Budget Regneark - Definition, hvordan man bruger og hvordan man opretter

Et personligt budget regneark giver en person en måde at bestemme tilstanden for hans økonomi og hjælpe ham eller hende med at planlægge udgifter i løbet af en periode på normalt en måned eller et år. Det kan meget vel være alles bedste ven, da det er det mest nyttige værktøj til at organisere sin økonomi for at undgå at falde i et gældshul Gældsfald En gældssvigt sker, når en låntager undlader at betale sit lån på det tidspunkt, det forfalder . Det tidspunkt, hvor en misligholdelse sker, afhænger af de vilkår, som kreditor og låntager er enige om. Nogle lån misligholder efter manglende en betaling, mens andre kun misligholder, når tre eller flere betalinger er gået glip af. . Med et budget regneark administreres penge, og hver udgift tildeles tilstrækkeligt beløb uden at udtømme kassen.

Eksempel på budget regneark

Sådan bruges et budget regneark

Der er mange måder, som forskellige mennesker bruger budgetregneark på. Nogle finder det effektivt, hvor de rent faktisk er i stand til at spore deres udgifter Personlig regnskab En personlig årsregnskab er et dokument eller et sæt dokumenter, der skitserer en persons økonomiske stilling på et givet tidspunkt. , mens nogle andre ikke gør det, hvilket kan være forårsaget af flere faktorer.

Lad os her lære at bruge budgetregnearket på den nemmeste måde.

1. Saml alle indtægtskilder såvel som alle udgifter

Det afhænger af antallet af indtægtskilder, og om der er nogen andre i huset, der hjælper med udgifterne. Et personligt budget-regneark skal være adskilt fra husholdningens budget-regneark. Par kan tilføje deres individuelle indtægtskilder for at komme med det endelige indkomstbeløb. Den samme proces følges ved beregning af udgifter.

2. Opret besparelsesmål

Efter at de samlede udgifter er trukket fra den samlede indkomst Årlig indkomst Årlig indkomst er den samlede værdi af indtjeningen i et regnskabsår. Årlig bruttoindkomst henviser til al indtjening, før der foretages fradrag, og nettoårsindkomst henviser til det beløb, der er tilbage, efter at alle fradrag er foretaget. Konceptet gælder for både enkeltpersoner og virksomheder, kontroller om der er penge tilbage. Hvis der er, lav en plan for, hvad du skal gøre med resten i stedet for at bruge det hele på tilfældige ting. For eksempel vil du måske sætte en del af den til side til rejser eller til en nødfond. Du kan også angive, hvor meget af de penge, der er tilbage, du vil afsætte til hver af udgiftskategorierne.

3. Kom med budgetbeløb

Efter de første to trin er det vigtigt også at oprette et budget til andre fornødenheder såsom dagligvarer, shopping eller date night. For par er det vigtigt at være åben over for hinanden og medtage hvilke hobbyer eller håndværk, du vil bruge på.

Sådan oprettes et budget regneark

Budget regneark kan hjælpe en person med at spore sine udgifter og planlægge sine fremtidige udgifter. Derfor er det yderst vigtigt at skabe en. Så hvordan opretter vi et budget regneark? Sådan laver du en rigtig enkel, som er god for begyndere:

 1. For det første, at lave en kræver en stationær eller bærbar computer med MS Excel allerede installeret.
 2. Kør Excel-programmet på computeren, og åbn en ny fil eller et regneark.
 3. Indsæt de nødvendige detaljer på regnearket, så det kan beregne de tal, der er involveret i filen. Grundlæggende budgetregneark er ofte mærket med indkomst og udgifter, som summeres af selve filen.
 4. Angiv de måneder, der er inkluderet i budgettets varighed. Hvis det gælder i et halvt år, skal du skrive januar til juni på hver celle langs en række.
 5. Skriv derefter Indkomst på en celle en række under årets forskellige måneder. Under kategorien skal de typer indkomst være, som du forventer at modtage hver måned.
 6. Efter indkomsttyperne skal du springe over en celle og derefter skrive Udgiftsudgifter En udgift repræsenterer en betaling med enten kontanter eller kredit for at købe varer eller tjenester. En udgift registreres på et enkelt tidspunkt (købstidspunktet) sammenlignet med en udgift, der fordeles eller periodiseres over en periode. Denne vejledning gennemgår de forskellige typer udgifter til regnskab, hvorunder de forskellige typer udgifter som shopping, dagligvarer, regninger og andre er.
 7. Når de er sat på regnearket, kan du begynde at skrive ned beregningen eller formlen, som Excel vil bruge på et senere tidspunkt, når du har brug for at se det samlede beløb.
 8. Vælg den del af regnearket, hvor du kan skrive det samlede beløb.
 9. Klik på knappen Menu, og klik derefter på Autosum. Fremhæv de celler, som du skal medtage i Autosum ved at klikke på dem og trække dem.
 10. Trin 9 skal gentages med udgifterne.

Gratis budgetregneark på Internettet

Hvis det er for meget at finde ud af, hvordan man laver et budget regneark, så er der nogle gratis budget regneark programmer, der kan downloades fra internettet.

1. Husholdningsbudgettering regneark

Husholdningsbudgettets regneark er brugervenligt og kan bruges selv af begyndere eller nybegyndere. Det kommer med forskellige funktioner, der ikke er komplicerede, men hjælper med at få budgettet i orden.

2. Williams budgetark

Williams Budgeting-regnearket er effektivt til månedlige budgetter, og det leveres med en skriftlig vejledning om, hvordan man bruger det, samt en video-tutorial for en bedre forståelse af programmet.

3. Gratis månedlige budgetskabeloner

De er enkle og nemme at bruge, hvor brugeren kan indtaste alle købte varer og oprette en kategori, hvorunder disse er placeret. Hvad der gør budgetskabelonerne fantastiske, er dens funktion, der kan sammenligne det anvendte beløb med det oprindelige budget.

4. Google Sheets budget regneark

Under Google Sheets er budgetterne Best-Personal-Budget-Planner, Simple Budget Planner og Yearly Budget Template.

5. Finans gratis budget regneark

Finance gratis budgetskabeloner kan simpelthen downloades gratis og bruges sammen med MS Excel såvel som med andet regnearksoftware, der fungerer sammen med Excel. De kan også sammenligne det faktiske forbrug med det oprindelige budget.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

 • Bedste personlige økonomisoftware Bedste personlige økonomisoftware I betragtning af det utal af muligheder, der findes på markedet i dag, kan det være svært at vælge den bedste personlige økonomisoftware. Moderne teknologi har givet os personlig økonomisoftware, der er designet til at hjælpe os med at administrere vores penge bedre og holde os på toppen af ​​vores økonomi.
 • Kreditrisiko Kreditrisiko Kreditrisiko er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, primært
 • FICO-score FICO-score En FICO-score, mere almindeligt kendt som en kredit score, er et trecifret tal, der bruges til at vurdere, hvor sandsynligt en person er at tilbagebetale kreditten, hvis personen får et kreditkort, eller hvis en långiver låner dem penge. FICO-scoringer bruges også til at hjælpe med at bestemme renten på enhver udvidet kredit
 • Revolver gæld Revolver gæld Revolver gæld er en form for kredit, der adskiller sig fra afdragslån. I revolvergæld har låntager konstant kreditadgang op til det maksimale