Bankudkast - Oversigt, hvordan det fungerer, fordele og ulemper

Et bankudkast er et praktisk og sikkert instrument til at foretage store betalinger uden at skulle trække kontanter fra sin konto. Bankudkast er garanteret af finansielle institutioner og kan bruges af enkeltpersoner til at foretage betalinger til tredjemand.

Bankudkast

I de fleste tilfælde kan bankudkast bruges til at foretage betalinger i de fleste valutaer. Den person, der modtager bankudkastet, kan deponere det i enhver bank, ligesom kontanter. Bankudkast fra de fleste finansielle institutioner udløber ikke.

Dog kan visse finansielle institutioner muligvis ikke acceptere bankudkast, der er mere end et par måneder gamle. Bankudkast er også almindeligt kendt som bankmænds udkast og bankchecks.

Hvordan virker det?

For det første indsender den person, der foretager betalingen, en anmodning om et bankudkast hos deres finansielle institution. Når anmodningen er indsendt, gennemgår banken individets konto for at se, om han eller hun har tilstrækkelige midler til at overføre.

Hvis personen har tilstrækkelige midler, godkender banken anmodningen, trækker midler fra den enkeltes konto og udsteder et bankudkast til et tilsvarende beløb. Midlerne trukket fra den enkeltes konto overføres normalt til bankens reservekonto, indtil kladden præsenteres til betaling af modtageren.

Bankudkast kommer normalt med et mindre gebyr. De fleste bankkonti tilbyder dog et bestemt antal gratis bankkontrakter om året.

Bankudkastet udstedes i form af et dokument og udarbejdes i navnet på den person, der vil deponere det og modtage pengene. Den person, der køber bankudkastet, er ansvarlig for at sikre, at bankudkastet leveres til betalingsmodtageren.

Når betalingsmodtageren præsenterer bankudkastet til betaling, bekræftes hans eller hendes identitet med navnet på bankudkastet. Efter identitetsbekræftelsesprocessen deponeres midlerne på betalingsmodtagerens konto. Midlerne kan tage alt mellem 1-4 hverdage at behandle.

Kan et bankudkast annulleres?

Et bankudkast er vanskeligt at annullere, da midlerne allerede er trukket ud af købers konto og overført til bankens reserve Bankreserver Bankreserver er de mindste kontantreserver, som finansielle institutioner skal have i deres hvælvinger til enhver tid. Kontokravet til minimumsreservekrav. Men hvis banken kan bekræfte, at bankudkastet ikke er blevet udbetalt af betalingsmodtageren, kan det acceptere at annullere bankudkastet og tilbagebetale købers konto.

Hvis bankudkastet ødelægges eller stjæles, før det leveres til betalingsmodtageren, kan køberen gå til deres bank for at få et nyt udkast og annullere det eksisterende. Tilsvarende, hvis transaktionen af ​​en eller anden grund annulleres, kan køberen anmode banken om at annullere kladden, medmindre den allerede er blevet udbetalt af betalingsmodtageren.

Hvad er fordelene ved et bankudkast?

1. Garanteret tilgængelighed af midler

I modsætning til en personlig check Kontrolkonto En kontrolkonto er en type indskudskonto, som enkeltpersoner åbner hos finansielle institutioner med det formål at trække og deponere penge. Også kendt som en transaktions- eller efterspørgselskonto, en kontrolkonto er meget likvid. For at sige det enkelt giver det brugerne en hurtig måde at få adgang til deres penge på. , er et bankudkast garanteret af banken. Det betyder, at betalingsmodtageren er garanteret tilgængeligheden af ​​midler. På en sådan måde er bankudkast sikrere end personlige checks, som muligvis hopper, hvis der ikke er tilstrækkelige midler på betalerens konto.

2. Mere praktisk

En anden fordel ved et bankudkast er, at det er en meget lettere og mere bekvem metode til at overføre en stor sum penge end at trække en stor sum kontanter. I modsætning til en e-overførsel har et bankudkast ikke en maksimumsgrænse og kræver ikke betalingsmodtagerens bankoplysninger. Således bruges bankudkast ofte ved store indkøb, såsom at købe et hus eller en bil.

3. Kan bruges til grænseoverskridende køb og investeringer

Bankudkast kan også levere midler i de fleste valutaer og bruges ofte til grænseoverskridende køb og investeringer Investering Investering er processen med at allokere kapital til et finansielt instrument (f.eks. Aktier, obligationer) bakket op af en forventning om at modtage visse fordele i Fremmede lande.

Hvad er ulemperne ved et bankudkast?

1. Kan ikke annulleres efter levering

Da bankudkast repræsenterer en transaktion, der allerede har fundet sted, kan den ikke annulleres, når den er leveret til betalingsmodtageren.

2. Underlagt svig

En anden stor ulempe ved et bankudkast er, at hvis det mistes, stjæles eller ændres med, og midlerne udbetales af den forkerte person, er banken ikke ansvarlig for at erstatte de tabte penge. I sådanne tilfælde kan køberen miste en masse penge, især da bankudkast generelt bruges til større indkøb.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Bankafstemning Bankafstemning En bankafstemning er et dokument, der matcher kontantsaldoen på virksomhedens bøger til det tilsvarende beløb på dens kontoudtog. At afstemme de to konti hjælper med at afgøre, om der er behov for regnskabsjusteringer. Bankafstemninger gennemføres med jævne mellemrum for at sikre, at
  • Banking Fundamentals Banking Fundamentals Banking fundamentals refererer til begreberne og principperne i forbindelse med bankpraksis. Bank er en industri, der beskæftiger sig med kreditfaciliteter, opbevaring af kontanter, investeringer og andre finansielle transaktioner. Banksektoren er en af ​​de vigtigste drivkræfter i de fleste økonomier
  • Kontantreserver Kontantreserver Kontantreserver er midler, som virksomheder afsætter til brug i nødsituationer. De kontanter, der spares, bruges til at dække omkostninger eller udgifter, der er uplanlagte eller uventede. I de fleste tilfælde er reserverne specifikt til kortvarige behov. En fordel ved kontante reserver er, at virksomheden kan undgå kreditkortgæld eller behovet for at påtage sig yderligere lånegæld.
  • Overtræk på bankkonti Overtræk på bankkonto En overtræk på bankkontoen sker, når en persons bankkontosaldo går ned til under nul, hvilket resulterer i en negativ saldo. Det sker normalt, når der ikke er flere midler på den pågældende konto, men en udestående transaktion behandles gennem kontoen, hvilket fører til, at kontohaveren pådrager sig en gæld.