PIK (betaling i natura) - Corporate Finance Institute

Et naturalydelser eller PIK-lån er et lån, hvor låntager har lov til at foretage rentebetalinger i andre former end kontanter. PIK-lånet gør det muligt for debitor at låne uden at have byrden ved kontant tilbagebetaling af renter, indtil lånets løbetid er afsluttet. PIK-lån bruges almindeligvis i gearet buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) En gearet buyout (LBO) er en transaktion, hvor en virksomhed erhverves ved hjælp af gæld som den vigtigste kilde til vederlag. En LBO-transaktion forekommer typisk, når et private equity-selskab (PE) låner så meget som muligt fra en række långivere (op til 70-80% af købsprisen) for at opnå en intern renteafkast IRR> 20% -transaktioner.

PIK-lån

Afhængigt af tilfældet kan betaling af renter ske ved en anden gældssikkerhed ved lån af et selskabs værdipapirer eller ved udstedelse af aktieoptioner. Ved løbetid eller refinansiering af lånet tilbagebetales det samlede beløb for det oprindelige lån plus PIK-sedler udstedt i stedet for renter.

Fordele ved PIK-lån

PIK-lån tages, hvis et selskab har et likviditetsproblem, men har evnen til at betale renter uden at betale kontant. Dette er attraktivt for virksomheder, der ønsker at undgå at foretage løbende kontante udgifter til gældsrenter Gældsplan En gældsplan indeholder al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteomkostninger som f.eks. Under en ledelse eller gearet buyout eller i en vækstfase af virksomheden. For at beskytte deres likvide aktiver betaler virksomheder deres forpligtelser ved hjælp af nye forpligtelser.

Risici ved PIK-lån

Selvom et PIK-lån tilbyder et højt vækstpotentiale, er det også meget dyrt og risikabelt. Dens renter er højere end andre lån, der opkræves på sammensat basis. Lånene genererer ikke nogen pengestrøm før løbetid. De er efterstillet konventionel gæld Seniorgæld Seniorgæld er penge, der skyldes af et selskab, der først har krav på selskabets pengestrømme. Det er mere sikkert end nogen anden gæld, såsom efterstillet gæld og mezzaninegæld Mezzanine Fund En mezzaninfond er en pulje af kapital, der investerer i mezzaninfinansiering til erhvervelser, vækst, rekapitalisering eller ledelse / gearet opkøb. I en virksomheds kapitalstruktur er mezzaninfinansiering en hybrid mellem egenkapital og gæld. Mezzaninfinansiering har oftest form af foretrukket aktie eller efterstillet og usikret gæld. , og de er generelt ikke baseret på aktiver.Derudover behandles PIK-lån normalt som usikret kredit. De har tendens til at føre til store tab i tilfælde af misligholdelse.

I en nøddeskal

Betalinger i naturalier udstedes normalt af virksomheder i dårlig økonomisk tilstand, der mangler kontanter til at betale renter. De udføres af investorer, der ikke er afhængige af låntagerens rutinemæssige pengestrøm som tilbagebetalingskilde for deres investeringer.

Fra en låntagerperspektiv kan PIK-lån bruges som en tranche Obligationstrancher Obligationstrancher er normalt dele af pantepapirer, der tilbydes på samme tid, og som typisk har forskellige risikoniveauer, belønninger og løbetider. For eksempel er sikkerhedsstillede pantforpligtelser (CMO) struktureret med en række trancher, der forfalder på forskellige datoer, har forskellige risikoniveauer og betaler forskellige renter. eller en del af en større finansieringspakke til at finansiere opkøb og gearede buyouts generelt. Det skal dog bemærkes, at det er fyldt med risiko og meget høje renter.

PIK-lån vil enten give et selskab de nødvendige kontanter til at inddrive eller blot forværre situationen og formere de involverede risici. Virksomheder skal med succes afveje fordelene ved investeringen i forhold til omkostningerne ved at opnå dem.

Andre ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Giftpiller
  • Mezzanine Funds Mezzanine Fund En mezzanine Fund er en pulje af kapital, der investerer i mezzaninefinansiering til opkøb, vækst, rekapitalisering eller ledelse / gearede buyouts. I en virksomheds kapitalstruktur er mezzaninfinansiering en hybrid mellem egenkapital og gæld. Mezzaninfinansiering har oftest form af foretrukket aktie eller efterstillet og usikret gæld.
  • Revolver gæld Revolver gæld Revolver gæld er en form for kredit, der adskiller sig fra afdragslån. I revolvergæld har låntager konstant kreditadgang op til det maksimale
  • Revolverende gæld Hvad er revolverende gæld - Vejledning og forklaring Revolverende gæld kaldes også en kreditlinje (LOC). En revolverende gæld har ikke et fast betalingsbeløb hver måned. Gebyrerne er baseret på lånets faktiske saldo. Det samme gælder for beregningen af ​​renten; det er afhængigt af lånets samlede udestående saldo.