Lov om store tal - Definition, eksempel, anvendelser i økonomi

I statistik og sandsynlighedsteori er loven om store tal en sætning, der beskriver resultatet af at gentage det samme eksperiment et stort antal gange. Det store antal sætning siger, at hvis det samme eksperiment eller undersøgelse gentages uafhængigt et stort antal gange, skal gennemsnittet af resultaterne af forsøgene være tæt på den forventede værdi Forventet værdi Forventet værdi (også kendt som EV, forventning, gennemsnit, eller middelværdi) er en langsigtet gennemsnitlig værdi af tilfældige variabler. Den forventede værdi angiver også. Resultatet bliver tættere på den forventede værdi, efterhånden som antallet af forsøg øges.

Lov om store tal

Loven om store tal er et vigtigt begreb i statistik Grundlæggende statistik Begreber for økonomi En solid forståelse af statistik er af afgørende betydning for at hjælpe os med bedre at forstå økonomi. Desuden kan statistikkoncepter hjælpe investorer med at overvåge, fordi det hedder, at selv tilfældige begivenheder med et stort antal forsøg kan give stabile langsigtede resultater. Bemærk, at sætningen kun beskæftiger sig med et stort antal forsøg, mens gennemsnittet af resultaterne af eksperimentet gentaget et lille antal gange kan være væsentligt forskelligt fra den forventede værdi. Imidlertid øger hvert ekstra forsøg præcisionen af ​​det gennemsnitlige resultat.

Eksempel på lov om store tal

Det enkleste eksempel på loven om store tal er at kaste terningerne. Terningerne involverer seks forskellige begivenheder med lige sandsynlighed. Den forventede værdi af terningbegivenhederne er:

Eksempel - lov om store tal

Hvis vi kun kaster terningerne tre gange, kan gennemsnittet af de opnåede resultater være langt fra den forventede værdi. Lad os sige, at du kastede terningerne tre gange, og resultatet var 6, 6, 3. Gennemsnittet af resultaterne er 5. I henhold til loven om de store tal, hvis vi kaster terningerne et stort antal gange, vil gennemsnittet være tættere på den forventede værdi på 3,5.

Lov om store tal i økonomi

I økonomi har loven om store tal en anden betydning end den i statistikker. I forretnings- og finanssammenhæng er konceptet relateret til virksomhedernes vækstrater.

Loven med stort antal siger, at når en virksomhed vokser, bliver det sværere at opretholde sine tidligere vækstrater. Således falder virksomhedens vækstrate, når den fortsætter med at ekspandere. Loven med stort antal kan overveje forskellige finansielle målinger, såsom markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangordne virksomheder, indtægter og nettoindtægt Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen,nettoresultatet anvendes også i både balancen og pengestrømsopgørelsen. .

Praktisk eksempel

Lad os overveje følgende eksempel. Virksomhedens ABC-markedsværdi er $ 1 million, mens Company XYZ's markedsværdi er $ 100 millioner. Virksomheden ABC oplever en betydelig vækst på 50% om året. For ABC er vækstraten let tilgængelig, da dens markedsværdi kun vokser med $ 500.000.

For virksomhed XYZ er denne vækstrate næsten umulig, fordi det indebærer, at dens markedsværdi skal vokse med $ 50 millioner om året. Bemærk, at væksten i Company ABC vil falde over tid, da den fortsætter med at ekspandere.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Fibonacci-numre Fibonacci-numre Fibonacci-tal er de tal, der findes i en heltalssekvens opdaget / oprettet af matematikeren Leonardo Fibonacci. Sekvensen er en række tal
  • Hypotestetest Hypotestetest Hypotestetest er en metode til statistisk slutning. Det bruges til at teste, om en erklæring vedrørende en populationsparameter er korrekt. Hypotese testning
  • Uafhængige begivenheder Uafhængige begivenheder I statistik og sandsynlighedsteori er uafhængige begivenheder to begivenheder, hvor forekomsten af ​​en begivenhed ikke påvirker forekomsten af ​​en anden begivenhed
  • Total sandsynlighedsregel Total sandsynlighedsregel Den samlede sandsynlighedsregel (også kendt som loven om total sandsynlighed) er en grundlæggende regel i statistikker vedrørende betinget og marginal