktører er generelt mindre informeret om virksomheden end ledelsesteamet. Selvom en direktør per definition kan være uafhængig, betyder det ikke, at direktøren handler i absolut uafhængighed - uafhængige direktører kan vælges af ledelsen. Derudover har de muligvis ikke de nødvendige færdigheder og viden til at være et effektivt bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsens uafhængighed for S & P-virksomheder

Som rapporteret af Wall Street Journal (WSJ) betragtes langt størstedelen af ​​bestyrelsesmedlemmerne for S&P 500 virksomheder uafhængige i henhold til børsregler. Følgende er en grafik leveret af WSJ:

Bestyrelsens uafhængighed for S & P-virksomheder

Virksomheder med et 100% uafhængigt bestyrelse

De tre sorte cirkler i grafikken ovenfor henviser kun til virksomheder med en uafhængig bestyrelse. De tre virksomheder er McDonald's, Kraft Heinz og Transocean.

Virksomheder med en uafhængig bestyrelse på 50% eller derunder

Virksomheder med halvdelen eller mindre end halvdelen af ​​deres bestyrelse bestående af uafhængige direktører inkluderer News Corp, Urban Outfitters, Expedia, Essex Property Trust, Kinder Morgan, Brown-Forman, Fidelity National Information Services, Diamond Offshore Drilling og Cablevision Systems.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Board of Advisors Board of Advisors En Board of Advisors er en gruppe sammensat af forretningsfolk, der giver råd om, hvordan en virksomhedsejer bedre kan styre sin virksomhed. På grund af den uformelle karakter af denne type bord kan den struktureres på en måde, som ejeren finder nødvendigt og mest nyttigt
  • Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter Virksomhedsvedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og et af de første emner, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, hvor et selskab startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt
  • Fiduciaire Duty Fiduciaire Duty Fiduciaire pligter er det ansvar, som opdragsgivere har til opgave at have med andre parter at gøre, specifikt i forbindelse med økonomiske forhold. I
  • Forskudt bestyrelse Forskudt bestyrelse En forskudt bestyrelse, også kendt som en klassificeret bestyrelse, refererer til et bestyrelse, der består af forskellige klasser af bestyrelsesmedlemmer. I et forskudt bord af