Oprettelse af dashboard i Excel - trin for trin-guide og eksempler

En god finansanalytiker Analyst Trifecta®-guiden Den ultimative guide til, hvordan man kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analyse, præsentation og bløde færdigheder skal være en mester i oprettelse af instrumentbræt i Excel. Det er ikke altid en færdighed, der kommer naturligt for mennesker, og praksis kombineret med god træning er nøglen til succes. I denne gratis guide har vi skitseret de vigtigste tip og tricks til oprettelse af et dashboard i Excel. Uanset om du er nybegynder eller avanceret, finder du nogle vigtige takeaways i denne vejledning.

For at skabe et effektivt Excel-dashboard anbefaler vi følgende trin:

  1. Organiser dine data
  2. Opret din side
  3. Brainstorm
  4. Vælg visuals
  5. Fokus opmærksomhed
  6. Fortæl en historie

Oprettelse af dashboard i Excel

Trin 1 - Organiser dine data

Før du begynder din oprettelse af dashboard i Excel, er det vigtigt at have dine data godt organiseret. Vi opfordrer altid analytikere til at bruge Excel-modellering af bedste fremgangsmåder Excel-modellering af bedste fremgangsmåder Følgende Excel-modellering af bedste praksis giver brugeren mulighed for at levere den reneste og mest brugervenlige modelleringsoplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbank, corporate finance og private equity. , hvad enten man bygger økonomiske modeller eller forbereder sig på at designe et dashboard.

Den vigtigste del er at have alle de oplysninger, du planlægger om graftegning, i et område. Det kan være meget svært at linke graferne, hvis data spredes i hele regnearket. På billedet nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan du pænt organiserer dine data fra den økonomiske model, så de er klar til Excel-dashboardet.

Trin 2 - Opret din side

Når dine data er organiseret, er det tid til at oprette siden. Orienteringen kan være liggende eller stående, og størrelsen afhænger af det output, du prøver at skabe. Det mest almindelige er at gøre det til en side på 8,5 ”ved 11”, så den let kan udskrive til papir eller PDF i standardstørrelse. Typisk er dashboards kun en side, men du kan også nemt oprette et dashboard med flere sider. For at lære at gøre dette, se vores gratis Excel-tutorial Gratis XL-tutorial Denne XL-tutorial giver dig al den træning, du har brug for til Excel, dets indstillinger, formler og funktioner. Dette er et gratis XL kursus online kursus.

Vigtige ting, du skal overveje, når du opretter din side inkluderer: vil dashboardet blive sendt eller udskrevet, vil det gå til ledere eller lægfolk, er det til intern brug eller ekstern brug, og skulle oplysningerne for det meste være visuelle eller indeholde tal og ord som godt.

Med henblik på dette eksempel dashboard bruger vi en 1-side 8,5 x 11 stående sidekonfiguration.

Trin 3 - Brainstorm

Det er næsten umuligt at designe et dashboard lige ved første forsøg. Du skal brainstorme, eksperimentere og tinker for endelig at komme med et godt design. Dette trin tager normalt flere gentagelser, og du kan endda finde ud af, at du konstant ændrer og opdaterer dit Excel-dashboard baseret på den feedback, du modtager over tid.

Nedenfor er et eksempel på nogle brainstorming, som du kan udføre, før du rent faktisk begynder oprettelsen af ​​instrumentbrættet i Excel. Bemærk, at det for det meste kun er grove noter og ideer om, hvordan siden skal struktureres, og hvilken type data der skal medtages. I planlægningsfasen anbefaler vi også at se på andre eksempler på dashboards for at se, hvad du kan lide.

Trin 4 - Vælg visuals

Der er mange visuelle muligheder, når det kommer til at designe et dashboard. I vores kursus om oprettelse af dashboard i Excel gennemgår vi alle de forskellige typer diagrammer og grafer, du kan designe i Excel, efter vores enkle trin for trin tilgang.

Her er nogle af de mest almindelige billeder, der skal bruges:

Kombineret søjle- og linjediagram

Oprettelse af dashboard i Excel - Kombineret søjle- og linjediagram

Lær hvordan du bygger disse diagrammer i vores Excel-dashboards-kursus.

Måler diagrammer

Kombineret søjle- og linjediagram - spordiagrammer

Lær hvordan du opretter disse diagrammer i vores kursus om at opbygge et Excel-dashboard.

Trin 5 - Fokuser opmærksomheden

Når kortene er på plads, er det meget vigtigt at fokusere opmærksomheden ved at tilføje attributter til graferne. Disse attributter inkluderer pile, kommentarer, linjer, kasser eller noget, der springer ud fra skærmen og fanger din opmærksomhed.

Dette er et af de vigtigste og alligevel hyppigst oversete trin i designet af et godt dashboard.

Her er et eksempel på, hvordan man fokuserer opmærksomheden med en linje og en billedforklaring.

Få dette diagram nu i vores kursus om, hvordan du opretter et dashboard.

Trin 6 - Fortæl en historie

Det sidste trin er at gennemgå dit endelige produkt og sørge for, at det fortæller en overbevisende historie. Maler det det billede, du vil have det til? Dette er, når du træder tilbage og ser et fugleperspektiv på dine data, nøglebeskederne og sammenligner det med det oprindelige formål med instrumentbrættet. Hvis det ikke fortæller den historie, du vil fortælle, skal du overveje at redesigne den, ændre data eller gøre alt, hvad der er nødvendigt for at få dit pointe frem.

Flere værktøjer til oprettelse af dashboard i Excel

Vi håber, at dette har været en nyttig finansvejledning til, hvordan du bygger dit eget dashboard. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker .

Yderligere læsning, der kan være en stor hjælp for dig, er beskrevet nedenfor i vores mest populære ressourcer:

  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for modellering af modeller Følgende bedste praksis for Excel-modellering giver brugeren mulighed for at give den reneste og mest brugervenlige modelleringsoplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbank, corporate finance og private equity.
  • Sådan oprettes en graf i Excel Hvordan oprettes en graf i Excel? Ud over at arbejde med store datamængder skal økonomi og regnskabspersonale lære at lave en graf i Excel. Datavisualisering (visuel repræsentation af data i diagrammer eller grafer) er kritisk for mange job.
  • Dashboard og datavisualiseringskursus