Framing Bias - Definition, oversigt og eksempler

Framing bias opstår, når folk træffer en beslutning baseret på den måde, informationen præsenteres på, i modsætning til bare på fakta selv. De samme fakta præsenteret på to forskellige måder kan føre til, at folk træffer forskellige vurderinger eller beslutninger. I adfærdsmæssig finansiering Behavioral Finance Behavioral finance er studiet af psykologiens indflydelse på investorers eller finansielle praktiserendes adfærd. Det inkluderer også de efterfølgende effekter på markederne. Det fokuserer på det faktum, at investorer ikke altid er rationelle, investorer kan reagere forskelligt på en bestemt mulighed afhængigt af, hvordan den præsenteres for dem. Lær mere i Finance's Behavioral Finance Course!

Framing Bias

Framing Bias in Finance

Frasering, eller hvordan en investering er "indrammet", kan få os til at som investorer ændre vores konklusioner om, hvorvidt investeringen er god eller dårlig.

Hvad der er fascinerende er, at når investorer ikke er sikre på alle fakta eller i en situation, hvor der er mange ukendte faktorer, er der faktisk stor sandsynlighed for refleksiv beslutningstagning. Sandsynligheden for at blive påvirket af indramningsforstyrrelse øges således også.

Nedenfor er nogle eksempler på indramning i økonomi:

Mulighed 1: "I 3. kvartal var vores indtjening pr. Aktie (EPS) $ 1,25 sammenlignet med forventningerne på $ 1,27."

vs.

Valgmulighed 2: "I 3. kvartal var vores indtjening pr. Aktie (EPS) 1,25 dollar sammenlignet med 2. kvartal, hvor de var 1,21 dollar."

Det er klart, at mulighed 2 gør et bedre stykke arbejde med at indramme indtjeningsrapporten. Den måde, den præsenteres på - som en forbedring i forhold til det foregående kvartal - sætter et mere positivt spin på EPS-nummeret.

Lær mere i Finance's Behavioral Finance Course, hvor du kan læse om en tæt relateret biasfejl, den narrative fejlslutning.

Guarding Against Framing Bias

Hvordan kan du beskytte mod indramning af bias? En af de ting, du kan gøre som investor, er altid at udfordre indramningen. Overvej at omformulere de oplysninger, du læser, og se, hvilken indvirkning, hvis nogen, der har på din konklusion. Det vigtigste er at prøve at sparke den logiske, reflekterende tilgang til beslutningstagning og undgå impulsive, refleksive beslutninger.

For eksempel er en aktieforskningsrapport Aktieforskningsoversigt Fagfolk inden for aktieforskning er ansvarlige for at udarbejde analyser, anbefalinger og rapporter om investeringsmuligheder, som investeringsbanker, institutioner eller deres kunder kan være interesseret i. Aktieundersøgelsesafdelingen er en gruppe af analytikere og medarbejdere. Denne oversigtsguide for egenkapitalforskning kan komme med en masse meninger og bias inkluderet i forskningen. Prøv at fjerne eventuelle redaktionelle / fordømmende kommentarer, og se kun på nøgletalene og de underliggende antagelser, der driver værdiansættelsen. Derefter kommer du til dine egne konklusioner i stedet for at blive påvirket af, hvordan informationen præsenteres for dig.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne finansvejledning til forståelse af, hvordan indramning af bias spiller en rolle i investorernes adfærd. Tjek Finance's Behavioral Finance Course for at lære meget mere!

Yderligere nyttige ressourcer inkluderer:

  • Spørgsmål om adfærdsspørgsmål Spørgsmål og svar om adfærdsspørgsmål Denne liste indeholder de mest almindelige interviewspørgsmål og svar til økonomijob og adfærdsmæssige bløde færdigheder. Spørgsmål om adfærdssamtaler er meget almindelige for finansjob, og alligevel er ansøgere ofte underforberedte på dem.
  • Hvad er finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.
  • Tab Aversion Bias Tab Aversion Tab aversion er en tendens i adfærdsmæssig finansiering, hvor investorer er så bange for tab, at de fokuserer på at forsøge at undgå et tab mere end at opnå gevinster. Jo mere man oplever tab, jo mere sandsynligt er det, at de bliver tilbøjelige til tabsangivelse.
  • Overtillid Bias Overtillid bias Overtillid bias er en falsk og vildledende vurdering af vores færdigheder, intellekt eller talent. Kort sagt er det en egoistisk overbevisning om, at vi er bedre, end vi faktisk er. Det kan være en farlig bias og er meget produktiv inden for adfærdsmæssig finansiering og kapitalmarkeder.