Nominel afkast - Oversigt, formel, eksempler

Den nominelle afkast er den samlede afkast, der optjenes på en investering før justering for eventuelle fradrag og præmier, såsom investeringsgebyrer, handelsomkostninger, skatteudgifter og inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i prisniveau varer over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). . Det kan betragtes som ”ansigt” -beløbet for et afkast.

Nominel afkast

Formel for den nominelle afkast

Nominel afkast - Formel

Forståelse af den nominelle afkast

Et afkast er nettogevinst eller -tab på en investering over en bestemt periode, normalt udtrykt som en procentdel af den oprindelige investering.

Den nominelle afkast er en simpel afkastmetric, der giver investorerne et let sammenligneligt procentuelt afkast på forskellige investeringer. Det er en simpel måling, da den fjerner mere komplicerede faktorer, der påvirker ydeevnen, såsom skatter og inflation.

Brug af en nominel forrentning gør forskellige investeringer med forskellige tidshorisonter og forskellige tilknyttede inflation mere sammenlignelige. Desuden kan investeringer med forskellige skattebehandlinger lettere sammenlignes med den nominelle afkast.

Praktisk eksempel

Du har købt 100 aktier, der koster $ 15 hver. Efter nøjagtigt et år er aktiekursen for hver aktie $ 22. Forudsat at der ikke er nogen udbytte og ingen handelsomkostninger, hvad er den nominelle afkast?

Oprindelig investeringspris = $ 15 * 100 aktier = $ 1.500

Nuværende investeringsværdi = $ 22 * ​​100 aktier = $ 2.200

Så, (2.200 / 1.500 ) - 1 = 0.4667 eller 46.67%

Det kan også beregnes ved hjælp af aktiekursen på kun en enkelt aktie.

Oprindelig investeringspris = $ 15 / aktie

Nuværende investeringsværdi = $ 22 / aktie

Så, (22/15 ) - 1 = 0.4667 eller 46.67%

Nominel forrentning vs. reel afkast

Det nominelle niveau for et afkast afhænger af ændringer i købekraften for penge. Justering af den nominelle afkast efter inflation giver den reelle afkast, der betragtes som den faktiske stigning i købekraft.

Købekraft kan betragtes som mængden af ​​varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der opstår som kan købes med et fast beløb. Med en stabil inflation kan du forvente, at købekraften falder over tid, efterhånden som varer og tjenester bliver dyrere.

Desuden kan den reelle afkast omfatte den skattesats, som investoren er underlagt. Justering af den nominelle afkast for beskatningssatsen er det faktiske afkast, som investoren modtager, lavere end den nominelle rente.

Praktisk eksempel

Du har investeret i et værdipapir, der giver 10% afkast over nøjagtigt et år. Inflationen over den samme tidsperiode er 3%. Ignorering af handelsgebyrer Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger er omkostninger, der ikke påløber nogen deltager i transaktionen. De er sunkne omkostninger som følge af økonomisk handel på et marked. I økonomi er teorien om transaktionsomkostninger baseret på den antagelse, at folk er påvirket af konkurrencedygtig egeninteresse. , skatter eller andre udgifter:

Hvad er den nominelle afkast?

Den nominelle forrentning er simpelthen 10% eller det samlede afkast af investeringen uden at overveje inflation.

Hvad er den reelle afkast?

Den reelle afkast er 7% (10% - 3%), hvilket er afkastet justeret for inflation. I dette eksempel er din købekraft steget med 7%.

Overvej nu det samme eksempel, men nu er du underlagt en skattesats på 20% på investeringen.

Hvad er den nominelle afkast?

Den nominelle afkast er stadig 10%; det er investeringens samlede afkast uden hensyntagen til inflation og skat.

Hvad er den reelle afkast?

Den reelle afkast er nu 5% ; det beregnes som følger:

10% * (1 - 20%) = 8%, hvilket er investeringsafkastet efter skat.

Justeret for inflationen (8% - 3%) er den reelle afkast 5%. I dette eksempel steg din købekraft med 5%.

Problemet med den nominelle afkast

Som nævnt tidligere er den nominelle afkast en forenklet afkast, der bruges til at sammenligne investeringer. Imidlertid bør investorer og beslutningstagere være forsigtige med at bruge den nominelle afkast, da den ikke nøjagtigt afspejler det faktiske afkast, som en investor vil modtage.

Når der træffes beslutninger, betyder den nominelle afkast ikke noget, investeringer skal evalueres og i sidste ende sammenlignes med den reelle afkast og de reelle risikopræmier. I betragtning af skatter, inflation og andre omkostninger er det vigtigt at bestemme den optimale investering.

For eksempel investerer tillid Real Estate Investment Trust (REIT) En ejendomsinvestering trust (REIT) er en investeringsfond eller sikkerhed, der investerer i indkomstgenererende ejendomsejendomme. Fonden drives og ejes af et selskab med aktionærer, der bidrager med penge til at investere i kommercielle ejendomme, såsom kontor- og lejlighedsbygninger, lagre, hospitaler, indkøbscentre, studenterboliger, hoteller er investeringskøretøjer, der typisk modtager gunstige skattebehandlinger. Hvis man sammenligner investeringsforeningenes nominelle afkast med andre investeringer, kan det synes at generere dårligere afkast. Imidlertid vil investeringstilliden i virkeligheden give et større reelt afkast til investorer.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Årlig forrentning Årlig forrentning Årlig forrentning er en måde at beregne investeringsafkast på årsbasis. Når vi investerer, vil vi ofte vide, hvor meget vi tjener
  • Nominel rente Nominel rente Nominel rente refererer til rentesatsen inden justering for inflation. Det henviser også til den sats, der er specificeret i lånekontrakten uden
  • Købekraftsparitet Købekraftsparitet Begrebet købekraftsparitet (PPP) bruges til at foretage multilaterale sammenligninger mellem de forskellige landes nationale indkomst og levestandard. Købekraft måles ved prisen på en bestemt kurv med varer og tjenester. Paritet mellem to lande indebærer således, at en valutaenhed i et land vil købe
  • Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger er omkostninger, der ikke påløber nogen deltager i transaktionen. De er sunkne omkostninger som følge af økonomisk handel på et marked. I økonomi er teorien om transaktionsomkostninger baseret på den antagelse, at folk er påvirket af konkurrencedygtig egeninteresse.