Virtuel valuta - Oversigt, typer, fordele og ulemper

Virtuel valuta er en type ureguleret digital valuta. Det udstedes eller kontrolleres ikke af en centralbank. Eksempler på virtuelle valutaer inkluderer Bitcoin Bitcoin Bitcoin er forløberen for kryptovalutamarkedet. Opererer på blockchain-teknologi, er Bitcoin indstillet til at forstyrre valutamarkedet. Opfundet i 2008, Litecoin og XRP. Digitale valutaer gemmes i og transaktioner gennem udpeget software, applikationer og netværk i digital form.

Virtuel valuta

Virtuelle valutaer udstedes typisk af private udstedere og bruges blandt specifikke virtuelle samfund. Sikkerheden for den software og de netværk, som virtuelle valutaer står på, er en kritisk bekymring.

De traditionelle regulerede valutaer understøttes af statsgæld (fiat-valuta) eller hårde aktiver såsom guld. I modsætning hertil bakkes ikke virtuelle valutaer op uden egenværdi Egenværdi Den indre værdi af en virksomhed (eller enhver investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret til den relevante diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på den indre værdi af en virksomhed alene. . Værdien af ​​en virtuel valuta er hovedsageligt drevet af handelsfolk. Som et resultat af sin uregulerede karakter kan en virtuel valuta opleve omfattende prisudsving.

Resumé

  • Virtuel valuta er en type ureguleret digital valuta, der ikke udstedes eller kontrolleres af en centralbank. Eksempler inkluderer Bitcoin, Litecoin og XRP.
  • Virtuel valuta kan enten være centraliseret eller decentraliseret. En decentral virtuel valuta har ikke en central administrator.
  • Decentraliseringen af ​​virtuel valuta er afhængig af blockchain-netværk, som er kryptografibaseret. Den kryptografibaserede virtuelle valuta er kendt som kryptokurrency.

Typer af virtuel valuta

Med hensyn til juridisk status er der to hovedtyper af virtuelle valutaer - centraliseret og decentraliseret .

1. Centraliseret

En centraliseret virtuel valuta har en central administrator eller et lager. Den centrale administrator af en virtuel valuta er typisk udsteder af denne valuta. Rollen ligner en centralbank i et reguleret valutasystem. XRP er et eksempel på centraliseret virtuel valuta.

2. Decentraliseret

Omvendt har en decentral valuta ikke en tredjeparts central administrator eller lager. I stedet vil et distribueret system autentificere transaktionerne med en decentral virtuel valuta.

Mange decentrale valutaer er baseret på blockchain-netværk såsom Bitcoin, Litecoin og Ethereum Ethereum Ethereum er en af ​​de voksende kryptovalutaer, der kæmper mod Bitcoin. Med stigningen af ​​Bitcoin (BTC) er kryptokurrencymarkedet blevet valideret. . Et blockchain-netværk forbinder en liste over poster, der er kendt som blokke, med kryptografi. Når der anmodes om en transaktion, udsendes anmodningen i netværket, der består af mange computere (noder).

Efter at transaktionen er verificeret af netværket, tilføjes en permanent og uforanderlig blok, der indeholder transaktionsoplysningerne, til den eksisterende blockchain Blockchain Blockchain-netværk muliggør vedligeholdelse af en voksende liste over poster. Blockchain-godkendelse er det, der understøtter kryptovaluta-sikkerhed. . Transaktionen gennemføres og registreres i overensstemmelse hermed.

Sammenlignet med et centraliseret virtuelt valutasystem undgår det decentrale peer-to-peer-netværk en central administrator og dermed en centraliseret sikkerhedsfejl. På grund af fraværet af formidlere giver decentralisering også mulighed for mere gennemsigtighed mellem parterne og lavere transaktionsomkostninger.

Manglen på en central myndighed fører imidlertid til regulatoriske betænkeligheder. Hvidvaskning af penge og andre ulovlige transaktioner kan drage fordel af den decentrale opsætning.

Fordele ved virtuelle valutaer

1. Praktisk

Den største fordel ved virtuelle valutaer er bekvemmelighed. Betalinger med virtuelle valutaer er hurtige og lette på grund af dens netværksbaserede karakter. Brugen af ​​virtuelle valutaer er især praktisk i internationale transaktioner.

2. Decentraliseret

Desuden undgår decentralisering også formidlere. Det sænker transaktionsomkostningerne og undgår sikkerhedsfejl hos den centrale administrator.

Ulemper ved virtuelle valutaer

1. Mangler omfattende regulering

Reglerne over virtuelle valutaer er ikke omfattende eller systematiske nok, hvilket forhindrer deres verdensomspændende accept. Manglende tilsyn fra en central administrator giver decentraliserede virtuelle valutaer muligheder for ulovlige transaktioner og hvidvaskning af penge.

2. Meget ustabil

Uden gebyret for en centralbank er værdien af ​​en virtuel valuta meget ustabil. Derfor er det et mindre gunstigt værktøj til at gemme værdi eller udvekslingsmiddel. For eksempel toppede Bitcoin i slutningen af ​​2017 på næsten $ 20.000 pr. Enhed. Det faldt senere til omkring $ 3.000 pr. Enhed inden for et år.

3. Potentielle sikkerhedsproblemer

Virtuelle valutaer giver også sikkerhedsproblemer. På trods af forbedrede krypteringsteknikker er tab eller lækage af godkendelsesoplysninger stadig muligt og kan medføre store tab for ejere af virtuel valuta.

Digital valuta, virtuel valuta og kryptovaluta

Digital valuta er et bredt begreb, der henviser til alle de monetære aktiver, der er i digital form. Virtuel valuta er en delmængde af digital valuta, og kryptokurrency er en delmængde af virtuel valuta.

Digital valuta kan enten være reguleret eller ureguleret. En reguleret digital valuta udstedes af et lands centralbank og kan være denomineret til en suveræn valuta. Den regulerede type digital valuta er således underlagt et lands pengepolitik.

Virtuel valuta er en type ureguleret digital valuta. Det udstedes og kontrolleres af en privat udsteder i stedet for en centralbank. Derfor er den ikke underlagt nogen pengepolitik. En virtuel valuta kan enten være centraliseret eller decentraliseret. Nogle virtuelle valutaer indeholder kryptografi, og andre ikke.

Cryptocurrency refererer til en type virtuel valuta, der implementerer kryptografiteknologi for at sikre og godkende valutatransaktioner. Kryptovalutaer afhænger af blockchain-netværk. Derfor er kryptokurver decentrale virtuelle valutaer.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Atomic Swaps Atomic Swaps Atomic swaps er automatiserede, selvhåndhævende kryptokurrencyudvekslingskontrakter, der gør det muligt at handle kryptokurver peer-to-peer uden behov for en
  • Blockchain Blockchain Blockchain-netværk muliggør vedligeholdelse af en voksende liste over poster. Blockchain-godkendelse er det, der understøtter kryptovaluta-sikkerhed.
  • Libra Libra Cryptocurrency Libra er en kryptokurrency oprettet af Facebook. Libra-kryptokurrency er beregnet til at blive brugt som en simpel global valuta med lave gebyrer. Det vil i det væsentlige være digitale penge på din telefon, som kan bruges til at betale for ethvert køb, hvor kryptovaluta understøttes. Vægten er bakket op af en kurv af aktiver,
  • Pengepolitik Pengepolitik Pengepolitik er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten af ​​pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed.