XIRR vs IRR - Hvorfor skal du bruge XIRR i Excel Financial Modelling

I finansiel modellering og værdiansættelse er det vigtigt at forstå, hvorfor man bruger XIRR vs IRR. Brug af simple = IRR-funktionen i Excel kan være vildledende, da det antager, at alle tidsperioderne i en række pengestrømme er ens. Dette er ofte ikke tilfældet, især hvis du har en initialinvestering foran, og som næsten aldrig er den 31. december.

XIRR giver dig fleksibiliteten til at tildele specifikke datoer til hver enkelt pengestrøm, hvilket gør det til en meget mere nøjagtig beregning.

XIRR vs IRR i Excel

Hvad er IRR (Internal Rate of Return)?

Den interne afkast er den diskonteringssats, der sætter nettoværdien (NPV) af alle fremtidige pengestrømme for en investering til nul. Hvis en investerings NPV er nul, betyder det ikke, at det er en god eller dårlig investering, det betyder bare, at du vil tjene IRR (diskonteringsrente) som din afkast.

Hvad er IRR i Excel?

Hvis du bruger = IRR () -formlen i Excel, bruger du lige tidsperioder mellem hver celle (pengestrøm). Dette gør det udfordrende, når du forventer at deltage i en investering i midten af ​​et år. Af denne grund (som beskrevet nedenfor) skal du altid bruge XIRR i stedet.

Hvad er XIRR i Excel?

Hvis du bruger formlen = XIRR () i Excel, har du fuldstændig fleksibilitet over tidsperioderne for pengestrømmene. For at gøre dette skal du indtaste to serier i din formel:

  • Serien af ​​pengestrømme
  • De tilsvarende datoer for hver af pengestrømmene

Eksempel på XIRR vs IRR-beregning

Nedenfor er et eksempel på regelmæssig IRR versus XIRR med en serie på seks pengestrømme. Med regelmæssig IRR antager det, at alle pengestrømme forekommer den 31. december, men med XIRR kan vi fortælle Excel, at den første pengestrøm er midt i året. Dette har en væsentlig indvirkning på den interne beregning af afkast.

Som du kan se i resultatet nedenfor, bruger XIRR vs IRR 16,25% sammenlignet med 13,45%, hvilket er en væsentlig forskel!

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til XIRR vs IRR i Excel. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker .

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • DCF-modelleringsguide DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
  • Hvad er følsomhedsanalyse Hvad er følsomhedsanalyse? Følsomhedsanalyse er et værktøj, der anvendes i økonomisk modellering til at analysere, hvordan de forskellige værdier for et sæt uafhængige variabler påvirker en afhængig variabel
  • Finansielle modelleringskurser