Hamadas ligning - oversigt, hvordan det fungerer, vigtighed

Hamadas ligning falder ind under paraplyen for virksomhedsfinansiering. Det bruges til at skelne et gearet selskabs finansielle risiko fra dets forretningsrisiko. Den kombinerer to sætninger: Modigliani-Miller sætning M&M sætning M&M sætning eller Modigliani-Miller sætning er en af ​​de vigtigste sætninger inden for virksomhedsfinansiering. Teoremet blev udviklet af økonomerne Franco Modigliani og Merton Miller i 1958. Hovedideen med M & M-teorien er, at en virksomheds kapitalstruktur ikke påvirker dens samlede værdi. og model for kapitalaktivprisfastsættelse (CAPM) Model for kapitalfastsættelsesprissætning (CAPM) Kapitalaktivprismodel (CAPM) er en model, der beskriver sammenhængen mellem forventet afkast og risiko for et værdipapir. CAPM-formlen viser, at et sikkerhedsafkast er lig med det risikofrie afkast plus en risikopræmie,baseret på betaen af ​​denne sikkerhed. Hamadas ligning er struktureret på en måde, der først og fremmest hjælper med at bestemme en virksomheds gearede beta og dermed hvordan den bedst kan strukturere dens kapital.

Hamadas ligning

Ligningen får sit navn fra Robert Hamada, tidligere dekan for University of Chicago Booth School of Business. Han fik sin BA i kemiteknik fra Yale University og sin ph.d. i økonomi fra MIT Sloan School of Management.

Resumé:

  • Hamadas ligning er en hybrid af sættene Modigliani-Miller og Capital Asset Pricing Model.
  • Det bruges til at forstå, hvordan en virksomheds kapitalomkostninger vil blive påvirket, når gearing anvendes.
  • Højere beta-koefficienter betyder risikofyldte virksomheder.

The Modigliani-Miller sætning og Capital Asset Pricing Model

The Modigliani-Miller Theorem , oprettet af Franco Modigliani og Merton Miller, er grundlaget for moderne kapitalstruktur. Det hedder simpelthen, at - uden for konkursomkostningerne Konkurs er konkurs den juridiske status for en menneskelig eller en ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. skatter, skæv information og et ineffektivt marked - en virksomheds værdi bør ikke påvirkes af, hvordan den finansieres, uanset om den udsteder aktier eller gæld.

Den Capital Asset Pricing Model (CAPM) siger, at investorerne forventer at tjene penge til at tage risici og for den tidsmæssige værdi af penge. Den risikofrie sats for CAPM giver plads til tidsværdien af ​​penge Tidsværdi af penge Tidsværdien af ​​penge er et grundlæggende økonomisk koncept, der hævder, at penge i nutiden er mere værd end den samme pengesum, der skal modtages i fremtiden. Dette er sandt, fordi penge, som du har lige nu, kan investeres og tjene et afkast, og derved skabe et større beløb i fremtiden. (Også med fremtiden. Beta er et mål for potentiel risiko; mere risikable investeringer kommer med en højere beta.

Mens udsagnene ovenfor er klippet definitioner, giver de en kort oversigt og hjælper med at forklare, hvorfor Hamadas ligning er en slags hybrid mellem de to sætninger.

Sådan fungerer Hamadas ligning

Et gearet firma er et, der finansieres af både gæld og egenkapital. Hamadas ligning kontrollerer et gearet selskab mod en uhåndteret modstykke. Dette er nyttigt inden for en række områder, herunder:

  • Risikostyring Risikostyring Risikostyring omfatter identifikation, analyse og reaktion på risikofaktorer, der indgår i en virksomheds liv. Det gøres normalt med
  • Kapitalstrukturering
  • Porteføljestyring
  • Finansiere

I det væsentlige bruges det til at forstå kapitalomkostningerne for gearede virksomheder baseret på kapitalomkostninger for lignende virksomheder. Lignende virksomheder ville være dem med sammenlignelig risiko og derfor lignende unlevered beta. Sådan ser formlen ud:

Hamadas ligning

Hvor:

  • βL = levered beta
  • βU = Unlevered beta
  • T = Skattesats
  • D / E = Gældsgrad

Hvorfor er Hamadas ligning nyttig?

Hamadas ligning er nyttig, fordi den er en dybtgående analyse af en virksomheds kapitalomkostninger, der viser, hvordan yderligere aspekter af finansiel gearing er relateret til den samlede risikovillighed i virksomheden.

Beta er en måling, der bruges til at vise, hvor risikabelt et system er, og i forhold til en virksomhed, hvor risikabelt et operativsystem er eller mere specifikt, hvor risikabelt et investerings- eller finansielt system er. Investorer og finansielle bagmænd bør ikke være villige til at komme bag et selskab, der ikke opererer efter en økonomisk sund plan. Hamada-ligningen afslører, hvordan en virksomheds beta ændrer sig med gearing. Hvis virksomhedens beta-koefficient er højere, er det mere risikabelt at investere i.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • Beta Beta Beta (β) for en investeringssikkerhed (dvs. en aktie) er en måling af dens volatilitet i afkast i forhold til hele markedet. Det bruges som et mål for risiko og er en integreret del af CAPM (Capital Asset Pricing Model). En virksomhed med en højere beta har større risiko og også større forventede afkast.
  • Kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Et firmas kapitalstruktur
  • Kapitalomkostninger Kapitalomkostninger Kapitalomkostninger er det minimumsafkast, som en virksomhed skal tjene, før den genererer værdi. Inden en virksomhed kan skabe overskud, skal den i det mindste generere tilstrækkelige indtægter til at dække omkostningerne ved finansiering af driften.
  • Risikofri rente Risikofri rente Den risikofrie rente er den rente, som en investor kan forvente at tjene på en investering, der har nul risiko. I praksis anses den risikofrie sats almindeligvis for at være lig med de renter, der er betalt på en 3-måneders statskasse, generelt den sikreste investering, en investor kan foretage.