Forbrugerlån - Oversigt, typer og kategorier

Et forbrugerlån er et lån, der gives til forbrugerne til at finansiere specifikke typer udgifter. Med andre ord er et forbrugerlån enhver form for lån, der ydes til en forbruger af en kreditor Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter vedtagelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913. Lånet kan sikres (bakkes op af låntagerens aktiver) eller usikret (ikke bakkes op af låntagers aktiver).

Forbrugslån

Typer af forbrugerlån

  • Realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en pantlåntager eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selv om det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. : Brugt af forbrugerne til at finansiere køb af et hus
  • Kreditkort : Brugt af forbrugerne til at finansiere hverdagskøb
  • Autolån : Bruges af forbrugerne til at finansiere køb af et køretøj
  • Studielån : Brugt af forbrugerne til at finansiere uddannelse
  • Personlige lån : Bruges af forbrugere til personlige formål

For kvalificerede låntagere tjener forbrugerlån en lang række formål og er afgørende for at hjælpe dem med at finansiere deres liv.

Sikret vs. usikret forbrugerlån

Sikrede forbrugerlån er lån, der er bakket op af sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelse er et aktiv eller en ejendom, som en enkeltperson eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. (aktiver, der bruges til at dække lånet i tilfælde af, at låntager misligholder). Sikrede lån giver generelt låntageren større finansieringsbeløb, en længere tilbagebetalingsperiode og en lavere opkrævet rente. Da lånet bakkes op af aktiver, reduceres långiveren. For eksempel, i tilfælde af at låntager misligholder, ville långiveren være i stand til at overtage aktiver med sikkerhed og afvikle dem for at tilbagebetale det udestående beløb.

Usikrede forbrugslån er lån, der ikke understøttes af sikkerhedsstillelse. Usikrede lån giver generelt låntager et begrænset finansieringsbeløb, en kortere tilbagebetalingsperiode og en højere opkrævet rente. Da lånet ikke bakkes op af aktiver, står långiveren over for øget risiko. I tilfælde af misligholdelse af låntager kan långiveren muligvis ikke være i stand til at inddrive det udestående lånebeløb.

Kategorier af lån

1. Åben lån

Et åbent forbrugerlån, også kendt som revolverende kredit, er et lån, idet låntager kan bruge til enhver form for køb, men skal betale et minimumsbeløb af lånet plus renter tilbage inden en bestemt dato. Åbne lån er generelt usikrede. Hvis en forbruger ikke er i stand til at betale lånet fuldt ud inden den angivne dato, opkræves der renter.

Et kreditkort er et eksempel på et åbent forbrugerlån. Forbrugeren er i stand til at foretage køb på et kreditkort, men skal betale det udestående beløb, når det forfalder. Hvis forbrugeren ikke afregner det udestående beløb på kreditkortet, vil han / hun blive opkrævet renter, indtil beløbet er afbetalt.

2. Lukket lån

Et lukket forbrugerlån, også kendt som afdragskredit, bruges til at finansiere specifikke køb. I lukkede lån foretager forbrugeren lige månedlige betalinger over en periode. Sådanne lån er generelt sikret. Hvis en forbruger ikke er i stand til at betale afdragsbeløbet, kan långiveren beslaglægge de aktiver, der blev brugt som sikkerhed.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Bedste personlige økonomisoftware Bedste personlige økonomisoftware I betragtning af det utal af muligheder, der findes på markedet i dag, kan det være svært at vælge den bedste personlige økonomisoftware. Moderne teknologi har givet os personlig økonomisoftware, der er designet til at hjælpe os med at administrere vores penge bedre og holde os på toppen af ​​vores økonomi.
  • Gældsfald Gældsstandard En gældsstandard sker, når en låntager ikke betaler sit lån på det tidspunkt, det forfalder. Det tidspunkt, hvor en misligholdelse sker, afhænger af de vilkår, som kreditor og låntager er enige om. Nogle lån misligholder efter manglende en betaling, mens andre kun misligholder, når tre eller flere betalinger er gået glip af.
  • Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) er en amerikansk føderal lov, der pålægger forbrugerne at beskytte forbrugerne mod udnyttelse af kreditorer gennem faktureringsfejl. Enac
  • Personal Finance Personal Finance Personal finance er processen med planlægning og styring af personlige økonomiske aktiviteter såsom indtægtsgenerering, udgifter, opsparing, investering og beskyttelse. Processen med at styre ens personlige økonomi kan opsummeres i et budget eller en økonomisk plan.