Detailbanktyper - Oversigt, eksempler, funktioner

Generelt er der tre hovedtyper af detailbanker. De er kommercielle banker, kreditforeninger og visse investeringsfonde Hadley Capital Hadley Capital blev grundlagt i 1998 og er et private equity-selskab med hovedsæde i Wilmette, Illinois. Det er specialiseret i ledelseskøb, rekapitaliseringer, generationsovergange, opkøb, add-on-opkøb, vækstkapital og gearede buyouts. Hadley Capital investerer hovedsageligt i produktionsindustrielle produkter, der tilbyder detailbanktjenester. Alle tre detailbanktyper arbejder hen imod at levere lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrolkonti, opsparingskonti, realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Mens det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning,det er mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. , betalingskort, kreditkort og personlige lån.

Detailbanktyper

Kommercielle banker

En af detailbanktyperne er forretningsbanker, der tilbyder en bred vifte af forbrugerbanktjenester. Typiske tjenester inkluderer indskudsbeviser (cd'er), opsparing og kontrolkonti, kredit- og betalingskort osv. Erhvervsbanker er profitinstitutter, der genererer indtægter gennem rentespredninger og transaktionsgebyrer.

Rentespændet er forskellen i rentesatser Rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der gives, generelt udtrykt i procent af hovedstolen. at banker opkræver på lån og de renter, de betaler på indlånskonti. Spændet svinger meget over forskellige økonomiske cyklusser. I velstående økonomiske tider er spredningen generelt bredere. Den udvidede spredning giver disse institutioner mulighed for at generere mere indkomst.

Omvendt kan banker i tider med økonomisk recession muligvis tilskynde forbrugernes udgifter ved at sænke renten på lån. Dette komprimerer deres fortjenstmargener.

At tilbyde højere renter på opsparingskonti kan tilskynde forbrugerne til at holde flere penge på disse konti. Denne praksis kan igen reducere forbrugernes deltagelse på kapitalmarkederne.

Transaktionsgebyrer udgør en betydelig omsætning for kommercielle banker. Sådanne gebyrer inkluderer normalt tilbagevendende gebyrer på kreditkort og gebyrer for overførsler eller andre finansielle tjenester. Da forretningsbanker i det væsentlige monopoliserer markedet, er de i stand til at opkræve præmiepriser uden at se for stor erosion i efterspørgslen.

Kreditforeninger og andelsselskaber

En anden af ​​detailbanktyperne er kreditforeninger (eller lignende kooperative institutioner). De tilbyder tjenester svarende til kommercielle banker, men normalt i mindre skala. Kreditforeninger er ikke-for-profit institutioner, hvor indskyderne er dets aktionærer. Som et resultat står kreditforeninger over for mindre pres for at generere overskud. Dette betyder, at de typisk opkræver lavere renter på lån og tilbyder højere renter på indlånskonti. Transaktionsgebyrer er også relativt lave, fordi kreditforeninger ikke opfatter dem som indtægtsdrivende. De ses oftere som tjenester, der kan tilbydes til kostpris.

Ikke desto mindre er der nogle ulemper ved kreditforeninger. På grund af at være meget mindre institutioner mangler kreditforeninger en stor tilstedeværelse. Dette afskrækker sandsynligvis forbrugere, der foretrækker, at banktjenester leveres personligt. Kreditforeninger anvender også mindre avanceret teknologi end banker, hvilket gør deres online banktjenester mindre sikre. Kreditforeninger har også færre ansatte og har åbent i kortere timer end forretningsbanker.

Kreditforeninger

Detailbankers funktioner

Fra et økonomisk synspunkt eksisterer alle tre typer detailbanker til at:

1. Giv mere likviditet ved at påvirke pengemængden i en økonomi

Dette gøres normalt ved at justere rentesatserne og regelmæssigt gennemgå kreditværdighedsprotokollerne.

2. Reducer sandsynligheden for misligholdelse af lån ved at samle risikoen ved at låne penge

Institutionerne er også i bedre positioner til at klare misligholdelser på grund af føderalt mandaterede reservekvoter. Forholdet sikrer, at banker altid har et minimum af kontanter ved hånden, der er en procentdel af de samlede forbrugerindskud.

3. Sænk låneomkostningerne ved at tilbyde konkurrencedygtige renter

Økonomier, der følger en keynesiansk keynesiansk økonomisk teori Keynesian Economic Theory er en økonomisk tankegang, der bredt siger, at det er nødvendigt med statslig intervention for at hjælpe økonomier med at komme ud af recession. Idéen kommer fra de økonomiske og økonomiske krig, der kan forventes fra frie markedsøkonomier, og positionerer regeringen som en "modvægt" pengepolitik, der øger overskuddet under økonomiske højkonjunkturer ved at øge renterne på lån og opbygge kontantreserver. Derefter forventes det under en recession at sænke renterne for at anspore forbrugernes udgifter og stimulere økonomisk vækst.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's forklaring på detailbanktyper. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
  • Federal Reserve (Fed) Federal Reserve (Fed) Federal Reserve er USA's centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi.
  • Nøglespillere på kapitalmarkederne Nøglespillere på kapitalmarkederne I denne artikel giver vi et generelt overblik over nøgleaktørerne og deres respektive roller på kapitalmarkederne. Kapitalmarkederne består af to typer markeder: primære og sekundære. Denne vejledning giver et overblik over alle de store virksomheder og karrierer på tværs af kapitalmarkederne.
  • Topbanker i USA Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter indførelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913