Rollen af ​​investorforhold - IR-afdelingens betydning

Investor Relations (IR) kombinerer finansiering, kommunikation og markedsføring for effektivt at kontrollere informationsstrømmen mellem et offentligt selskab, dets investorer og dets interessenter.

Investorer spiller en vigtig og vital rolle i en virksomheds succes og vækst. På grund af det faktum er det yderst vigtigt for virksomhederne at opretholde stærke, gennemsigtige relationer med investorer. Det er her investor relations-afdelingen i en virksomhed kommer i spil.

Denne artikel er designet til at hjælpe dig med bedre at forstå investorrelationer i bred forstand samt at opdele det i mere håndterbare og specifikke segmenter. Uden yderligere adieu, lad os dykke lige ind.

Investor Relations (IR) Professional

For at lære IR-færdigheder skal du starte vores corporate finance-kurser!

Hvad er målene for investorrelationer?

De vigtigste mål for fagfolk inden for investor relations er:

 • At sætte virksomheden i stand til at opnå den optimale aktiekurs, der afspejler den grundlæggende værdi Værdiansættelse Infografik I årenes løb har vi brugt meget tid på at tænke over og arbejde på forretningsværdiansættelse på tværs af en bred vifte af transaktioner. Denne værdiansættelse af virksomheden
 • Repræsentation af virksomheden over for investorer og repræsentation af investorer over for virksomheden
 • Tilvejebringelse af finansiel information til investorer (detailhandel og institutionel) på en rettidig og præcis måde
 • Tilvejebringelse af ikke-finansielle data til understøttelse af virksomhedsvurderinger
 • Overholdelse af reglerne for værdipapirprovisioner og børser
 • Ikke- aggressiv salgsfremme eller "lukning"
 • Præsentation af feedback fra investorer til virksomhedsledelse og bestyrelse
 • Opbygning af modtagelige kapitalmarkeder til fremtidig finansiering til gunstige vilkår

For at lære IR-færdigheder skal du starte vores corporate finance-kurser!

Investor Relations: Afdelingen

Som vi nævnte ovenfor, er investorer afgørende for en virksomhed. Næsten meget ethvert firma, du nogensinde har hørt om (og nogle, som du ikke har), har investorer at takke for ikke kun at få virksomheden på benene, men også for fortsættelsen af ​​deres operationelle succes. Derfor er det vigtigt for virksomheder at kommunikere effektivt og ærligt med investorer. For at fremme dette bygger virksomheder og stoler typisk på en IR-afdeling (Investor Relations). Afhængigt af størrelsen og omfanget af en virksomhed samt antallet af investorer, virksomheden har, kan en IR-afdeling være begrænset til en person eller udvide til et team af mennesker. I bred forstand holder IR-afdelingen kommunikations- og informationslinjerne åbne mellem investorer og virksomheden.

Men for virkelig at forstå størrelsen på en IR-afdeling og dens betydning i en virksomhed er vi nødt til at nedbryde de forskellige roller, som enkeltpersoner eller teams inden for afdelingen udfører.

Arbejder med Wall Street

En virksomheds topledere - nemlig administrerende direktør (administrerende direktør) og økonomidirektør (finansdirektør) - har et stort antal opgaver, de har til at jonglere hver dag. For at hjælpe med at håndtere nogle af disse opgaver vil IR-afdelingen ofte være det sted, hvor ord fra Wall Street kommer ind, og det vil også være den portal, gennem hvilken virksomheden kommunikerer tilbage.

Det kan være lettere at forstå, hvis du tænker på IR som ansigtet for en virksomhed på kapitalmarkederne. Selvfølgelig ser investorer og aktionærer - som mange mennesker gør - CEO eller CFO Hvad gør en CFO Hvad gør en CFO - CFO's job er at optimere en virksomheds økonomiske præstationer, herunder: rapportering, likviditet og afkast på investering. Inden som virksomhedens ansigt, men når du dissekerer de indre børsoperationer hos de øverste børsnoterede virksomheder, er en IR-afdeling normalt midt i det hele.

For at lære IR-færdigheder skal du starte vores corporate finance-kurser!

Meddelelse

IR fungerer som en portal, en passage gennem hvilken investorer og virksomhedsledere kommunikerer, men lad os nedbryde det lidt mere.

Det første stykke af IR's rolle i at skabe kommunikationskanaler er triage. Investorer, analytikere og enhver anden med en anmodning eller et krav om information fra en virksomhed sendes normalt til IR-afdelingen, som fungerer som en slags samlet fangsthandsker. Uanset hvad IR-afdelingen selv er i stand til at håndtere, aflevere, videregive eller tildele andetsteds, vil det klare sig uden at involvere de højere ups. Denne triaging er vigtig for at undgå overbelastning af ledere, der har andre vigtige opgaver at tage sig af, med hver informationsanmodning, der ankommer til virksomhedens dørtrin.

Det andet stykke af kommunikationspuslespillet er oversættelse. IR fungerer som en oversætter for det sprog, Wall Street taler. Hvad vi mener med dette er, at IR formidler til en virksomheds ledere, hvordan virksomheden generelt ses af Wall Street og dens investorer. IR arbejder på at videreformidle det, som investorfællesskabet kan se som aktiver og mangler, hvad de ønsker at blive ændret, hvad de ikke forstår, og bundlinjen, hvad der vil drive værdien af ​​aktier baseret på nuværende og forudsagte investor ønsker og behov .

Det sidste stykke er, at virksomhedens værdier, interesser, positioner og svar skal oversættes til guiderne på Wall Street på et sprog, de forstår, nemlig ting som fortjenstmargener Nettovinstmargin Nettovinstmargin (også kendt som "Profitmargin" "eller" Net Profit Margin Ratio ") er en finansiel ratio, der bruges til at beregne den procentdel af overskuddet, som et selskab producerer ud fra dets samlede omsætning. Det måler mængden af ​​nettooverskud, som en virksomhed opnår pr. , forventede mål, indtjening pr. aktie (EPS) Proforma Resultat pr. aktie (EPS) Proforma indtjening pr. aktie (EPS) beregnes for at justere for virkningen af ​​fusioner og opkøb. Vejledning til beregning af proforma-indtjening, eksempel, formel og udbytte.

IR-præsentation

Investor Relations Funktionalitet

Alt, hvad vi hidtil har nævnt, vedrører funktionalitet, men i en ret stor skala. Vanskeligheden ved at nedbryde IR er de utallige detaljer omkring afdelingens funktionalitet i en virksomhed. Vi undervurderer ting, når vi siger, at IR-afdelinger tjener en række funktioner og spiller en lang række roller.

Nogle af IR's andre funktioner inkluderer:

 • Koordinering af møder
 • Konferencer for aktionærer og presse
 • Frigivelse af finansielle oplysninger
 • Tager punkt på økonomiske briefinger
 • Arkiverings- og udgivelsesrapport med Securities and Exchange Commission (SEC) Hvor finder man SEC-arkiveringer Hvor finder man US SEC-arkiveringer. Børsnoterede virksomheder i USA er forpligtet til at indsende arkivering til Securities and Exchange Commission SEC via EDGAR-databasen, som er frit tilgængelig for offentligheden. eller anden relevant kommission (afhængigt af hvor virksomheden er noteret)

Da IR udfører så mange opgaver og funktioner i så mange kapaciteter, er det vigtigt, at afdelingen forbliver fuldt integreret med næsten alle andre afdelinger i virksomheden, såsom juridiske og regnskabsmæssige afdelinger, samt med hele den udøvende ledelse.

Behovet for investorforhold (Sarbanes-Oxley Act)

Hvis læsning af denne artikel ikke har gjort den væsentlige karakter af IR klar, skal vi gøre tingene helt klare, hvad vi er ved at fortælle dig. I 2002 blev Sarbanes-Oxley Act, ellers kendt som Public Company Accounting Reform and Investor Protection Act, vedtaget, en forordning, der drastisk øgede, hvor meget og hvor ofte børsnoterede virksomheder skulle rapportere finansielle og handelsoplysninger.

Siden da er der fortsat et konstant og skiftende skub for virksomhederne at forblive mere gennemsigtige og ærlige over for investorer, hvilket gør en stærk og effektiv IR-afdeling til en absolut nødvendighed.

Her er hvad vi håber, du tager væk fra denne artikel: afdelinger med investor relations fungerer på mange måder for at opretholde klare kommunikationskanaler mellem virksomheder og investorer. Ved at udføre denne funktion er de en integreret del af at hjælpe med at bevæge en virksomhed fremad.

Fordele ved et godt investorforholdsteam

Fordelene ved et godt IR-team er:

 • Oprethold en loyal aktionærbase
 • Forbedre den langsigtede aktionærværdi
 • Sikre modtagelige kapitalmarkeder til fremtidig finansiering til gunstige vilkår
 • Sænk kapitalomkostningerne WACC WACC er en virksomheds vejede gennemsnitlige kapitalomkostninger og repræsenterer dens blandede kapitalomkostninger inklusive egenkapital og gæld. WACC-formlen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne vejledning giver et overblik over, hvad det er, hvorfor det bruges, hvordan man beregner det, og giver også en WACC-lommeregner, der kan downloades
 • Opbyg langsigtet troværdighed hos investeringssamfundet

For at lære IR-færdigheder skal du starte vores corporate finance-kurser!

Flere ressourcer

Dette afslutter Finance's guide til rollen og vigtigheden af ​​investorrelationer. For at fortsætte med at lære og udvide din viden, bedes du udforske disse yderligere ressourcer:

 • Investor Relations Manager Jobbeskrivelse Investor Relations Manager En Investor Relations Manager har ansvaret for at bygge bro over kommunikationsgabet mellem en virksomheds virksomhedsledelse og dens investorer. En Investor Relations Manager hjælper med at frigive information, håndtere forespørgsler og møder, give feedback til ledelsen, krisestyring, analytikermøder
 • Hvordan man laver et pitchdæk Investment Pitch Deck-skabelon Denne gratis pitch-deck-skabelon er baseret på hundredvis af investorpræsentationer, jeg har set. Download den gratis skabelon for at opbygge dit investor pitch deck. Denne PPT-skabelon kan bruges til at skabe din egen tonehøjde til at rejse kapital eller præsentere for investorer for at fortælle din historie.
 • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
 • Roadshow-præsentation Roadshow-præsentation En roadshow-præsentation er en række personlige møder, der holdes mellem ledelsesteamet i et selskab, der skaffer penge, og de institutionelle investorer.