Asset Acquisition - M&A Strategies, Asset vs Share Acquisitions

En aktivanskaffelse er køb af et selskab ved at købe dets aktiver i stedet for dets aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. . I de fleste jurisdiktioner indebærer en aktivanskaffelse typisk også en antagelse af visse forpligtelser. Men fordi parterne kan forhandle om, hvilke aktiver der erhverves, og hvilke forpligtelser der påtages, kan transaktionen være langt mere fleksibel i struktur og resultat end en fusion, kombination eller aktiekøb.

aktiv erhvervelse

Hvilke faktorer tages i betragtning?

Der er mange komplekse faktorer, der skal overvejes i en aktivopkøb. Køberen erhverver kun de aktiver og forpligtelser, den identificerer, og accepterer at erhverve og påtage sig, med forbehold for eventuelle forpligtelser, der pålægges køberen i henhold til lov. Dette adskiller sig fundamentalt fra en aktieovertagelse eller fusion, hvor køberen erhverver alle aktiver og passiver (inklusive ukendte eller ikke-afslørede forpligtelser) i målselskabet som en lov.

Evnen til at vælge og vælge specifikke aktiver og forpligtelser giver køberen fleksibilitet. Køberen spilder ikke penge på uønskede aktiver, og der er mindre risiko Risikovillig definition En person, der er risikovillig, har karakteristika eller træk ved at foretrække at undgå tab frem for at vinde gevinst. Denne egenskab er normalt knyttet til investorer eller markedsdeltagere, der foretrækker investeringer med lavere afkast og relativt kendte risici frem for investeringer med potentielt højere afkast, men også med højere usikkerhed og mere risiko. af køberen, der påtager sig ukendte eller ikke-afslørede forpligtelser. Dette gør imidlertid også anskaffelser af aktiver mere komplekse, fordi køberen skal bruge tid på at identificere de aktiver og forpligtelser, den ønsker at erhverve og påtage sig.

Yderligere skal den overtagende virksomhed og målselskabet blive enige om, hvordan købsprisen skal fordeles mellem aktiverne i handlen. United States Internal Revenue Code dikterer, at købsprisen fordeles ved hjælp af den "restmetode", som fordeler købsprisen blandt aktiverne svarende til deres dagsværdi, idet en eventuel resterende balance anvendes på goodwill. Køberen og målselskabet rapporterer begge den samme aftalte købspristildeling ved hjælp af formular 8594 på deres respektive selvangivelser.

Hvordan bruges strategier til aktivopkøb?

Anvendelsen af ​​en aktivanskaffelsesstrategi er almindelig, når købere ønsker at få kontrol over aktiver, der ejes af et konkursfirma, men ikke er interesserede i at erhverve hele forretningsdriften på grund af selskabets økonomiske tilstand. I stedet for at skulle erhverve hele forretningsdriften kan investorer simpelthen vælge og vælge, hvilke aktiver der er attraktive, tage skridt til at købe de pågældende aktiver og ikke behøver at håndtere andre beholdninger, der måske ikke har nogen interesse for dem.

Afhængig af situationen omkring det konkurserede selskab kan det være mindre at bruge denne fremgangsmåde i stedet for at købe virksomheden og dens aktiver direkte, mens det stadig giver rigelig belønning på bagenden.

Mindre ofte kan en tilgangsanskaffelsesmetode bruges til gradvist at få kontrol over et målfirma. Her involverer processen normalt at få kontrol over vigtige aktiver, der er vigtige for den løbende drift af virksomheden. Processen kræver ofte identifikation af de aktiver, som investor eller køber ønsker at erhverve, og derefter prioriteres dem baseret på faktorer som nem overtagelse eller vigtigheden af ​​hvert aktiv for målet.

Da målet bliver mere afhængigt af den nye ejer af disse aktiver, kan muligheden for at erhverve resten af ​​operationen, enten ved at vinde en bestemmende andel gennem aktiekøb eller købe virksomheden direkte, ofte opnås med relativt lidt indsats. Tænk på dette som at bide små stykker af kagen over tid i modsætning til at spise den på én gang. Denne transaktionsstrukturering er ofte ansvaret for dem i corporate finance-roller. Virksomhedsoplysninger Juridisk virksomhedsinformation om Corporate Finance Institute (Finance). Denne side indeholder vigtige juridiske oplysninger om økonomi inklusive registreret adresse, skattenummer, virksomhedsnummer, stiftelsesattest, firmanavn, varemærker, juridisk rådgiver og revisor.

Brug af en aktivanskaffelse kan ofte være produktiv, når udkøbstilbud afvises af målfirmaet. Denne tilgang er også et levedygtigt alternativ, når chancerne for at være i stand til at købe nok aktier og få tilstrækkelig støtte fra aktionærerne til at etablere en fjendtlig overtagelse er et sted mellem slank og ingen.

Mens den nøjagtige proces til styring af aktivovertagelsen muligvis langsomt kræver kontrol over nøgleaktiver og svækkelse af målet, indtil salg er den eneste reelle mulighed, kan en omhyggeligt udformet erhvervelse af aktiver resultere i at generere en betydelig fortjeneste over tid. Der kan dog være teknikker, som målfirmaet kan anvende for at forhindre sådanne overtagelser og overtagelser. Disse teknikker er ofte kendt som giftpiller.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til anskaffelse af aktiver. For at fremme din økonomiske uddannelse yderligere, se følgende finansressourcer:

  • Aktieopkøb Aktieopkøb I en aktiekøb sælger den eller de enkelte aktionærer deres interesse i virksomheden til en køber. Ved et aktiesalg påtager køberen sig ejerskab af både aktiver og forpligtelser - herunder potentielle forpligtelser fra tidligere handlinger i virksomheden. Køberen træder blot ind i skoene fra den tidligere ejer
  • Omsætning af faste aktiver Omsætning af faste aktiver Omsætning af faste aktiver (FAT) er et effektivitetsforhold, der indikerer, hvor godt eller effektivt virksomheden bruger anlægsaktiver til at generere salg. Dette forhold opdeler nettosalget i netto faste aktiver over en årlig periode. Netto anlægsaktiver inkluderer aktiver, anlægsaktiver minus akkumulerede afskrivninger
  • Spin-off og split-off Spin-Off En corporate spin-off er en operationel strategi, der anvendes af et selskab til at oprette et nyt forretningsselskab fra dets moderselskab. En spin-off opstår, når et moderselskab adskiller en del af sin virksomhed i en anden børsnoteret enhed og distribuerer aktier i den nye enhed til sine nuværende aktionærer.
  • Aktiv versus aktiesalg Aktivkøb vs aktiekøb Aktivkøb vs aktiekøb - to måder at købe et firma på, og hver metode gavner køber og sælger på forskellige måder. Denne detaljerede vejledning udforsker og viser fordele, ulemper samt grunde til at strukturere enten en aktivaftale eller en aktiehandel i en M & A-transaktion.
  • Originalemissionsrabat Originalemissionsrabat En originalemissionsrabat (OID) er en form for gældsinstrument. Ofte sælges en obligation, OID'er, til en lavere værdi end pålydende værdi, når de udstedes, deraf D i OID. På løbetid udbetales pålydende værdi til investoren. Den modtagne forskel er en gevinst for investoren og er faktisk den rente, som låntager eller udsteder betaler.