Greenmail - En form for virksomhedsudpressning, fjendtlige overtagelser

At begå Greenmail indebærer at købe et betydeligt antal aktier Lager Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. i et målselskab, der truer en fjendtlig overtagelse, og derefter bruger truslen til at tvinge målselskabet til at tilbagekøbe udbytte kontra aktietilbagekøb / tilbagekøb Aktionærer investerer i børsnoterede virksomheder til kapitalstigning og indkomst. Der er to hovedmåder, hvorpå et selskab returnerer overskud til sine aktionærer - kontant udbytte og tilbagekøb af aktier. Årsagerne til den strategiske beslutning om udbytte vs tilbagekøb af aktier adskiller sig fra selskab til selskab aktierne til en højere pris.I lighed med afpresning er greenmail penge, der betales til et andet firma for at forhindre aggressiv adfærd (dvs. en uønsket overtagelse).

Greenmail

Hvordan fungerer Greenmail?

Der er fire grundlæggende trin til at begå Greenmail:

  1. En investor eller virksomhed “raider” erhverver en stor andel i en virksomhed ved at købe aktier fra det åbne marked.
  2. Investoren eller virksomheden truer en fjendtlig overtagelse, men tilbyder at sælge aktierne tilbage til målselskabet til en præmiepris (over markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af et selskabs udestående aktier. svarende til den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder). Raider lover også at lade målselskabet være alene, når målselskabet genkøber aktierne.
  3. Målfirmaet bruger aktionærpenge til at betale løsepenge.
  4. Målvirksomhedens værdi reduceres, og greenmaileren går væk med en betydelig fortjeneste.

Praksis var markant fremtrædende i 1980'erne. Mellem april 1983 og april 1984 alene betalte virksomheder over 4 mia. $ I greenmail.

Carl Icahn betragtes bredt som en af ​​de mest berygtede greenmailere nogensinde på grund af flere transaktioner, han stod bag i 80'erne. Du kan læse mere om Carl og hans berømte overtagelser i denne Fortune-artikel.

Udfordringer over for målselskaber i en Greenmail

Greenmail, som er en udfordrende situation for målvirksomheder, præsenterer to valg:

  1. Gør intet, og lad deres virksomhed overtages
  2. Betal en høj præmie for at undgå en fjendtlig overtagelse

Ofte vil målselskaber købe aktierne tilbage til en præmie for at forhindre en fjendtlig overtagelse.

For eksempel køber selskab A 20% af aktierne i selskab B og truer derefter en overtagelse. Ledelsen i selskab B, uden andre optioner, køber aktierne tilbage til en præmie for at undgå at blive overtaget. Virksomhed A opnår en betydelig gevinst ved videresalg af aktierne med en præmie tilbage til selskab B, og selskab B mister et betydeligt beløb.

Lovligheden af ​​Greenmail

På grund af bølgen af ​​greenmails i 1980'erne vedtog flere stater i USA vedtægter, der forbyder virksomheder at betale greenmail.

For eksempel:

  • En New York-lov forbyder et selskab i New York at købe mere end 10% af sin egen aktie tilbage fra en aktionær til en højere pris end markedsværdien (medmindre det er godkendt i et flertal af aktionærerne).
  • Vedtægter i Ohio og Pennsylvania kræver, at investorer, der bruger greenmail, fjerner alt overskud, de tjener.

Derudover skal der i henhold til § 5881 i Internal Revenue Code betales punktafgift på 50% af overskuddet fra en greenmail. Da praksis imidlertid ikke er veldefineret, undgår man let punktafgiften.

Berømt eksempel på Greenmail

Et berømt eksempel involverede Goodyear Company og Sir James Goldsmith. I 1986 havde Sir James Goldsmith en ejerandel på 11,5% (i gennemsnit 42,20 $ pr. Aktie) i Goodyear Company og truede med at overtage virksomheden for 4,7 mia. $ (49 $ pr. Aktie).

Som svar indvilligede Goodyear i at tilbagekøbe de eksisterende aktier fra Sir James for $ 49,50 pr. Aktie ($ 620,7 mio.), Forudsat at Sir James undlod at købe en Goodyear-aktie i 5 år. I sidste ende tjente Sir James cirka 93 millioner dollars i fortjeneste.

Derudover for at forhindre et andet overtagelsesforsøg i fremtiden tilbød Goodyear at tilbagekøbe 40 millioner aktier med 109 millioner udestående aktier til $ 50 pr. Aktie i et åbent tilbud til alle aktionærer. I sidste ende kostede køb af 40 millioner aktier Goodyear 2,6 milliarder dollars.

Relaterede målinger

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se følgende gratis finansressourcer:

  • Udbytte kontra aktietilbagekøb / tilbagekøb Udbytte vs aktietilbagekøb / tilbagekøb Aktionærer investerer i børsnoterede virksomheder til kapitalforbedring og indtægter. Der er to hovedmåder, hvorpå et selskab returnerer overskud til sine aktionærer - kontant udbytte og tilbagekøb af aktier. Årsagerne til den strategiske beslutning om udbytte i forhold til tilbagekøb af aktier er forskellige fra virksomhed til virksomhed
  • Aktiekapital Aktiekapital Aktiekapital (aktionærkapital, egenkapital, indskudskapital eller indbetalt kapital) er det beløb, som en virksomheds aktionærer investerer til brug i virksomheden. Når et selskab oprettes, hvis dets eneste aktiv er kontanterne investeret af aktionærerne, balanceres balancen gennem aktiekapital
  • Egenkapitalværdi Egenkapitalværdi Egenkapitalværdi kan defineres som den samlede værdi af det selskab, der kan henføres til aktionærerne. Følg denne vejledning fra Finance for at beregne egenkapitalværdien.
  • Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi eller fast værdi er hele værdien af ​​et firma svarende til dets egenværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet.