Wall Street - Definition, oversigt, historie, børskrak

Der er to måder at se på, hvad Wall Street er. Det er både en geografisk placering og det finansielle mekka i USA (og uden tvivl verdens). Med hensyn til geografi optager Wall Street otte blokke i Manhattan, New York. Det løber øst til vest fra Broadway til South Street, i hjertet af finansdistriktet. Repræsenterer kapitalismens hjerte Kapitalisme Kapitalisme er et økonomisk system, der giver mulighed for og tilskynder til privat ejerskab af virksomheder, der opererer for at generere fortjeneste. Også kendt som markedssystemet, er kapitalismen præget af private ejendomsret til jord, konkurrenceprægede markeder, den stabile retsstat, frit fungerende kapitalmarkeder. Wall Street er hjemsted for New York Stock Exchange (NYSE) Aktiemarked Aktiemarkedet refererer til offentlige markeder, der findes til udstedelse,køb og salg af aktier, der handler på en børs eller i håndkøb. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab, adskillige banker, andre finansielle institutioner og virksomheder.

Udtrykket "Wall Street" betragtes undertiden som generelt repræsentativt for investeringsbanker Liste over Top Investeringsbanker Liste over de 100 bedste investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch , værdipapirhandlere, hedgefonde og porteføljeforvaltere Porteføljeforvalter Porteføljeforvaltere styrer investeringsporteføljer ved hjælp af en seks-trins porteføljestyringsproces. Lær nøjagtigt, hvad en porteføljeforvalter gør i denne vejledning. Porteføljeforvaltere er fagfolk, der forvalter investeringsporteføljer med det mål at nå deres kunders investeringsmål. .Det refererer til både de mennesker og steder, der styrer finansverdenen.

Wall Street

Tidlig historie om Wall Street

Wall Street fik sit navn fra en bogstavelig, fysisk mur bygget i New York, da byen stadig var en hollandsk koloni. Guvernør Peter Stuyvesant opfordrede til at bygge en 10 fods mur, der beskyttede den nederste del af halvøen mod indianere.

Senere blev gaden kendt for at være en markedsplads, hvor handlende og købere mødtes for at drive forretning. I 1792 formaliserede de handlende og købere regler for at godkende og legitimere deres forretning, hvilket førte til den endelige dannelse af NYSE.

Nedbrud på Wall Street

Skønt det ikke var den første økonomiske depression eller markedskrasj i USA, udløste sammenbruddet i 1929 det, der hurtigt blev kendt som den store depression Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. . Der er ikke en specifik forklaring på, hvad der præcist udløste den massive aktiesalg i efteråret 1929. De skarpeste aktiehandlere - mænd som Jesse Livermore - indså, at aktiemarkedet havde været enormt overkøbt i nogen tid.

Til sidst rullede et lille salg ud i en stor panik, og investorer begyndte at sælge uden forskel, faldt aktiekurser og udløste markedet som helhed til at gå ned. Dow Jones mistede alle sine tidligere gevinster for året - og næsten 25% af sine samlede gevinster i årtiet - på få timer i slutningen af ​​oktober.

Begivenheden er historisk vigtig, når man ser på Wall Street af en række årsager. Mange individer mistede tilliden til hele landets økonomiske system. Dette førte til, at mange trak alle deres penge fra banker og efterfølgende forårsagede sammenbruddet af mange finansielle institutioner. Aktiemarkedsnedbruddet og den følgende depression førte til den første store regulering af aktiemarkedshandel. Tæt regeringstilsyn blev indført af den nyoprettede Securities and Exchange Commission. 1933 Securities Act 1933 Securities Act var den første store føderale værdipapirlov, der blev vedtaget efter aktiemarkedsnedbruddet i 1929. Loven omtales også som sandheden i værdipapirloven , Federal Securities Act eller 1933 Act. Det blev vedtaget den 27. maj 1933 under den store depression. ... loven havde til formål at rette op på nogle af de forkerte handlinger.Skønt mange anerkender Roosevelts “New Deal” regeringsudgifter til at afslutte depressionen, var det først med udbruddet af 2. verdenskrig, der fik landets ledighedsproblem til at forsvinde natten over, at den amerikanske økonomi virkelig begyndte at komme sig.

Wall Street-handel

Boligmarkedsstyrt

Det næstmest vigtige - og seneste - markedskrasj kom i 2008. Boligmarkedsnedbruddet var resultatet af sammenbruddet af hundreder af milliarder dollars af pantelånepapirer, Mortgage-Backed Security (MBS) A Mortgage-backed Security (MBS) MBS) er en gældssikkerhed, der er sikkerhedsstillet ved et pant eller en opkrævning af pant. En MBS er en aktiverstøttet sikkerhed, der handles på det sekundære marked, og som gør det muligt for investorer at drage fordel af pantforretningen, som mange handles som credit default swaps. Da de underliggende prioritetslån gik i misligholdelse, opstod standardindstillingerne til det punkt, at store långivere løb tør for finansiering og begyndte at gå under.

Svaret var hurtigt og ødelæggende: Wall Street-handlende, långivere og mæglere var i panik. Markeder rundt om i verden begyndte at styrtdykke, og banker holdt op med at låne ud til hinanden for at afhjælpe slakken. Til sidst indgav mange banker konkurs. Historisk set er det den største økonomiske depression siden 1929. Det var først med implementeringen af ​​Troubled Asset Relief Program (TARP) og den økonomiske stimuleringspakke i 2009, at det finansielle mekka sprang tilbage. Heftige føderale lån reddet mange af de førende finansielle institutioner på Wall Street.

På trods af sin ydmyge begyndelse og adskillige op- og nedture gennem historien betragtes Wall Street stadig som verdenscenter for penge, kapitalisme og finansiering.

Relaterede målinger

Vi håber, du nød at læse Finance's forklaring på Wall Street. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. Følgende økonomiressourcer vil være nyttige til at fremme din økonomiske uddannelse:

  • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
  • Nøglespillere på kapitalmarkederne Nøglespillere på kapitalmarkederne I denne artikel giver vi et generelt overblik over nøgleaktørerne og deres respektive roller på kapitalmarkederne. Kapitalmarkederne består af to typer markeder: primære og sekundære. Denne vejledning giver et overblik over alle de store virksomheder og karrierer på tværs af kapitalmarkederne.
  • Detailbanktyper Retailbanktyper I almindelighed er der tre hovedtyper af detailbanker. De er kommercielle banker, kreditforeninger og visse investeringsfonde, der tilbyder detailbanktjenester. Alle tre arbejder hen imod at levere lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrolkonti, opsparingskonto, pant, debetkort, kreditkort og personlige lån.
  • Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch