Pre Money Valuation - Oversigt, eksempel, formler

Præ-værdiansættelse er egenkapitalværdien i et selskab, før det modtager kontanter fra en finansieringsrunde, det foretager. Da tilføjelse af kontanter til en virksomheds balance øger dens egenværdi Egenkapitalværdi Egenkapitalværdi kan defineres som den samlede værdi af det selskab, der kan henføres til aktionærerne. Følg denne vejledning fra Finance for at beregne egenkapitalværdien. , vil værdiansættelsen efter penge være højere, fordi den har modtaget yderligere kontanter.

Pre Money Valuation

Kapitalværdi kontra aktiekurs

Det er vigtigt at bemærke, at værdiansættelse før penge henviser til den samlede egenkapitalværdi af virksomheden og ikke aktiekursen. Mens aktieværdien påvirkes af modtagelse af yderligere kontanter, vil aktiekursen ikke blive påvirket. Eksemplet nedenfor illustrerer, hvorfor det er tilfældet.

Eksempel på værdiansættelse før penge

Nedenfor er et tretrinseksempel på værdiansættelse før og efter penge for et selskab, der gennemgår en finansieringsrunde:

Eksempel på værdiansættelse før penge

Trin 1

Nedenfor er et firma, der har en pre-equity-værdi på $ 50 millioner. Virksomheden har en million udestående aktier, så dens aktiekurs er $ 50,00.

Trin 2

Virksomheden søger at rejse $ 27 millioner i egenkapital ved sin præmieværdiansættelse på $ 50 millioner, hvilket betyder, at det bliver nødt til at udstede 540.000 ekstra aktier.

Trin # 3

Virksomheden tilføjer $ 27 millioner til sin præmieværdiansættelse af $ 50 millioner til en værdiansættelse efter 77 millioner dollars. Virksomheden har nu 1,54 millioner udestående aktier, så aktiekursen er stadig $ 50,00.

Pre vs Post Money Valuation

Virksomhedsværdi vs. egenkapitalværdi

En virksomheds virksomhedsværdi (EV) er værdien af ​​hele virksomheden uden at overveje dens kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, der anvendes af et firma til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Et firmas kapitalstruktur. Det er vigtigt at påpege, at en virksomheds virksomhedsværdi ikke påvirkes af en finansieringsrunde. Mens en virksomheds egenkapitalværdi stiger med kontantbeløbet, forbliver dets EV konstant.

Aktionærfortynding

Det er vigtigt at påpege, at de eksisterende aktionærer (før transaktionen) får ejerandelen udvandet ved udstedelse af nye aktier. I eksemplet vi brugte ovenfor havde stifterne 350.000 aktier før serie X, hvilket repræsenterede 35% af den samlede aktiebesiddelse. Efter transaktion vil de stadig have 350.000 aktier, men det repræsenterer kun 23% af det samlede antal. Værdien af ​​deres aktiebesiddelse forbliver uændret (350.000 x $ 50 = $ 17,5 millioner).

Pre Money vs. Post Money-værdiansættelse i venturekapital

For virksomheder i tidlige faser kan værdien af ​​de kontanter, der modtages fra en finansieringsrunde, have en meningsfuld indvirkning på virksomhedens egenkapital. Det er grunden til, at sætningen bruges så ofte, fordi en virksomhed kan se på en dramatisk ændring i dens værdi.

Værdiansættelsesmetoder

Når et selskab gennemgår en finansieringsrunde (dvs. serie X), bliver det nødt til at forhandle med investorer om virksomhedens værdi. Det kan være både en intens og subjektiv forhandling.

De mest almindelige værdiansættelsesmetoder er:

 • Discounted Cash Flow (DCF) DCF Model Training Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdiansætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
 • Sammenlignelige virksomheder (aka Trading Multiples eller Public Comps)
 • Præcedente transaktioner

For at lære mere om hver af de ovennævnte teknikker, se Finance guide til værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, anvendes der tre hovedværdiansættelsesmetoder: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering.

Formularer til værdiansættelse af forudgående penge og postpenge

Der er ingen enkelt formel til beregning af en virksomheds værdiansættelse før penge, fordi den er helt subjektiv. Hvad virksomheden er værd kan være en funktion af en af ​​de tre værdiansættelsesmetoder, der er beskrevet ovenfor.

Brug følgende formel til at beregne værdiansættelsen efter penge:

Værdi efter penge = værdi før penge + værdi af indsamlede kontanter

eller,

Værdi efter penge = aktiepris før penge x (udestående originale aktier + nye udstedte aktier)

Overbygning af værdiansættelseshuller

Da en virksomheds værdi kan diskuteres intenst, og da stiftere typisk har meget optimistiske forventninger til virksomheden, vil Venture Capital (VC) virksomheder typisk bruge foretrukne aktier til at "bygge bro over værdiansættelsen".

Ved at modtage en foretrukken aktie (i stedet for almindelige aktier) får VC-firmaer flere fordele:

 • Likviditetspræference (de udbetales først, hvis virksomheden sælges)
 • Foretrukket afkast (de får et foretrukket afkast på deres investering)
 • Deltagelsesrettigheder (de kan få yderligere opadgående)
 • Anti-fortyndingsrettigheder (de kan have beskyttelse mod yderligere fortynding i fremtiden)

Da der er yderligere værdi i alle ovenstående attributter, vil VC-firmaets foretrukne aktier være mere værd end de almindelige aktier. Det betyder, at de i det væsentlige får købt foretrukne aktier (som er mere værdifulde) til en fælles aktiekurs (som er mindre værdifulde), hvilket gør deres investeringsafkast mere attraktivt.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

 • DCF-modelleringsvejledning DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm
 • Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Sammenlign private equity vs venture capital vs angel and seed investorer med hensyn til risiko, forretningsstadium, størrelse og type investering, målinger, ledelse. Denne vejledning giver en detaljeret sammenligning af private equity vs venturekapital vs angel- og seed-investorer. Det er let at forvirre de tre klasser af investorer
 • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer
 • Hvad er en god økonomisk model? Hvad er en god økonomisk model? Hvad gør en god økonomisk model? Denne hurtige guide vil fremhæve attributterne for en "god" finansiel model i Excel, herunder bedste praksis, tip og