Lehman Brothers - Oversigt, historie, faldet fra nåde

Lehman Brothers 'aktie solgte til $ 86 pr. Aktie i februar 2007, hvilket gav virksomheden en markedsværdi. Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af et selskabs udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder på næsten $ 60 mia. For året rapporterede virksomheden en ny rekordhøj nettoindkomst på over $ 4 mia. I januar 2008 var Lehman Brothers den fjerde største investeringsbank i USA

I marts, umiddelbart efter Bear Stearns (den næststørste indehaver af realkreditobligationer. Sikkerhedsstillelse med pant i sikkerhed (MBS)) En realkreditobligeret sikkerhed (MBS) er en gældssikkerhed, der er sikkerhedsstillet af et pant eller en samling af prioritetslån. MBS er en aktiverstøttet sikkerhed, der handles på det sekundære marked, og som gør det muligt for investorer at drage fordel af realkreditforretningen lige bag Lehman Brothers) næsten kollapsede, Lehman-aktien faldt med næsten 50%. I juni rapporterede virksomheden et kvartalsvis underskud på 2,8 mia. $, Det første kvartalsvise tab siden den blev udskilt fra American Express helt tilbage i 1994.

Ved udgangen af ​​2008 var Lehman Brothers Holdings Inc. forsvundet fra investeringsbanklandskabet, den største virksomhedskonkurs (med $ 619 mia. I gæld) i USAs historie.

Lehman Brothers

Resumé:

  • Lehman Brothers begyndte i midten af ​​det 19. århundrede - 1844 for at være præcis - som en almindelig butik. Henry Lehman var ansvarlig for den første inkarnation af virksomheden; hans brødre (Mayer og Emanuel) sluttede sig til virksomheden i 1850 og lagde grunden til, hvad der ville blive et kraftværk i den finansielle industri.
  • 1990'erne var en tid med stor magt og økonomisk succes for Lehman Brothers; ophævelsen af ​​Glass-Steagall Act tillod virksomheden at engagere sig i både kommercielle og investeringsbanktjenester, et skridt der i sidste ende ville føre til dets undergang.
  • Lehmans ultimative ende kom som et resultat af at være fuldstændig overvældet af realkreditobligationer (MBS), der for det meste blev bakket op med subprime-lån, hvoraf mange blev misligholdt.

Begyndelsen af ​​Lehman Brothers

Lehman Brothers begyndte i midten af ​​det nittende århundrede, 1844 for at være præcis. Det blev startet i Montgomery, Alabama af Henry Lehman, en indvandrer fra Tyskland. Fra at være en tørre- og almindelig butik sluttede Henrys brødre - Mayer og Emanuel - sig til ham og fødte Lehman Brothers i 1850. I løbet af 1850'erne begyndte Lehman at blive et stort handelsvareselskab med speciale i det vigtigste bomuldsmarked.

Virksomhedens skift fra råvarehandel til investeringsbank begyndte i 1906, da det indgik partnerskab med Goldman Sachs på en børsintroduktion. Mellem 1906 og 1926 var Lehman involveret i at tegne næsten hundrede nye aktieemissioner, inklusive dem fra sådanne bemærkelsesværdige virksomheder som FW Woolworth, Studebaker og Macy's stormagasiner.

Lehman Brothers historie afspejler, hvordan investeringsbanker ændrede sig og udviklede sig i USAs økonomi. Virksomheden formåede at forfølge og endda trives gennem store nationale omvæltninger som borgerkrigen, begge verdenskrige og aktiemarkedsnedbruddet i 1929 og den deraf følgende store depression Den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra i slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. . Gennem et utal af ændringer, spin-offs og fusioner udviklede virksomheden sig til en varemægler og i sidste ende til en af ​​de største investeringsbanker i verden.

Succes i 1990'erne

Lehman Brothers blev købt af Shearson / American Express i 1984 for en rapporteret $ 360 millioner. American Express ejede Lehman Brothers fra 1984 til 1994, på hvilket tidspunkt det udskød virksomheden via en børsintroduktion (IPO), der tiltrak mere end 3 milliarder dollars i ny kapital. Ophævelsen af ​​Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act, også kendt som Banking Act fra 1933, er et stykke lovgivning, der adskiller investering og kommerciel bankvirksomhed. Loven kom som en nødsituation på de massive banksvigt under den store depression, da man troede, at spekulation fra kommercielle banker havde bidraget til nedbruddet - som tidligere forhindrede banker i at drive investering og kommerciel bankvirksomhed - gjorde det muligt for Lehman Brothers at udvide meget ved at tilbyde begge tjenester.

Lehman Brothers sejrede efter rædslerne den 11. september og fortsatte som en dominerende kraft i investeringsbankbranchen. I 2007 var Lehman vokset til at blive det fjerde største investeringsbankfirma i landet. Meget af væksten og rentabiliteten kom fra enorme investeringer i realkreditobligationer (MBS). Ironisk nok førte de samme investeringer i sidste ende til virksomhedens undergang.

Boligmarkedet og Subprime-lån

Lehman Brothers var dybt investeret i realkreditobligationer (MBS'er), da midten af ​​2000'erne rullede rundt. Boligboomen førte til en overvægt af både MBS'er og sikkerhedsgældsforpligtelser (CDO'er) Collateralized Debt Obligation (CDO) A Collateralized Debt Obligation (CDO) er et syntetisk investeringsprodukt, der repræsenterer forskellige lån samlet og solgt af långiveren på markedet. Indehaveren af ​​den sikkerhedsstillede gældsforpligtelse kan i teorien opkræve det lånte beløb fra den oprindelige låntager ved udløbet af låneperioden. blev oprettet, og i 2007 var Lehman den største indehaver af MBS.

Prikken over i'et for Lehman Brothers var dets dybe dyk i lånets oprindelse i 2003. Virksomheden erhvervede en række långivere, hvoraf flere fokuserede på at yde de subprime-lån, som den amerikanske regering havde skubbet på siden århundredskiftet. Deres enorme investeringer i MBS, hvoraf mange fulde af subprime-realkreditlån, var årsagen til Lehman Brothers død.

Finansielle krise

Boligmarkedsstyrtet

De utroligt risikable og tilfældigt strukturerede subprime-lånepakker var overvældende på markedet i 2007 og frem til 2008. I virkeligheden begyndte de tidligste stadier af nedbruddet allerede i 2006. Alt, hvad der kræves, var en afmatning på boligmarkedet for misligholdelse af realkreditlån til vokse i antal. Det enorme antal subprime-pant kunne simpelthen ikke opretholdes.

Lehman Brothers fortsatte dog med at uddybe deres investering i boligmarkedet og realkreditlån og købte et massivt stykke af ejendomsmarkedet med en kvittering fra 2007 for mere end 100 mia. Dollars i realkreditobligationer.

Konkurrence og fiasko

Lehman Brothers største konkurrent - Bear Stearns - gik først i flammer. En Federal Reserve-støttet aftale gjorde det muligt for JP Morgan Chase at købe virksomheden ud i 2008. Handlen gjorde dog Lehmans fremtid usikker.

Lehman var allerede i en svækket tilstand efter at være afhængig af repos for daglig finansiering. Virksomheden forsøgte at øge markedets tillid gennem kapitalindsamling i forsommeren 2008. Imidlertid viste bevægelsen sig mindre betryggende, da Lehman i september rapporterede et forventet tab i 3. kvartal på næsten $ 4 mia. Oven i dette rapporterede det et tab på 5,6 mia. Dollars i nedskrivninger af giftige aktiver.

Slutningen af ​​Lehman Brothers

Lehmans aktie faldt med omkring 77% i de første syv dage i september 2008. Richard Fuld - den daværende administrerende direktør - forsøgte at redde ansigt foran investorer og holde dørene åbne ved hjælp af flere taktikker, herunder en spin-off af selskabets virksomhed. erhvervsejendomme.

Investorer så Lehman for hvad det var: et synkende skib. Det klare signal om, at investorer kørte, kom med hævelsen af ​​kredit misligholdte swaps på Lehmans gæld såvel som med backtracking af store hedgefondinvestorer.

Det sidste halm faldt den 15. september, da både Bank of America og Barclays forsøgte at købe redningsaftaler. Lehman Brothers blev tvunget til at anmode om konkurs, en handling, der sendte selskabets aktie, der styrtede ned til 93%. Da det hele var overstået, var Lehman Brothers - med sine 619 milliarder dollar i gæld - den største virksomhedskonkurrence i amerikansk historie.

Efter konkursindgivelsen erhvervede Barclays og Nomura Holdings til sidst størstedelen af ​​Lehmans investeringsbank- og handelsaktiviteter. Barclays afhentede desuden Lehmans hovedkvarter i New York.

Lehmans sammenbrud bidrog meget til dominoeffekten af ​​flere finansielle katastrofer, der til sidst blev den globale finanskrise i 2008 2008-2009 Global finanskrise Den globale finanskrise i 2008-2009 refererer til den massive finansielle krise, som verden stod over for fra 2008 til 2009 Den finansielle krise satte sit præg på enkeltpersoner og institutioner over hele kloden, hvor millioner af amerikanere blev dybt påvirket. Finansielle institutioner begyndte at synke, mange blev absorberet af større enheder, og den amerikanske regering blev tvunget til at tilbyde redning. Mange i branchen spekulerer stadig på, hvorfor Lehman fik lov til at fejle, snarere end at blive reddet af den amerikanske føderale regering, som så mange andre banker var. En grund, der ofte fremsættes, er simpelthen den enorme størrelse af Lehmans gæld og den ulykkelige manglende evne til dets aktiver til at begynde at dække den.

Andre ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Konkurs Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer.
  • Goldman Sachs Group Goldman Sachs Group Goldman Sachs Group Inc. er en multinationale investeringsbank, der blev oprettet i 1869 af Marcus Goldman. Det tilbyder kapitalforvaltning, fusioner og opkøb, mæglervirksomhed og sikkerhedstegning gennem 4 segmenter: Investment Banking, Investment Management, Investing & Lending, & Institutional Clients, Lær om GS
  • Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de bedste investeringsbanker Liste over de 100 største investeringsbanker i verden sorteret alfabetisk. Top investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Topregnskabsskandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne