IFERROR-funktion - formel, eksempler, hvordan man løser fejl i Excel

IFERROR er en funktion, der findes under Excel Logical Functions Funktions Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er kritiske at kende som en Excel-analytikerkategori. IFERROR tilhører en gruppe af fejlkontrolfunktioner som ISERR, ISERROR, IFERROR og ISNA. Funktionen returnerer et tilpasset output - normalt indstillet til en tekststreng - hver gang vurderingen af ​​formlen er en fejl.

I finansiel analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller et selskab. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, vi skal håndtere formler og data. Ofte kan vi få fejl i celler med en formel. IFERROR bruges ofte til fejlhåndtering / opsamling. Det håndterer fejl som # N / A, #VALUE !, #REF !, # DIV / 0 !, #NUM! #NAVN? eller #NULL !.

For eksempel er formlen i C2 A2 / B2, hvor:

FEJLFunktion

I stedet for den resulterende fejl kan vi bruge IFERROR til at returnere en tilpasset meddelelse såsom "Ugyldig input."

Formel

= FEJL (værdi, værdi_om_fejl)

IFERROR-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Værdi (krævet argument) - Dette er det udtryk eller den værdi, der skal testes. Det leveres generelt som en celleadresse.
  2. Value_if_error (krævet argument) - Den værdi, der returneres, hvis formlen evalueres til en fejl.

For at lære mere, start vores gratis Excel crash-kursus nu!

Hvordan bruges IFERROR i Excel?

Som en regnearksfunktion kan IFERROR indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark.

For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et par eksempler:

FEJL - Fejlfinding

Antag, at vi får følgende data:

FEJLFunktion - Eksempel 1

Ved hjælp af IFERROR-formlen kan vi fjerne disse fejl. Vi sender en tilpasset besked - "Ugyldige data." Formlen, der skal anvendes, er:

FEJLFunktion - Eksempel 1a

Vi får resultatet nedenfor:

FEJLFunktion - Eksempel 1b

IFERROR + VLOOKUP-funktion

En meget almindelig anvendelse af IFERROR-funktionen er med VLOOKUP-funktionen, hvor den bruges til at påpege værdier, der ikke kan findes.

Antag, at vi driver en restaurant og fører en oversigt over et par grøntsager og frugter. Nu sammenligner vi denne beholdning med listen over varer, vi ønsker i henhold til dagens menu. Resultaterne ser sådan ud:

FEJLFunktion - Eksempel 2

I stedet for # N / A-fejlmeddelelsen kan vi indtaste en tilpasset meddelelse. Det ser bedre ud, når vi bruger en lang liste.

Formlen, der skal bruges, er:

FEJLFunktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

FEJLFunktion - Eksempel 2b

Antag, at vi får månedlige salgsdata for første kvartal. Vi opretter tre regneark - januar, februar og marts.

Nu ønsker vi at finde ud af salgstallene fra bestemte ordre-id'er. Da data ville blive afledt af VLOOKUP fra tre ark ved hjælp af IFERROR, kan vi bruge følgende formel:

= FEJL (VLOOKUP (A2, 'JAN'! A2: B5,2,0), FEJL (VLOOKUP (A2, 'FEB'! A2: B5,2,0), FEJL (VLOOKUP (A2, 'MAR'! A2) : B5,2,0), ”ikke fundet”)))

Ting at huske på IFERROR-funktionen

  1. IFERROR-funktionen blev introduceret i Excel 2007 og er tilgængelig i alle efterfølgende Excel-versioner.
  2. Hvis værdiorgumentet er en tom celle, behandles den som en tom streng (”') og ikke som en fejl.
  3. Hvis værdien er en matrixformel, returnerer IFERROR en matrix med resultater for hver celle i det område, der er angivet i værdi.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje