Solenergi-ETF'er - Oversigt, eksempler, komponenter

Solenergi-ETF'er er børshandlede fonde, der giver investorer adgang til investeringer i solenergiindustrien. Fra maj 2020 er der kun en ETF, der er strengt afsat til solenergi - Invesco Solar ETF (TAN). Solenergiaktier er dog en del af beholdningen af ​​flere ETF'er af vedvarende energi eller ren energi.

Solenergi-ETF'er

Nogle investorer i ETF'er fra vedvarende energi motiveres af ønsket om at engagere sig i socialt ansvarlig investering (SRI), mens andre simpelthen søger rentable investeringer Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. i hvad de opfatter som en sektor, der tilbyder aktier med højt vækstpotentiale.

Størstedelen af ​​det potentielle overskud for alternative energiselskaber stammer fra det faktum, at individuelle stater og De Forenede Stater generelt vedtager strengere standarder for ren energi. Lovgivning og forskrifter kræver, at vedvarende energikilder bruges til at levere en stadigt stigende procentdel af det samlede energimix, der tilbydes forbrugerne. Kort sagt, sol-, vind- og andre vedvarende energiselskaber støttes og styrkes af regeringen i USA og andre lande.

Resumé

  • Der er kun en strengt solenergi-ETF - Invesco Solar Energy ETF. Imidlertid er mange solenergiaktier indeholdt i porteføljerne af bredere baserede ETF'er af vedvarende energi.
  • Enphase Energy og First Solar Inc. er populære solenergiaktier, der opbevares i porteføljerne af mange ETF'er med ren energi.
  • Sektoren for vedvarende energi understøttes stærkt af regeringens lovgivning og regler i de fleste udviklede lande.

Top solenergi-ETF'er

Som bemærket er der fra midten af ​​2020 kun en ETF - Invesco Solar ETF - der kun investeres i solenergiselskaber. Investorer kan også få eksponering for solenergiselskaber ved at investere i mere generelle ETF'er med ren energi, der inkluderer investeringer i vand- og vindkraftvirksomheder. Følgende er information om tre af de bedste solcellenergi-ETF'er - den detaljerede sammensætning af ETF'erne er fra maj 2020.

Invesco Solar ETF (TAN)

Denne ETF, oprettet af Invesco i 2008, har til formål at spejle MAC Global Solar Energy Index. Indekset består af en række virksomheder, der beskæftiger sig med solenergiindustrien, herunder virksomheder, der fremstiller dele til solenergiudstyr, virksomheder, der beskæftiger sig med installation eller infrastruktur til at levere solenergi, og virksomheder, der markedsfører solenergi til kraftvirksomheder og offentligheden .

At være kun koncentreret om solenergiindustrien inkluderer Invesco Solar ETF typisk kun 25-35 beholdninger i sin portefølje, og meget af porteføljen er koncentreret på de tre eller fire øverste beholdninger. Fondens fire største beholdninger er:

1. Solar Edge Technologies Inc. (SEDG: NASDAQ)

2. Enphase Energy Inc. (ENPH: NASDAQ)

3. First Solar Inc. (FSLR: NASDAQ)

4. Scatec Solar ASA (STECF: OTC)

Tilsammen udgør de cirka 35% af fondens portefølje. Fondens omkostningsgrad på 0,71% er lidt højere end sektorgennemsnittet på 0,63%. Dens år-til-dato resultater i 2020 er 9,61%. Det er den næstmest udbredte ETF i sektoren for vedvarende energi med mere end $ 550 millioner i samlede aktiver under forvaltning Aktiver under forvaltning (AUM) Aktiver under forvaltning (AUM) er den samlede markedsværdi af de værdipapirer, som en finansiel institution ejer eller administrerer på vegne af sine kunder. .

iShares Global Clean Energy ETF (ICLN)

Global Clean Energy ETF fra Blackrock's iShares, der også blev oprettet i 2008, er den mest udbredte ETF i den alternative energisektor med ca. 625 millioner dollars i aktiver under forvaltning. Det sporer S&P Global Clean Energy Index, der består af virksomheder, der er involveret i vindkraft, solenergi, biobrændstoffer, geotermisk energi og vandkraft.

Af fondens 30 beholdninger afspejler de tre øverste de bedste beholdninger af Invesco Solar Energy ETF:

1. Solar Edge Technologies Inc.

2. Enphase Energy Inc.

3. First Solar Inc.

En stor del af resten af ​​porteføljen er dedikeret til kapitalandele i virksomheder, der leverer andre kilder til alternativ energi. IShares Global Clean Energy ETF har et omkostningsforhold Omkostningsgrad Et omkostningsforhold er et gebyr, der opkræves af et investeringsselskab for at styre aktionærernes midler. Investeringsselskaber såsom gensidige fonde afholder ofte forskellige driftsomkostninger, når de administrerer investorers fonde, og de opkræver en lille procentdel af de fonde, der er under forvaltning for at dække udgifterne. på kun 0,46, hvilket er et godt stykke under sektorgennemsnittet. Dens år-til-dato ydeevne er 1,45%, hvilket indikerer, at solenergiaktier klarer sig bedre end alternative energiaktier generelt.

Invesco WilderHill Clean Energy ETF (PBW)

Den tredje mest udbredte ETF inden for den alternative energisektor er et andet tilbud fra Invesco - Invesco WilderHill Clean Energy ETF - oprettet i 2005. ETF anses for at tilbyde en bredere eksponeringsbase for sektoren ved at inkludere virksomheder, som ikke direkte involveret i vedvarende energiindustri, levere teknologi, der bruges i branchen, eller som ellers er relateret til branchen. Det sporer WilderHill Clean Energy Index.

Invesco WilderHill Clean Energy ETF omfatter ca. 40 beholdninger, der hver udgør 2% -3% af den samlede portefølje. De tre øverste bedrifter er:

1. Enphase Energy Inc.

2. Tesla Inc. (TSLA: NASDAQ)

3. NIO Inc. (NIO: NYSE)

På 0,70% er udgiftsforholdet for ETF på niveau med Invesco Solar Energy ETF. År til dato er fonden steget med 2,28%.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se følgende finansressourcer:

  • Virksomheds sociale ansvar (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Virksomheds sociale ansvar (CSR) refererer til strategier, som virksomheder implementerer som en del af corporate governance, der er designet til
  • New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden . Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg
  • Ikke-vedvarende kilde Ikke-vedvarende ressource En ikke-vedvarende ressource refererer til en naturressource, der findes under jorden, som når den forbruges, ikke genopfyldes med den samme hastighed, som den
  • Vedvarende energi - Solar Financial Modelling Course